ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

news room 4 λεπτά ανάγνωση
304375199_575255567632339_2850998792727677840_n

Την δια­βε­βαί­ωση ότι υπάρχει έντονο ενδια­φέ­ρον και κινη­τι­κό­τητα για συμ­με­τοχή στα ψηφο­δέλ­τια και στις δια­δι­κα­σίες, ενόψει της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης, στο Κιναλ / Πασοκ, έδωσαν χτες οι εκπρό­σω­ποι της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής Νότιας Δωδε­κα­νή­σου κ.κ. Νίκος Μου­τσά­κης και Γερά­σι­μος Παρα­σκευάς, σε συνέ­ντευξη Τύπου, με αφορμή την συμπλή­ρωση 48 ετών από την ‘Δια­κή­ρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου’ από τον Ανδρέα Παπαν­δρέου το 1974.

Ειδι­κό­τερα, ο γραμ­μα­τέας κ. Μου­τσά­κης, τόνισε ότι το κόμμα είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή, ότι η κυβέρ­νηση Μητσο­τάκη θα πέσει από μέρα σε μέρα ενώ ξεκα­θά­ρισε ότι τα ψηφο­δέλ­τια θα τα δια­μορ­φώ­σουν τα όργανα μαζί με την αρμόδια επι­τροπή του κόμ­μα­τος.

«Η 3η του Σεπτέμ­βρη 1974, 48 χρόνια μετά, απο­τε­λεί ιστο­ρικό και πολι­τικό απο­τύ­πωμα που καθό­ρισε τις εξε­λί­ξεις της Πατρί­δας μας, μέσα από αγώνες για μια σειρά από αλλαγές, μεταρ­ρυθ­μί­σεις, με νίκες και ήττες, ερχό­μα­στε σήμερα να δια­πι­στώ­σουμε ότι ο κόσμος στρέ­φε­ται ξανά στο Πασοκ και ζητά να βρει εδώ, την πολι­τική του στέγη. Κι αυτό γιατί ο κόσμος γνω­ρί­ζει πως υπάρχει περισ­σό­τερη δημο­κρα­τία, περισ­σό­τερη δια­φά­νεια, περισ­σό­τε­ρες ελευ­θε­ρίες και σεβα­σμός των ανθρω­πί­νων και εργα­σια­κών δικαιω­μά­των.

Το Πασοκ απο­τε­λεί ξανά, κυβερ­νη­τική δύναμη. Και ο νέος αρχηγός μας, ξεδι­πλώ­νει σιγά σιγά την νέα του πορεία», ανέφερε ο κ. Μου­τσά­κης, και προ­χώ­ρησε σε σύντομη ιστο­ρική ανα­δρομή του Πασοκ.

Ο ίδιος μίλησε με σκληρή γλώσσα για την υπόθεση με τις τηλε­φω­νι­κές παρα­κο­λου­θή­σεις – ‘επισυνδέσεις’ του τηλε­φώ­νου του προ­έ­δρου του Πασοκ κ. Νίκου Ανδρου­λάκη, στη­λι­τεύ­ο­ντας την στάση της κυβέρ­νη­σης: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει καμία εξήγηση και καμία σοβαρή απά­ντηση επί του ζητή­μα­τος. Η ΝΔ με επι­κε­φα­λής τον πρω­θυ­πουργό Κυριάκο Μητσο­τάκη, προ­σπά­θησε εξ αρχής να ελέγξει την ΕΥΠ, τους θεσμούς, τις αρχές δια­φά­νειας και προ­στα­σίας των απορ­ρή­των, για να μπο­ρέ­σει να παρει­σφρή­σει στα εσω­τε­ρικά ενός κόμ­μα­τος. Αν αυτή είναι η δημο­κρα­τία που θέλουμε, να ξέρουν όλοι ότι εμείς, απα­ντάμε με σοβα­ρό­τητα και ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια».

Ερω­τη­θείς σχετικά με το ενδε­χό­μενο να γίνουν εκλογές στο προ­σε­χές διά­στημα δήλωσε: «Πριν φτά­σουμε στο θέμα των εκλογών, πρέπει να εξε­τά­σουμε και όλα τα προ­βλή­ματα της κοι­νω­νίας και των πολιτών. Να δούμε το πρό­γραμμα του Πασοκ και τις προ­τά­σεις του για κάθε ζήτημα που απα­σχο­λεί τους πολίτες. Θα προ­χω­ρή­σουμε σε ενη­μέ­ρωση των πολιτών, για κάθε τομέα σε διάλογο με την κοι­νω­νία. Είμαστε έτοιμοι ακόμη κι αν γίνουν αύριο εκλογές. Προ­σω­πικά, θεωρώ ότι αυτή η κυβέρ­νηση δεν θα αντέξει πολύ, θα πέσει και θα δια­λυ­θεί εις τα εξ ων συνε­τέθη…».

Ειδικά για την κατάρ­τιση των ψηφο­δελ­τίων, ο κ. Μου­τσά­κης είπε ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδια­φέ­ρον:

«Τα ψηφο­δέλ­τια είναι ακόμη υπό δια­μόρ­φωση ενώ καθη­με­ρινά, προ­κύ­πτουν και νέες υπο­ψη­φιό­τη­τες. Τα ψηφο­δέλ­τια θα είναι η βούληση και η θέληση του κάθε πολίτη να επα­να­φέ­ρει το Πασοκ στην εξουσία, ώστε να αλλάξει η σημε­ρινή, κατα­στρο­φική κυβέρ­νηση. Τα ψηφο­δέλ­τια δεν θα είναι μόνον απόφαση του προ­έ­δρου. Θα συν­δια­μορ­φω­θούν συλ­λο­γικά. Η Ν.Ε. έχει τον πρώτο και τον τελευ­ταίο λόγο ενώ υπάρχει και η Επι­τροπή Ψηφο­δελ­τίων σε κεντρικό επίπεδο».

Για την απο­χώ­ρηση

της Ελ. Φτα­κλάκη

Κληθείς να σχο­λιά­σει την παραί­τηση του επί σειράν ετών στε­λέ­χους του Πασοκ, κυρίας Ελευ­θε­ρίας Φτα­κλάκη, ο γραμ­μα­τέας της Ν.Ε. ήταν κατη­γο­ρη­μα­τι­κός:

«Θα δοθούν συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις επί του θέματος. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, ενώ ένα στέ­λε­χος απο­φα­σί­ζει να φύγει από το χώρο, είναι πολ­λα­πλά­σια άλλα μέλη που έρχο­νται στο Πασοκ. Κι αυτό γιατί το Πασοκ είναι το σπίτι του δημο­κράτη και προ­ο­δευ­τι­κού πολίτη και μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέ­ξοδα που έχει οδη­γή­σει την χώρα η κυβέρ­νηση Μητσο­τάκη.

Εμείς έχουμε απο­δεί­ξει ότι θα έχουμε αυτό­νομη πορεία. Δεν συνερ­γα­ζό­μα­στε ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε. Τόσο το αφήγημα της ΝΔ όσο και του Σύριζα, έχουν καταρ­ρι­φθεί από τις ίδιες τους τις πράξεις. Την ώρα που κάποια προ­βε­βλη­μένα στελέχη απο­χω­ρούν, δεκάδες χιλιά­δες νέα μέλη, επι­στρέ­φουν.

Εάν η κυρία Φτα­κλάκη έχει πρό­βλημα πρέπει να το απα­ντή­σει η ίδια. Τις μονα­δι­κές καθε­στω­τι­κές νοο­τρο­πίες και βυζα­ντι­νι­σμούς που βλέπω, είναι στα αντί­παλα πολι­τικά στρα­τό­πεδα. Εμείς δεν προ­τι­θέ­μεθα να απο­τε­λέ­σουμε γέφυρα για καμία συνερ­γα­σία. Εάν η κυρία Φτα­κλάκη έχει συγκε­κρι­μέ­νες απόψεις για την λει­τουρ­γία του κόμ­μα­τος, θεωρώ ότι είναι ελεύ­θερη να τις εκφρά­σει εκείνη. Τα κίνητρα του καθενός, είναι δικά του. Ας τα απα­ντή­σει ο καθένας ξεχω­ρι­στά» -αφήνοντας αιχμές ότι θα υπάρξει συζή­τηση στα όργανα επί του θέματος.

Να σημειω­θεί ότι σήμερα, 48 χρόνια μετά την ίδρυση του Πασοκ, θα γίνει επι­μνη­μό­συνη δέηση στο άγαλμα του ιδρυτή Ανδρέα Παπαν­δρέου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Μου­τσά­κης στο προ­σε­χές διά­στημα ανα­μέ­νο­νται στην Ρόδο κορυ­φαία στελέχη του κόμ­μα­τος για θεμα­τι­κές εκδη­λώ­σεις, και ίσως ο ίδιος ο πρό­ε­δρος κ. Νίκος Ανδρου­λά­κης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.