Αθλητικά

Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις ηλικιακές κατηγορίες Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με τους νεαρούς ποδηλάτες και ποδηλάτισσες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Συνολικά αγωνίστηκαν 64 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες, από 26 σωματεία- μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Στην ατομική χρονομέτρηση δεσπόζει η εμφατική νίκη στην κατηγορία των Νέων Ανδρών από τον Άγγελο Σαρρή του Αιόλου, ο οποίος κάλυψε την απόσταση των 29,04χλμ. σε 37 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας δηλαδή ΜΩΤ 46,22 χαω! Νίκος Δράκος (Διαγόρας) και Γιώργος Πνευματικός (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας), στο ντεμπούτο του στην κατηγορία, δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον νεαρό Κρητικό, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη φανέλα πρωταθλητή στο δρόμο για το αθηναϊκό σωματείο.
Νωρίτερα, ένα άλλο κορίτσι από την Κρήτη, η Γλυκερία Αγγελάκη του ΠΟΧ Τάλως, κατακτούσε τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδας 2022 στην κατηγορία Νεανίδων (με δεύτερη την Βασιλική Κόκκαλη του ΠΓΣ Λάρισας και τρίτη την Λυδία Μούτσιου του Ροδήλιου ΠΟ Ρόδου), ενώ το ίδιο έκανε και στην κατηγορία Εφήβων ο – πρωταθλητής και πέρυσι στην κατηγορία Παίδων Πέτρος Παναγάκος του ΓΣ Σπαρτιατικός, αφήνοντας τους Θανάση Μαλούση του ΠΑΟΚ και Δημήτρη Αθανασίου από την Πρόοδο – ΑΣ Ν. Βουτζά στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου. Στην κατηγορία Νέων Γυναικών, η Άντα Χατζηγεωργίου του ΠΟ Αγίου Νικολάου επικράτησε της Κωνσταντίνας Βασιλάκη του ΒΑΟ, όμως με δύο μόλις συμμετοχές, δεν απονέμεται φανέλα στη νικήτρια.
Στους αγώνες αντοχής του Σαββάτου, ο Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου ευτύχησε να δει και τους δύο αθλητές του που συμμετείχαν στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων να κατακτούν ισάριθμες φανέλες!
Γλυκερία Αγγελάκη (ΠΟΧ Τάλως) και Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ΑΕΚ Τρίπολης) επιχείρησαν να επιτεθούν πρώτες στον αγώνα των Νεανίδων, όμως η Λυδία Μούτσιου τις έπιασε γρήγορα, και με την Φαρφαρά να χάνει πολύτιμο χρόνο αντιμετωπίζοντας τεχνικό πρόβλημα, η Μούτσιου επιτέθηκε στην Αγγελάκη στην προτελευταία ανηφόρα του αγώνα και δεν ξαναπειλήθηκε, κόβοντας πρώτη το νήμα του τερματισμού στην Καλλιθέα και αφήνοντας τις αθλήτριες του ΠΟΧ Τάλως και της ΑΕΚ Τρίπολης στη δεύτερη και τρίτη θέση.
Παρόμοια ήταν η εξέλιξη του αγώνα και στους Εφήβους, όπου ο Μιχάλης Σαββάκης (Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου) επιτέθηκε στο ολιγάριθμο γκρουπ που είχε αποσπαστεί, λίγο πριν αυτό μπει στο σιρκουί της Νέας Φώκαιας, με περίπου 55 από τα 119χλμ. να απομένουν. Γρήγορα κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι τον τερματισμό, κάνοντας το απόλυτο 2 στα 2 για την ομάδα της Ρόδου!
Και ενώ οι αγώνες των δύο προηγούμενων ημερών διεξάχθηκαν η μεν ατομική χρονομέτρηση κάτω από καυτό ήλιο και οι αντοχές Εφήβων / Νεανίδων με συννεφιά, όλες οι προγνώσεις για την Κυριακή και την αντοχή Νέων Ανδρών και Γυναικών προέβλεπαν ισχυρές καταιγίδες. Με τις δύο κατηγορίες να παίρνουν κοινή εκκίνηση στις 9:30 λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού συμμετοχών για τις Γυναίκες (μόλις 2), οι πρώτες 2,5 ώρες κύλησαν «στεγνά» και οι ευχές όλων ήταν να συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες για λίγο ακόμα, μέχρι τον τερματισμό.
Αλλά φευ, στις 12:00 και ενώ μόλις είχαμε μπει στο σιρκουί της Νέας Φώκαιας (3 στροφές για τους Ν. Άνδρες), οι ουρανοί άνοιξαν, με καταρρακτώδη βροχή. Στο μεταξύ, σχεδόν από την αρχή του αγώνα, τέσσερις αθλητές, οι Ανδρέας Κατώπης (ΠΟ Πάτρας), Αλέξανδρος Καρούσος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας), Γιώργος Παπαδογεωργής (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου) και Γιώργος Γλαβίνας (ΒΑΟ) είχαν καταφέρει να αποσπαστούν και να χτίσουν διαφορά από το πελοτόν, η οποία έφτασε και τα 4 λεπτά.
Ένα πελοτόν, ολιγάριθμο μεν, μια και οι συμμετοχές και σε αυτή την κατηγορία ήταν λιγοστές, στο οποίο όμως υπήρχαν όλα τα φαβορί του αγώνα και αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Ενδιάμεσες προσπάθειες από τους Δράκο (Διαγόρας), Δαβαρία, Αρβανίτου και Μούτσιο (Ροδήλιος) να σπάσει και αυτό το γκρουπάκι, στέφθηκαν με αποτυχία.
Οι τέσσερις αποσπασμένοι μπήκαν μαζί στην πρώτη από τις τρεις στροφές του σιρκουί και έμειναν μαζί μέχρι και τα μέσα της δεύτερης, με τον Γλαβίνα να χάνει πρώτος επαφή. Τον ακολούθησε ο Καρούσος λόγω πτώσης, ενώ ο Κατώπης εξαπέλυσε την τελική επίθεσή του στον καταβεβλημένο Παπαδογεωργή 30χλμ. πριν τον τερματισμό.
Ο Αγρινιώτης αθλητής, μόνος πλέον και με έναν φρενήρη ρυθμό, εκμεταλλευόμενος και τα μαρκαρίσματα των διωκτών του οι οποίοι φαίνεται να είχαν αποδεχθεί ότι η πρώτη θέση είχε χαθεί, έφτασε στην Καλλιθέα σε πανηγυρικό κλίμα, κατακτώντας την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2022 στην κατηγορία Νέων Ανδρών και επιτυγχάνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων πρωταθλημάτων!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου