ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Θα σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φον ντερ Λάιεν
European Commission President Ursula von der Leyen delivers a statement after a meeting of the college of commissioners at EU headquarters in Brussels, Wednesday, April 14, 2021. EU Commission chief Ursula von der Leyen announced plans Wednesday for a major contract extension for COVID-19 vaccines with Pfizer stretching to 2023. (John Thys, Pool via AP)

Η Ευρω­παϊκή Ένωση έχει στόχο να στα­μα­τή­σει τα αερο­πο­ρικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής καθώς αυξά­νο­νται οι ανη­συ­χίες για μια νέα παραλ­λαγή της Covid-19 που εντο­πί­σθηκε στη Νότια Αφρική, έγραψε σήμερα στο Twitter η επι­κε­φα­λής της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ούρ­σουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Επι­τροπή θα προ­τεί­νει, σε στενό συντο­νι­σμό με τα κράτη μέλη, να ενερ­γο­ποι­η­θεί το φρένο έκτα­κτης ανάγκης για να στα­μα­τή­σουν τα αερο­πο­ρικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της παραλ­λα­γής ανη­συ­χίας Β.1.1.529», δήλωσε.

Η παραλ­λαγή έχει μια «πολύ ασυ­νή­θι­στη συγκέ­ντρωση» μεταλ­λά­ξεων, οι οποίες είναι ανη­συ­χη­τι­κές επειδή μπορούν να την κάνουν να δια­φύ­γει από την ανο­σο­λο­γική απά­ντηση του σώματος και να την κατα­στή­σουν πιο μετα­δο­τική, λένε νοτιο­α­φρι­κα­νοί επι­στή­μο­νες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.