ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ανεξέλεγκτη περιδίνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καμμένος facebook

Νέες φουρ­τού­νες για τον Πάνο Καμ­μέ­νο από την ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­ση της Μίκας Ια­τρί­δη – Δεν απο­κλεί­ε­ται το εν­δε­χό­με­νο νέων απο­χω­ρή­σε­ων – Συ­νε­δριά­ζει στις 10 εκτά­κτως η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομάδα των ΑΝΕΛ

Να κα­τε­δα­φί­σει ολο­σχε­ρώς το οι­κο­δό­μη­μα των Ανε­ξάρ­τη­των Ελ­λή­νων απει­λεί η ισχυ­ρή πε­ρι­δί­νη­ση που ενερ­γο­ποί­η­σε το πρό­σφα­το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα. Η «φτωχή» εκλο­γι­κή συ­γκο­μι­δή πα­ρα­μέ­ρι­σε τον επι­φα­νεια­κό εν­θου­σια­σμό και έφερε στην επι­φά­νεια σο­βα­ρά δο­μι­κά προ­βλή­μα­τα και απρο­σπέ­ρα­στες αντι­θέ­σεις με­τα­ξύ των στε­λε­χών του κόμ­μα­τος.

Για την ώρα η ηγε­σία των ΑΝΕΛ φαί­νε­ται ανή­μπο­ρη να αντι­με­τω­πί­σει την κρίση με απο­τέ­λε­σμα κα­νείς να μην απο­κλεί­ει νέες ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­σεις, ενώ στις 10 το πρωί συ­νε­δριά­ζει εκτά­κτως η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομάδα του κόμ­μα­τος.

Είναι εν­δει­κτι­κό ότι αν και ο κ. Πάνος Καμ­μέ­νος εντό­πι­σε άμεσα τον κίν­δυ­νο και προ­α­νήγ­γει­λε διευ­ρυ­μέ­νο Εθνι­κό Συ­νέ­δριο και «σα­ρω­τι­κές» αλ­λα­γές, τε­λι­κά δεν κα­τά­φε­ρε να ανα­χαι­τί­σει τις ρα­γδαί­ες εξε­λί­ξεις.

Την αρχή έκανε ο κ. Βα­σί­λης Κα­περ­νά­ρος την πε­ρα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ενώ χθές ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­κε η κυρία Μίκα Ια­τρί­δη.

Η βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου σε επι­στο­λή της προς τον κ. Καμ­μέ­νο, εξη­γεί ότι οι λόγοι απο­χώ­ρη­σης της έχουν να κά­νουν με το ότι το κόμμα δεν κα­τά­φε­ρε «να εκ­φρά­σει τα αι­τή­μα­τα της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας και να αντα­πο­κρι­θεί σε αυτά».

Ει­δι­κό­τε­ρα το επί­μα­χο από­σπα­σμα ανα­φέ­ρει: «Λυ­πά­μαι πραγ­μα­τι­κά που, δυο χρό­νια μετά τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, το κί­νη­μα μας έχει χάσει σε τέ­τοιο βαθμό τον προ­σα­να­το­λι­σμό του. Το απο­τέ­λε­σμα των ευ­ρω­ε­κλο­γών έδει­ξε, με κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κό τρόπο, ότι το μή­νυ­μα μας προς τους πο­λί­τες δεν ήταν σαφές και ξε­κά­θα­ρο. Δεν κα­τα­φέ­ρα­με να εκ­φρά­σου­με τα αι­τή­μα­τα της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας και να αντα­πο­κρι­θού­με σε αυτά».Από την πλευ­ρά τους οι ΑνΕλ απά­ντη­σαν με λιτή ανα­κοί­νω­ση που ανα­φέ­ρει: «Καλό πο­λι­τι­κό τα­ξί­δι, ο λαός μας κρί­νει όλους».

Το «μνη­μό­νιο» μπλο­κά­ρει πε­ραι­τέ­ρω εξε­λί­ξεις

Πέραν αυτών, η κυρία Ια­τρί­δη μι­λώ­ντας στο protothema.gr, επι­ση­μαί­νει ότι οι λόγοι απο­χώ­ρη­σής της από τους ΑΝΕΛ «πε­ρι­γρά­φο­νται με ξε­κά­θα­ρο τρόπο στην επι­στο­λή μου προς τον κ. Καμ­μέ­νο. Δεν υπάρ­χει τί­πο­τε άλλο. Όλα τα άλλα είναι φα­ντα­στι­κά σε­νά­ρια» επι­χει­ρώ­ντας με τον τρόπο αυτό να δια­ψεύ­σει πλη­ρο­φο­ρί­ες που θέ­λουν ψη­φο­φό­ρους της να την πιέ­ζουν να γυ­ρί­σει στην ΝΔ.

Ανα­φο­ρι­κά δε με το πο­λι­τι­κό της μέλ­λον και την πι­θα­νό­τη­τα επι­στρο­φής της στη ΝΔ, ανα­φέ­ρει: «Έχω εκ­φρά­σει την κά­θε­τη αντί­θε­σή μου με την ασκού­με­νη κυ­βερ­νη­τι­κή πο­λι­τι­κή και αυτό οδή­γη­σε στη δια­γρα­φή μου από τη ΝΔ. Οι από­ψεις μου δεν έχουν αλ­λά­ξει. Εξα­κο­λου­θώ να είμαι δίπλα στην κοι­νω­νία και τον κόσμο που με στη­ρί­ζει. Είμαι δίπλα στην κοι­νω­νία που υπο­φέ­ρει, πεινά και αυ­το­κτο­νεί».

Το ζή­τη­μα της ασκού­με­νης «μνη­μο­νια­κής» πο­λι­τι­κής θέτει ως «κόκ­κι­νη γραμ­μή» και ο κ. Βα­σί­λης Κα­περ­νά­ρος για τις πο­λι­τι­κές του απο­φά­σεις. Σε νε­ό­τε­ρη ανα­κοί­νω­ση ανα­κοί­νω­σή του ανα­φο­ρι­κά με το θέμα της εκλο­γής Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας, ση­μειώ­νει ότι «Επει­δή πολλά ει­πώ­θη­καν με σκοπό την στρέ­βλω­ση όσων σαφώς είπα για το θέμα της προ­ε­δρί­ας και για να κλεί­σει το θέμα αυτό, συ­νε­χί­ζω την αντι­μνη­μο­νια­κή μου πο­ρεία πιο δυ­να­τά, πιο μα­χη­τι­κά και κυ­ρί­ως πιο ελεύ­θε­ρα γιατί τώρα έχω να δώσω λόγο μόνο στους ψη­φο­φό­ρους μου και σε κα­νέ­ναν άλλο» και προ­σθέ­τει «αν συ­νε­χι­στεί αυτή η τρα­γι­κή κα­τά­στα­ση που υφί­στα­ται σή­με­ρα για τη ζωή των συ­νελ­λή­νων μου, 100 φορές να πέσει τώρα η κυ­βέρ­νη­ση αφού τον Μάιο του 2015 θα είναι τρα­γι­κό­τε­ρη η θέση του λαού μας. Επα­να­λαμ­βά­νω ότι θα αντι­προ­σω­πεύω πάντα επά­ξια αυ­τούς με τί­μη­σαν και με έστει­λαν ως αντι­πρό­σω­πό τους στο Ελ­λη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο. Τέλος, ναι μεν αντι­μνη­μο­νια­κός αλλά, όχι ουρά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.