ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: Η προκήρυξη του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών

Δημήτρης Στούμπης 6 λεπτά ανάγνωση
ΣΕΓΑΣ

Την προ­κή­ρυξη του Δια­συλ­λο­γι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος Ανδρών- Γυναι­κών που θα διε­ξα­χθεί τις 14 και 15 Μαΐου στο ΔΑΚ Καλ­λι­πά­τειρα, ανα­κοί­νωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου.

Στα σημα­ντι­κό­τερα άρθρα της προ­κή­ρυ­ξης ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου διορ­γα­νώ­νει με βάση τη γενική προ­κή­ρυξη του ΣΕΓΑΣ όλων των πρω­τα­θλη­μά­των της αγω­νι­στι­κής περιό­δου 2022, το Δια­συλ­λο­γικό Πρω­τά­θλημα Ανδρών- Γυναι­κών, για τα σωμα­τεία της δύναμης της, με τους παρα­κάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 14 – Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ρόδος-Δημοτικό Αθλη­τικό Κέντρο Καλ­λι­πά­τειρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

– ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΄΄1999 και μεγα­λύ­τε­ροι – ρες΄΄

– Κ23 ΄΄2000 – 2002΄΄

– Κ20 ΄΄2003 – 2004΄΄

– Κ18 ΄΄2005 – 2006΄΄

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

Στους αγώνες, έχουν δικαί­ωμα συμ­με­το­χής οι αθλητές και οι αθλή­τριες που είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι, σύμφωνα με όσα ορί­ζο­νται στην τελευ­ταία υπουρ­γική απόφαση ΄΄περί εγγρα­φής αθλη­τώ­ν΄΄, σε σωμα­τεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τα σωμα­τεία έχουν δικαί­ωμα να συμ­με­τέ­χουν, με απε­ριό­ρι­στο αριθμό αθλητών – τριών σε κάθε αγώ­νι­σμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυ­τα­λο­δρο­μία.

Στους δια­συλ­λο­γι­κούς αγώνες δεν επι­τρέ­πε­ται η συμ­με­τοχή αθλητών – τριών από άλλη κατη­γο­ρία, ούτε η συμ­με­τοχή εκτός συνα­γω­νι­σμού, σε καμία περί­πτωση και για κανένα λόγο.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΑΝΔΡΩΝ:

ΔΡΟΜΟΙ: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 1.500μ. – 5.000μ. – 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια – 110μ. με Εμπόδια – 400μ. με Εμπόδια – 4Χ100μ. – 4X400μ.

ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τρι­πλούν

ΡΙΨΕΙΣ: Σφαι­ρο­βο­λία – Δισκο­βο­λία – Σφυ­ρο­βο­λία – Ακο­ντι­σμός

ΒΑΔΗΝ: 10.000 μ.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΔΡΟΜΟΙ: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 1.500μ. – 5.000μ – 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια – 100μ. με Εμπόδια – 400μ. με Εμπόδια – 4Χ100μ. – 4Χ400μ.

ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τρι­πλούν

ΡΙΨΕΙΣ: Σφαι­ρο­βο­λία – Δισκο­βο­λία – Σφυ­ρο­βο­λία – Ακο­ντι­σμός

ΒΑΔΗΝ: 10.000μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α) Για τη συμ­με­τοχή στους αγώνες απαι­τεί­ται η υποβολή δήλωσης συμ­με­το­χής με την οποία το σωμα­τείο δηλώνει ανε­πι­φύ­λα­κτα, ότι απο­δέ­χε­ται τους όρους της προ­κή­ρυ­ξης των δια­συλ­λο­γι­κών αγώνων Ανδρών – Γυναι­κών και την εφαρ­μογή των κανο­νι­σμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

β) Δηλώ­σεις συμ­με­το­χής στέλ­νουν απα­ραί­τητα τα σωμα­τεία της διορ­γα­νώ­τριας Ε.Α.Σ. το αργό­τερο μέχρι και την Τετάρτη 11Μαΐου 2022 και ώρα 12:00 στο [email protected].

γ) Οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής πρέπει να είναι υπο­γε­γραμ­μέ­νες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμ­μα­τέα και να στέλ­νο­νται από το e-mail του σωμα­τείου ή του εκπρο­σώ­που του σωμα­τείου.

δ) Διευ­κρι­νί­σεις σχετικά με τις δηλώ­σεις συμ­με­το­χής και το δικαί­ωμα συμ­με­το­χής των αθλητών – αθλη­τριών στα αγω­νί­σματα των σκυ­τα­λο­δρο­μιών:

1). Ειδικά για τα αγω­νί­σματα των σκυ­τα­λο­δρο­μιών τα σωμα­τεία που προ­γραμ­μα­τί­ζουν να συμ­με­τά­σχουν, μπορούν να δηλώ­σουν το ανώτερο μέχρι 8 αθλητές – αθλή­τριες για κάθε σκυ­τα­λο­δρο­μία.

► Αθλητές – αθλή­τριες που ΔΕΝ είναι δηλω­μέ­νοι στα αγω­νί­σματα των σκυ­τα­λο­δρο­μιών, δεν μπορούν σε καμία περί­πτωση να συμ­με­τά­σχουν σε αυτά.

Για διευ­κό­λυνση των σωμα­τείων σε κάθε περί­πτωση, η δήλωση των αθλητών – αθλη­τριών για τα αγω­νί­σματα των σκυ­τα­λο­δρο­μιών μπορεί να είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ του συνο­λι­κού αριθμού των αγω­νι­σμά­των που έχει δικαί­ωμα συμ­με­το­χής ο κάθε αθλητής – αθλή­τρια (π.χ. ένας αθλητής με έτος γέν­νη­σης 2002 μπορεί να δηλωθεί σε δύο ατομικά αγω­νί­σματα και επι­πλέον σε μία ή δύο σκυ­τα­λο­δρο­μίες και τελικά να επι­λέ­ξει να αγω­νι­στεί συνο­λικά σε δύο αγω­νί­σματα). Σε καμία περί­πτωση δεν μπορεί να δηλωθεί σε τρία ατομικά αγω­νί­σματα.

2). Σε κάθε περί­πτωση όμως κανένας αθλητής – αθλή­τρια και σε καμία περί­πτωση, δεν μπορεί να αγω­νι­στεί σε παρα­πάνω αγω­νί­σματα από αυτά που αριθ­μη­τικά προ­βλέ­πο­νται για την κατη­γο­ρία του και ανα­φέ­ρο­νται στη σελίδα 3, παρά­γραφο 6.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στους αγώνες θα ισχύ­σουν οι κανο­νι­σμοί στίβου 2022

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές – νική­τριες των ατο­μι­κών και ομα­δι­κών αγω­νι­σμά­των, καθώς και στα τρία πρώτα σωμα­τεία της βαθ­μο­λο­γίας ξεχω­ρι­στά για τα αγόρια και για τα κορί­τσια, θα απο­νέ­μο­νται μετάλ­λια και διπλώ­ματα, σύμφωνα με το υγειο­νο­μικό πρω­τό­κολλο των αγώνων.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Εκτός των ακυ­ρώ­σεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρ­κεια των αγώνων για διά­φο­ρους λόγους (πλα­στο­προ­σω­πία, αντι­κα­νο­νική συμ­με­τοχή, κ.λ.π. με βάση την ειδική ή την κεντρική προ­κή­ρυξη), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων, από τα υπη­ρε­σιακά στελέχη του γρα­φείου ανά­πτυ­ξης και της στα­τι­στι­κής υπη­ρε­σίας του ΣΕΓΑΣ.

Οι κυρώ­σεις που θα επι­βάλ­λο­νται είναι:

Ο αθλητής – τρια, θα τιμω­ρεί­ται με ένα (1) χρόνο απο­κλει­σμό από όλες τις διορ­γα­νώ­σεις.

Ειδικά σε περί­πτωση πλα­στο­προ­σω­πίας – παρα­ποί­η­σης των στοι­χείων με τα όποια δηλώ­νε­ται ο αθλητής – τρια, θα ισχύουν όλα όσα ανα­φέ­ρο­νται στην παρα­πάνω παρά­γραφο και επι­πλέον θα αφαι­ρού­νται εκατό (100) βαθμοί, από το σύνολο των βαθμών των δια­συλ­λο­γι­κών αγώνων του σωμα­τείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά το τέλος των αγώνων οι διορ­γα­νώ­τριες ΕΑΣ υπο­χρε­ού­νται, εάν υπάρ­χουν ακυ­ρώ­σεις, να ενη­με­ρώ­σουν τον ΣΕΓΑΣ για να επι­βλη­θούν οι προ­βλε­πό­με­νες κυρώ­σεις.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Α) Με φρο­ντίδα και ευθύνη των συλ­λό­γων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξε­τα­σθεί ιατρι­κώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστο­ποί­ηση της υγείας των αθλητών – αθλη­τριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υπο­χρε­ω­τική και απο­τε­λεί προ­ϋ­πό­θεση για τη συμ­με­τοχή τους σε προ­πο­νή­σεις και αγώνες.

Οι υπεύ­θυ­νοι της αίθου­σας κλήσης θα ελέγ­χουν τα αθλη­τικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλη­τριών και θα κατα­χω­ρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλή­τριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεω­ρη­μένη σύμφωνα με την ισχύ­ουσα νομο­θε­σία.

Σε δια­φο­ρε­τική περί­πτωση δεν θα τους επι­τρέ­πε­ται να συμ­με­τέ­χουν.

Β) Οι οργα­νώ­τριες ΕΑΣ είναι υπο­χρε­ω­μέ­νες να δια­σφα­λί­σουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρι­κής φρο­ντί­δας κατά την διάρ­κεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρου­σία γιατρού θα πρέπει να γίνουν όλες οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες ώστε να εξα­σφα­λι­στεί, όπου είναι δυνατόν, η παρου­σία ασθε­νο­φό­ρου καθ’ όλη την διάρ­κεια διε­ξα­γω­γής των αγω­νι­σμά­των.

Γ) Σχετικά με την πρόληψη για την μετά­δοση του COVID – 19, πρέπει σε κάθε περί­πτωση να τηρού­νται τα υγειο­νο­μικά πρω­τό­κολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και το αντί­στοιχο πρω­τό­κολλο διε­ξα­γω­γής αγώνων στίβου που θα ισχύει την ημε­ρο­μη­νία διε­ξα­γω­γής των αγώνων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α- Γ & Κ23 (ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ), Κ20 & Κ18:

Οι αθλητές – τριες της κατη­γο­ρίας Α-Γ και Κ23 μπορούν να συμ­με­τέ­χουν στα αντί­στοιχα Πανελ­λή­νια Πρω­τα­θλή­ματα σε 3 συνο­λικά αγω­νί­σματα ανε­ξάρ­τητα από τον χαρα­κτήρα που θα έχουν, ατομικά ή ομαδικά, με την προ­ϋ­πό­θεση όμως ότι μπορούν να συμ­με­τέ­χουν σε 2 το ανώτερο ατομικά αγω­νί­σματα την ίδια ημέρα.

Οι δια­συλ­λο­γι­κοί αγώνες Ανδρών – Γυναι­κών απο­τε­λούν αγώνες πρό­κρι­σης για τα πανελ­λή­νια πρω­τα­θλή­ματα όπως και όλοι οι αγώνες που είναι ενταγ­μέ­νοι στο καλε­ντάρι της ομο­σπον­δίας ή των Ε.Α.Σ.

Από τους δια­συλ­λο­γι­κούς αγώνες όλων των ομίλων, θα προ­κρι­θούν για τα πανελ­λή­νια πρω­τα­θλή­ματα Α-Γ, Κ23, Κ20, K18 οι αθλητές – αθλή­τριες που θα πετύ­χουν τα αντί­στοιχα όρια.

Για να συμ­με­τέ­χουν οι αθλητές – αθλή­τριες στα παρα­πάνω πανελ­λή­νια πρω­τα­θλή­ματα, πρέπει να έχουν εξα­σφα­λί­σει μία από τις παρα­κάτω προ­ϋ­πο­θέ­σεις:

1) Να έχουν πετύχει τα αντί­στοιχα όρια πρό­κρι­σης το 2022, στους επί­ση­μους αγώνες που συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στο καλε­ντάρι του ΣΕΓΑΣ ή των ΕΑΣ.

2) Να έχουν κατα­τα­γεί στη δωδε­κάδα του αντί­στοι­χου ατο­μι­κού αγω­νί­σμα­τος στο πανελ­λή­νιο πρω­τά­θλημα (Κ18, Κ20, Κ23, Α-Γ) που αγω­νί­στη­καν την προη­γού­μενη χρονιά

3) Η επίδοση τους την προη­γού­μενη χρονιά 2021 είναι στις 10 καλύ­τε­ρες στο αντί­στοιχο αγώ­νι­σμα που επι­θυ­μούν να συμ­με­τά­σχουν.

4) Οι συμ­με­το­χές στις σκυ­τα­λο­δρο­μίες και στα σύνθετα αγω­νί­σματα θα είναι ελεύ­θε­ρες.

5) Η πρό­κριση στο πανελ­λή­νιο πρω­τά­θλημα Κ20 (2003 – 2004): στα παρα­κάτω αγω­νί­σματα των ανδρών και γυναι­κών είναι ελεύ­θερη.

Α: 110 εμπ. – 3.000μ – Σφαίρα – Δίσκος – Σφύρα

Γ: 3.000μ.

6) Τα σωμα­τεία εκτός των αθλητών – αθλη­τριών που έχουν πετύχει τα όρια πρό­κρι­σης ή τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής, έχουν δικαί­ωμα να συμ­με­τέ­χουν στα πανελ­λή­νια πρω­τα­θλή­ματα με επι­πλέον αθλητές – αθλή­τριες, που δεν έχουν πετύχει τα όρια πρό­κρι­σης ή τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής και σύμφωνα με τα παρα­κάτω:

– με 3 επι­πλέον αθλητές – αθλή­τριες, εάν δεν έχουν κανένα προ­κρι­νό­μενο αθλητή ή έχουν μέχρι 8 προ­κρι­νό­με­νους.

– με 4 επι­πλέον αθλητές – αθλή­τριες, εάν έχουν 9 και περισ­σό­τε­ρους προ­κρι­νό­με­νους αθλητές – αθλή­τριες».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.