Ειδήσεις

Κικίλιας: Οι τουρίστες δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα παρά τις προκλήσεις

Για τον τουρισμό και τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε σήμερα (8/6) ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε αύξηση της δαπάνης ανά ταξιδιώτη κατά 10,2% τον Μάιο.

«Θα στηρίξουμε τις περιοχές που πλήττονται από την έλλειψη Ρώσων και Ουκρανών τουριστών» διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ρουμανία ψηφίζει Ελλάδα κι ένας στους δύο Σέρβους θα προτιμήσουν την Ελλάδα για διακοπές», ενώ αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει μεριμνήσει και «στο τέλος της χρονιάς για τους tour operators ή τις μονάδες που αποκλειστικά δούλευαν με Ρώσους και Ουκρανούς και μπορούν να το αποδείξουν με συμβόλαια θα υπάρχει μέριμνα ώστε να στηριχθούν κι αυτοί».

Υπογράμμισε ότι η ένταση που προκαλεί η Τουρκία δεν θα επηρεάσει. «Είναι ανθεκτικό το τουριστικό μας προϊόν κι έχει αντέξει όλων αυτών των πιέσεων. Αποδείξαμε, τα τρία τελευταία χρόνια, ότι είμαστε ασφαλής προορισμός, είμαστε μια οργανωμένη πολιτεία και έχουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, όμως κι ένα ατύχημα δυστυχώς μπορεί να είναι πιθανό, υπάρχουν προβοκάτσιες. Για μια ακόμα φορά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε όλες τις κρίσεις, το κάνεις ο πρωθυπουργός με μεγάλη επιτυχία. Κι αυτός είναι ο λόγος, που βλέπουμε τους τουρίστες και ιδίως του Αμερικανούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», ανέφερε.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην αύξηση των εσόδων στα duty free, σημειώνοντας πως «ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019. Ο στόχος για ποιοτικούς ταξιδιώτες που ξοδεύουν πιο πολλά στη χώρα μας επιτυγχάνεται».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφτούν φέτος την Εύβοια που επλήγη πέρυσι από τις πυρκαγιές, τη Σάμο κι όλους τους εναλλακτικούς προορισμούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου