ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσελίκ: «Ψεύτες» οι Ελληνες πολιτικοί – Ενόχληση της Αγκυρας για τη διάσκεψη της Λιβύης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΣΕΛΙΚ

Επίθεση στην Αθήνα και το Παρίσι εξα­πέ­λυσε ο εκπρό­σω­πος Τύπου του κόμ­μα­τος του Ταγίπ Ερντο­γάν, Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους, ο ίδιος ισχυ­ρί­στηκε πως η Ελλάδα ακο­λου­θεί επι­θε­τική πολι­τική.

«Ο οπλι­σμός νησιών είναι παρά­νο­μος. Και οι δύο πλευρές από νομικής πλευράς έχουμε δικαιώ­ματα. Ωστόσο, ζητάμε να καθί­σουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα» υπο­γράμ­μισε, κατη­γο­ρώ­ντας την Αθήνα ότι το απο­φεύ­γει.

Παράλ­ληλα, εξα­πέ­λυσε επίθεση -εκτός ορίων από τα διπλω­μα­τικά ειωθότα- στους έλληνες πολι­τι­κούς. «Η μόνη δουλειά του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να λέει ψέματα για την Τουρκία. Οι Έλληνες πολι­τι­κοί δεν πρέπει να λένε ψέματα στον ελλη­νικό λαό».

«Οι δηλώ­σεις Μακρόν είναι σκαν­δα­λώ­δεις»

Ο εκπρό­σω­πος του κόμ­μα­τος του Ερντο­γάν εξέ­φρασε, επίσης, την ενό­χληση της Αγκυρας για την παρου­σία της Αθήνας και της Λευ­κω­σίας στη διά­σκεψη για τη Λιβύη, στο Παρίσι.

Όπως είπε «είναι λάθος να προ­σκα­λούμε την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημο­κρα­τία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής». Σημειώ­νε­ται πως η Αγκυρα επι­χεί­ρησε να υπο­βαθ­μί­σει τη Σύνοδο, στέλ­νο­ντας ως εκπρό­σωπο της κυβέρ­νη­σης -απέναντι σε αρχη­γούς κρατών- τον τούρκο υφυ­πουργό Εξω­τε­ρι­κών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τσελίκ χαρα­κτή­ρισε «σκαν­δα­λώ­δεις» τις δηλώ­σεις του γάλλου προ­έ­δρου, Εμα­νουέλ Μακρόν, περί απο­μά­κρυν­σης των ξένων στρα­τευ­μά­των από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Μακρόν βασίζει ολό­κληρη τη γαλλική εξω­τε­ρική του πολι­τική στην εχθρό­τητα προς την Τουρκία».

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.