Ειδήσεις

Σοφία Ζαχαράκη: Πρωταθλητής Ευρώπης στον τουρισμό η Ελλάδα – Αύξηση 30% φέτος της μέσης δαπάνης

Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα στον τουρισμό και αναδείχθηκε πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας παράλληλα και τον στόχο ως προς τα έσοδα αφού το οκτάμηνο του 2021, μέχρι και τον Αύγουστο δηλαδή έφτασε στο 50% των εσόδων του 2019 που ήταν και το καλύτερο τουριστικό έτος, πριν την πανδημία. Αυτό τονίζει στο Liberal η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνοντας και το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 30% ως προς την μέση δαπάνη ανά τουρίστα.

Σύμφωνα με την Σοφία Ζαχαράκη η επίτευξη του στόχου αφορά την περίοδο μέχρι και τον Αύγουστο, βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, την ώρα που και οι μήνες που ακολούθησαν και ακολουθούν μέχρι τα τέλη του έτους εμφανίζουν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του τουρισμού στην χώρα.

Όπως σημειώνει και σε επίπεδο χειμερινού τουρισμού οι ενδείξεις είναι ιδιαιτέρως θετικές και στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται και μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα εξ αιτίας της πανδημίας που παραμένει ενεργή και ως εκ τούτου δεν πρέπει να παραγνωρίζεται στους σχετικούς σχεδιασμούς

Στόχος είναι το 2022 η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού τονίζει και συμπληρώνει πως θα γίνει ότι είναι απαραίτητη για στήριξη του κλάδου αλλά και για την καλύτερη δυνατή προώθηση του προϊόντος που είναι πλέον υψηλού επιπέδου και με πλήρη τήρηση των κανόνων προστασίας της υγείας

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου