ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν δυσκολεύτηκαν χθες οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πανελλήνιες

Με τα Λα­τι­νι­κά, τη Χη­μεία, την Ηλε­κτρο­λο­γία και την Ανά­πτυ­ξη Εφαρ­μο­γών σε Προ­γραμ­μα­τι­στι­κό Πε­ρι­βάλ­λον -όλα μα­θή­μα­τα κα­τεύ­θυν­σης- συ­νε­χί­στη­καν χθες, Πα­ρα­σκευή, οι Πα­νελ­λή­νιες Εξε­τά­σεις.

Η χθε­σι­νή εξέ­τα­ση κρί­νε­ται ως κρί­σι­μη καθώς η Χη­μεία και τα Λα­τι­νι­κά θα κα­θο­ρί­σουν την πο­ρεία των βά­σε­ων σε «αγα­πη­μέ­νες» σχο­λές των υπο­ψη­φί­ων, όπως οι Ια­τρι­κές και οι Νο­μι­κές.

Και η χθε­σι­νή ημέρα για τους υπο­ψη­φί­ους των Πα­νελ­λη­νί­ων Εξε­τά­σε­ων κύ­λη­σε ομαλά. Όπως σχο­λί­α­σε από τα έως στιγ­μής δε­δο­μέ­να ο γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΟΕΦΕ, Γιάν­νης Βα­φεια­δά­κης, όλα τα θέ­μα­τα είναι κλι­μα­κού­με­νης δυ­σκο­λί­ας, προ­κει­μέ­νου να ξε­χω­ρί­σουν οι πολύ καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι υπο­ψή­φιοι.

Μόνο η χη­μεία, όπως είπε ο κ. Βα­φεια­δά­κης, είχε κά­ποιο βαθμό ευ­κο­λί­ας, χωρίς να κρύ­βει «πα­γί­δες», προ­φα­νώς για να ξε­χω­ρί­σουν οι υπο­ψή­φιοι που πάνε για ια­τρι­κές σχο­λές. Σε ό,τι αφορά στα Λα­τι­νι­κά έως το 16 μπο­ρεί ο υπο­ψή­φιος να γρά­ψει με ευ­κο­λία ενώ κα­τα­νοη­τά χωρίς να είναι τε­λεί­ως απλά κρί­θη­καν τα θέ­μα­τα της Ηλε­κτρο­λο­γί­ας. Έως σή­με­ρα σχο­λιά­ζουν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί τα θέ­μα­τα είναι όλα κλι­μα­κού­με­νης δυ­σκο­λί­ας, όπως είναι και το παι­δα­γω­γι­κά σωστό.

Οι υπο­ψή­φιοι θα κά­νουν μία ανά­παυ­λα του Αγίου Πνεύ­μα­τος και θα συ­νε­χί­σουν τις Πα­νελ­λή­νιες την ερ­χό­με­νη Τρίτη με την εξέ­τα­ση στην Ιστο­ρία και τη Φυ­σι­κή, Θε­ω­ρη­τι­κής και Θε­τι­κής και Τε­χνο­λο­γι­κής κα­τεύ­θυν­σης και των δύο κύ­κλων.

Η αυ­λαία των φε­τι­νών Πα­νελ­λη­νί­ων πέ­φτει την ερ­χό­με­νη Πέμ­πτη με την εξέ­τα­ση στις Αρχές Οι­κο­νο­μι­κής Θε­ω­ρί­ας, μά­θη­μα επι­λο­γής όλων των κα­τευ­θύν­σε­ων.

Στα Λα­τι­νι­κά οι μα­θη­τές κλή­θη­καν να με­τα­φρά­σουν τρία απο­σπά­σμα­τα αντί για δύο, όπως συ­νέ­βαι­νε όλες τις προη­γού­με­νες χρο­νιές. Αρ­κε­τοί υπο­ψή­φιοι δυ­σκο­λεύ­θη­καν με ορι­σμέ­να ερω­τή­μα­τα που τέ­θη­καν από την αρ­μό­δια επι­τρο­πή των εξε­τά­σε­ων.

Τα φε­τι­νά θέ­μα­τα της Ανά­πτυ­ξης Εφαρ­μο­γών απευ­θύ­νο­νταν σε καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νους μα­θη­τές, που έχουν αφο­μοιώ­σει σε βάθος τις έν­νοιες τους μα­θή­μα­τος. Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι μα­θη­τές στη Ρόδο εκτί­μη­σαν πως για θέ­μα­τα της Ανά­πτυ­ξης Εφαρ­μο­γών δεν ήταν ιδιαί­τε­ρα δύ­σκο­λα.

Γε­νι­κά φέτος κρί­νε­ται πως τα θέ­μα­τα δεν πα­ρου­σιά­ζουν με­γά­λες δυ­σκο­λί­ες όπως συ­νέ­βη πέρσι με τα Μα­θη­μα­τι­κά Γε­νι­κής Παι­δεί­ας και τα Μα­θη­μα­τι­κά, που οι υπο­ψή­φιοι ήρθαν κά­ποιες φορές σε αδιέ­ξο­δο.

«Δεν δη­μιουρ­γή­θη­καν προ­βλή­μα­τα σή­με­ρα με τη με­τά­δο­ση των θε­μά­των στους υπο­ψη­φί­ους», δή­λω­σε ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης κ. Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης και πρό­σθε­σε πως ορι­σμέ­να από τα θέ­μα­τα ήταν δύ­σκο­λα.

«Υπήρ­χε μια αυ­ξη­μέ­νη δυ­σκο­λία σε ορι­σμέ­να θέ­μα­τα στο μά­θη­μα της Χη­μεί­ας. Αυτό όμως ήταν ανα­με­νό­με­νο. Δεν μπο­ρεί όλα τα ερω­τή­μα­τα να είναι πάντα εύ­κο­λα», τό­νι­σε ο κ. Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης.

Στις Πα­νελ­λή­νιες Εξε­τά­σεις χθες έλα­βαν μέρος στα Δωδ/νησα 1270 υπο­ψή­φιοι και απου­σί­α­σαν 46.

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Ήταν μέ­τριας δυ­σκο­λί­ας τα θέ­μα­τα που τέ­θη­καν. Δεν ξέ­ρου­με ακόμη αν πή­γα­με καλά», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Γιάν­νης Φρό­νας, που φοί­τη­σε στο 1ο Λύ­κειο.

«Ήταν μέ­τριας δυ­σκο­λί­ας τα θέ­μα­τα που τέ­θη­καν στο μά­θη­μα των Λα­τι­νι­κών. Η με­τά­φρα­ση δεν με δυ­σκό­λε­ψε. Όλα τα υπό­λοι­πα όμως είχαν τις δυ­σκο­λί­ες τους», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Γιάν­νης Αθα­να­σιά­δης, που φοί­τη­σε στο 1ο Λύ­κειο.

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Τα κεί­με­να δεν με δυ­σκό­λε­ψαν. Είχα με­λε­τή­σει όμως πολύ προ­σε­κτι­κά. Πι­στεύω ότι αν δεν είχα δια­βά­σει δεν θα τα κα­τά­φερ­να στις εξε­τά­σεις», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Ανα­στα­σία Χα­τζη­κώ­στα, που ακο­λού­θη­σε τη θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση και φοί­τη­σε στο 1ο Λύ­κειο.

«Δια­γω­νί­στη­κα στο μά­θη­μα της Ανά­πτυ­ξης Εφαρ­μο­γών. Τα θέ­μα­τα ήταν σχε­τι­κά εύ­κο­λα. Όσοι διά­βα­σαν κα­τά­φε­ραν να απα­ντή­σουν καλά στα ερω­τή­μα­τα», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Μι­χά­λης Ζου­ρού­δης, που ακο­λού­θη­σε την τε­χνο­λο­γι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 1ο Λύ­κειο Ρόδου.

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Τα θέ­μα­τα ήταν βατά. Όσοι είχαν δια­βά­σει κα­τά­φε­ραν να απα­ντή­σουν σωστά στα ερω­τή­μα­τα», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Μ.Κ., που φοί­τη­σε στο 1ο Λύ­κειο.

«Τα θέ­μα­τα στα Λα­τι­νι­κά ήταν εύ­κο­λα. Δεν δυ­σκο­λεύ­θη­κα ιδιαί­τε­ρα. Πι­στεύω πως πήγα καλά», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Νίκος Λα­γου­δά­κης, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 1ο Λύ­κειο Ρόδου.

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Τα θέ­μα­τα δεν ήταν ιδιαί­τε­ρα δύ­σκο­λα. Το τε­λευ­ταίο ερώ­τη­μα ήταν κάπως πιο απαι­τη­τι­κό. Όποιος είχε κάνει καλή προ­ε­τοι­μα­σία έγρα­ψε καλά», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Μαρία Κα­μπού­ρη, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 3ο Λύ­κειο.

Σε ερώ­τη­ση αν τα θέ­μα­τα που επε­λέ­γη­σαν φέτος ήταν πιο εύ­κο­λα από τα περ­σι­νά η κ. Μαρία Κα­μπού­ρη δή­λω­σε:

«Φέτος δεν ήταν δύ­σκο­λα τα θέ­μα­τα για τους υπο­ψη­φί­ους των Πα­νελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων όπως συ­νέ­βη πέρσι».

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Πα­ρου­σιά­στη­κε μόνο μια ασά­φεια την οποία διευ­θέ­τη­σαν. Εκτι­μώ πως τα θέ­μα­τα ήταν αρ­κε­τά εύ­κο­λα για όσους είχαν με­λε­τή­σει», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Ανα­στα­σία Δια­κο­σάβ­βα, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 3ο Λύ­κειο.

«Τα θέ­μα­τα στο μά­θη­μα των Λα­τι­νι­κών ήταν σχε­τι­κά εύ­κο­λα. Υπήρ­ξαν ορι­σμέ­νες δυ­σκο­λί­ες στο συ­ντα­κτι­κό αλλά η γραμ­μα­τι­κή ήταν εύ­κο­λη. Δεν θα μπο­ρού­σε όμως να γρά­ψει κα­νείς αν δεν είχε με­λε­τή­σει καλά», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Επα­μει­νώ­ντας Τσί­πρας, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 2ο Λύ­κειο.

«Σή­με­ρα δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Τα κεί­με­να ήταν εύ­κο­λα και δεν είχαν επι­λε­γεί τα τε­λευ­ταία χρό­νια. Πι­στεύω πως όλοι οι υπο­ψή­φιοι τα γνώ­ρι­ζαν. Ήταν απαι­τη­τι­κά τα ερω­τή­μα­τα στη γραμ­μα­τι­κή και στο συ­ντα­κτι­κό. Οι καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι μα­θη­τές θα έχουν καλή από­δο­ση», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Μ. Χα­τζη­μα­νώ­λης, που φοί­τη­σε στο 2ο Λύ­κειο.

Σε ερώ­τη­ση αν τα θέ­μα­τα που έχουν επι­λε­γεί μέχρι τώρα είναι εύ­κο­λα ο κ. Χα­τζη­μα­νώ­λης δή­λω­σε:

«Τα πε­ρισ­σό­τε­ρα φαί­νο­νταν εύ­κο­λα. Όταν όμως ο εκά­στο­τε υπο­ψή­φιος κα­λού­νταν να λύσει τις ασκή­σεις τότε κα­τα­λά­βαι­νε πως έκρυ­βαν κά­ποιες πα­γί­δες. Στα Αρ­χαία οι δυ­σκο­λί­ες εστιά­στη­καν στο άγνω­στο κεί­με­νο».

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Ήταν σχε­τι­κά εύ­κο­λα τα θέ­μα­τα. Όσοι είχαν δια­βά­σει έγρα­ψαν. Εκτι­μώ πως τα πήγα καλά», δή­λω­σε ο υπο­ψή­φιος κ. Σταύ­ρος Κατ­τα­βέ­νης, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 2ο Λύ­κειο.

«Τα θέ­μα­τα στο μά­θη­μα των Λα­τι­νι­κών ήταν εύ­κο­λα. Μας δυ­σκό­λε­ψαν λίγο οι με­τα­τρο­πές. Όσοι είχαν δια­βά­σει τα πήγαν καλά», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Ρα­φα­έ­λα Τρί­γκα, που ακο­λού­θη­σε τη θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 2ο Λύ­κειο.

«Δια­γω­νί­στη­κα στα Λα­τι­νι­κά. Όσοι με­λέ­τη­σαν έγρα­ψαν καλά. Πι­στεύω πως πήγα καλά», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Με­λί­να Πα­πα­κώ­στα, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 2ο Λύ­κειο Ρόδου.

«Ήταν βατά τα θέ­μα­τα που τέ­θη­καν στο μά­θη­μα των Λα­τι­νι­κών. Δεν δυ­σκο­λεύ­θη­κα ιδιαί­τε­ρα», δή­λω­σε η υπο­ψή­φια κ. Τρια­ντα­φυλ­λιά Αγ­γε­λί­δη, που ακο­λού­θη­σε την θε­ω­ρη­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση στο 2ο Λύ­κειο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.