Ρεπορτάζ

Σημαντικά έργα στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καμείρου

Σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης, σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητάς του, προέβη χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Σάββας Χριστοδούλου, αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού και Καμείρου.
«Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αν. Καμπουράκης, μου εμπιστεύτηκε δύο ιστορικές για το νησί, ενότητες: τις Δ.Ε. Ιαλυσού και Καμείρου.
Η Δ.Ε. Ιαλυσού έχει περίπου 20.000 κατοίκους με μεγάλα όρια (από τα Κρητικά έως και τα σύνορα της Κρεμαστής).
Έχει πολλές επιχειρήσεις, αλλά και προβλήματα. Σημείο αιχμής παραμένει η καθημερινότητα κι εμείς οφείλουμε να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε επαρκώς.
Στο επόμενο διάστημα και καιρού επιτρέποντος, θα ξεκινήσουμε με μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις (με πρ/μό 200.000 ευρώ) ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των δρόμων. Την ίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει εργασίες επισκευής στο πρώην δημαρχείο Ιαλυσού (πρ/μού 74.000 ευρώ από ίδιους πόρους) ενώ προχωράμε και στο οστεοφυλάκιο (πρ/μού 28.800 ευρώ). Άλλα έργα που θέλουμε να προωθήσουμε είναι το γήπεδο μπάσκετ, ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός (πρ/μού 2 κ. ευρώ από το ΕΣΠΑ), η ολοκλήρωση της Πλατείας Αποστολίδη, ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή Φανερωμένη προς Μήδεια (πρ/μού 200.000 ευρώ), μία παιδική χαρά στην Πλατεία, το κολυμβητήριο (πρ/μού 1,8 εκ. ευρώ από ΠΔΕ), τα πεζοδρόμια κοντά στο γυμνάσιο και λύκειο, τα δίκτυα ομβρίων».
Όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε. έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου με καθαρισμούς και παρεμβάσεις.
-Μιλώντας για την Δ.Ε. Καμείρου, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι αποτελείται από επτά κοινότητες: Σορωνή, Φάνες, Καλαβάρδα, Σάλακος, Διμυλιά – Ελεούσα, Πλατάνια και Απόλλωνα. «Πρόσφατα, είχαμε μια συνεργασία με όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και τον αντιδήμαρχο κ. Τηλέμαχο Καμπούρη με αντικείμενο τα έργα ανά κοινότητα που θα γίνουν μέσα στο 2022. Καταγράψαμε τα έργα και τις ανάγκες που απαιτούνται, ιεραρχικά και προχωράμε στις απαιτούμενες μελέτες.
Το θέμα της καθημερινότητας – καθαριότητας είναι το ίδιο και για την Δ.Ε. Καμείρου. Οι υπηρεσίες στις Δ.Ε. σε συνεργασία και με την αντιδημαρχία Καθαριότητας, θα προχωρήσουν άμεσα σε ενημέρωση των δημοτών ώστε να γνωρίζουν πότε μπορούν να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία και των δημοτών, ώστε να είναι τα χωριά μας, καθαρά. Δεν είμαι υπέρ της επιβολής προστίμων κι ελπίζω να το αποφύγουμε αυτό…».
Αναφερόμενος στην χωματερή των Φανών, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως πραγματοποίησε αυτοψία και ήδη καθαρίζεται η περιοχή: «Καθαρίσαμε την χωματερή στον Άγιο Ιωάννη στις Φάνες και σας βεβαιώνω ότι την προσεχή Τρίτη, θα μπει ‘λουκέτο’. Δυστυχώς, δεν ήταν χωματερή, αλλά ένας χώρος όπου πήγαιναν κάποιοι και πετούσαν κλαδιά και σκουπίδια μαζί. Το θέμα θεωρείται λήξαν».
Ο κ. Χριστοδούλου, μίλησε και για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών σε Κάμειρο, Σορωνή, Φάνες, Καλαβάρδα και Σάλακο τονίζοντας πως υπάρχει μια μελέτη που παραδόθηκε στο Λιμενικό Ταμείο από το 2011 του καθηγητή παράκτιας μηχανικής, κ. Θεοφάνη Καραμπά: «Μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε τι έγινε.
Το θέμα ήρθε στη Βουλή. Έγινε σύσκεψη με τους προέδρους των κοινοτήτων, τους αντιδημάρχους με τον κ. Αναστάσιο Κοντάκο και τον κ. Καραμπά, ο οποίος είπε πως απαιτείται και Περιβαλλοντική Μελέτη. Ξαφνικά μάθαμε ότι εγκρίθηκε η μελέτη για την Κρεμαστή. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά αυτοί που το ξεκίνησαν ήταν ο Δήμος Καμείρου.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και μας απασχολεί πολύ σοβαρά, καθώς χάνονται περιουσίες, αγροτεμάχια κ.λπ., ενώ δεν μπορούν να προχωρήσουν έργα ανάπτυξης. Ζητάμε να προχωρήσει και η μελέτη για τις άλλες περιοχές…», κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου