ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Eνδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με θέμα: «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 – Τα Δωδεκάνησα στον αγώνα για την Ελευθερία»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
84

Η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ Γεν­νη­μα­τάς σε συνερ­γα­σία με το Μουσείο Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης του Δήμου Ρόδου διορ­γά­νω­σαν πολύ ενδια­φέ­ρουσα επι­στη­μο­νική ημερίδα με θέμα: «200 χρόνια από την Επα­νά­σταση του 1821 – Τα Δωδε­κά­νησα στον αγώνα για την Ελευ­θε­ρία».

Η δράση η οποία φώτισε την ιστο­ρική αλήθεια και εμπλού­τισε τις γνώσεις μας, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στη νέα πτέρυγα του Νεστο­ρι­δείου Μελά­θρου το Σάββατο 4 Δεκεμ­βρίου 2021 στις 6 μ.μ. στα πλαίσια των έργων «Δράσεις, ενη­μέ­ρω­σης, επι­μόρ­φω­σης και κατάρ­τι­σης στα Δωδε­κά­νησα και στις Κυκλά­δες» με χρη­μα­το­δό­τηση της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην ημερίδα μίλησαν, κατέ­θε­σαν τις απόψεις τους, τις γνώσεις τους αλλά και πολύ ενδια­φέ­ρο­ντα, τεκ­μη­ριω­μένα ιστο­ρικά στοι­χεία οι :

· Ιάκωβος Μιχαη­λί­δης – Καθη­γη­τής Νεό­τε­ρης και Σύγ­χρο­νης Ιστορίας- Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης, με θέμα: «Ο Ναυ­τι­κός Αγώνας στα σχέδια της Φιλικής Εται­ρείας»

· Θάνος Βερέμης -Ομότιμος Καθη­γη­τής Πολι­τι­κής Επι­στή­μης και Δημό­σιας Διοίκησης-Εθνικό Καπο­δι­στριακό Πανε­πι­στή­μιο Αθηνών με θέμα: «Η εξέλιξη των Ελλήνων από μια κατα­κερ­μα­τι­σμένη κοι­νω­νία σε ένα ενιαίο έθνος- κράτος»

 

· Μανόλης Μακρής – Συγ­γρα­φέας – Πρό­ε­δρος της Στέγης Γραμ­μά­των και Τεχνών Δωδε­κα­νή­σου με θέμα: «Τα Δωδε­κά­νησα στην Εθνε­γερ­σία του 1821»

· Ειρήνη Τόλιου – προϊ­στα­μένη Γενικών Αρχείων του Κράτους, τμήμα Ρόδου με θέμα: «Αρχειακά Τεκ­μή­ρια του Επα­να­στα­τι­κού Αγώνα στα Δωδε­κά­νησα – αρχείο της Δημο­γε­ρο­ντίας Σύμης»

 

Την ημερίδα συντό­νισε με ιδιαί­τερη επι­τυ­χία ο Σταύρος Παπαδόπουλος- Διδά­κτωρ Ιστο­ρίας της Εκπαί­δευ­σης.

 

Σε όσους παρα­κο­λού­θη­σαν την ημερίδα δόθηκαν βεβαιώ­σεις παρα­κο­λού­θη­σης.

Όλη η εκδή­λωση σε VIDEO εδώ:

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.