ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε ο ΔΕΣΦΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΣΦΑ

Πιθανή θεω­ρεί­ται η διαρροή αριθμού αρχείων και δεδο­μέ­νων – Κανένα πρό­βλημα με την προ­μή­θεια φυσικού αερίου

Κυβερ­νο­ε­πί­θεση σε μέρος της υπο­δο­μής πλη­ρο­φο­ρι­κής του δέχθηκε ο ΔΕΣΦΑ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο φορέας, ανα­φέ­ρο­ντας ότι οι χάκερ προ­σπά­θη­σαν να έχουν παρά­νομη πρό­σβαση σε ηλε­κτρο­νικά αρχεία, ενώ επι­βε­βαιω­μένα υπήρξε επί­πτωση στη δια­θε­σι­μό­τητα ορι­σμέ­νων συστη­μά­των και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδο­μέ­νων.

«Κατα­φέ­ραμε να δια­σφα­λί­σουμε και να συνε­χί­σουμε τη λει­τουρ­γία του Εθνικού Συστή­μα­τος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιό­πι­στο τρόπο. Η δια­χεί­ριση του ΕΣΦΑ συνε­χί­ζει να λει­τουρ­γεί ομαλά και ο ΔΕΣΦΑ συνε­χί­ζει να προ­μη­θεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφά­λεια και επάρ­κεια», ανα­φέ­ρει ο φορέας σε σχετική ανα­κοί­νωση.

Και συνε­χί­ζει: «Διε­ρευ­νούμε τα βαθύ­τερα αίτια της επί­θε­σης και έχουμε κινη­το­ποι­ή­σει ομάδες τεχνι­κών κι εξει­δι­κευ­μέ­νων εμπει­ρο­γνω­μό­νων για να μας βοη­θή­σουν σε αυτό το θέμα, καθώς και στην ανά­κτηση των συστη­μά­των στην κανο­νική λει­τουρ­γία, το συντο­μό­τερο δυνατό. Για την προ­στα­σία των πελατών και των συνερ­γα­τών μας, απε­νερ­γο­ποι­ή­σαμε προ­λη­πτικά τις περισ­σό­τε­ρες από τις υπη­ρε­σίες πλη­ρο­φο­ρι­κής μας. Επα­να­φέ­ρουμε στα­διακά τα πλη­ρο­φο­ριακά και λει­τουρ­γικά συστή­ματά μας».

Ήδη έχουν ενη­με­ρω­θεί όλες οι αρμό­διες αρχές και οργα­νι­σμοί, ενώ ο ΔΕΣΘΑ συνερ­γά­ζε­ται στενά με το Υπουρ­γείο Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, την Αρχή Προ­στα­σίας Δεδο­μέ­νων, τη Δίωξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος της ΕΛ.ΑΣ., το Γενικό Επι­τε­λείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καθώς και με το υπουρ­γείο Περι­βάλ­λο­ντος & Ενέρ­γειας και τη Ρυθ­μι­στική Αρχή Ενέρ­γειας για την επίλυση του ζητή­μα­τος και την ελα­χι­στο­ποί­ηση τυχόν πιθανών επι­πτώ­σεων.

«Ο ΔΕΣΦΑ παρα­μέ­νει ακλό­νη­τος στη θέση του να μη συν­δια­λέ­γε­ται με κυβερ­νο­ε­γκλη­μα­τίες», κατα­λή­γει η ανα­κοί­νωση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.