ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών μας με το Squid Game; – Μετά τον ενθουσιασμό… παγκόσμιος συναγερμός

news room 4 λεπτά ανάγνωση
Squid Game

Μπορεί η επι­τυ­χία της εν λόγω σειράς να έχει απο­φέ­ρει εκα­το­ντά­δες εκα­τομ­μύ­ρια στα ταμεία του Netflix και να έχει στρέψει πολλούς προς την κινη­μα­το­γρα­φική σχολή της Νότιας Κορέας, ωστόσο δεν χαμο­γε­λούν όλοι με την επι­τυ­χία του «καλα­μα­ριού»

Απο­τε­λεί το απόλυτο φαι­νό­μενο της εποχής μας. Ο λόγος φυσικά για το «Squid Game», τη νέα σειρά του Netflix (στα ελλη­νικά «Παι­χνίδι του Καλα­μα­ριού»), η οποία έχει σπάσει τα ταμεία, με απο­τέ­λε­σμα να έχει γίνει μία από τις κορυ­φαίες σειρές όλων των εποχών.

Μάλιστα, η επι­τυ­χία της εν λόγω σειράς είναι τόσο μεγάλη που η πλατ­φόρμα απο­κό­μισε περισ­σό­τερα από 900 εκατ. δολάρια σε λιγό­τερο από ένα μήνα προ­βο­λής της. Για να κατα­λά­βει κανείς καλύ­τερα το… κατόρ­θωμα, αξίζει να σημειώ­σουμε πως, σύμφωνα με το Bloomberg, πρό­κει­ται για ένα ποσό κατά 40 φορές μεγα­λύ­τερο από τα 21,4 εκατ., τα οποία πλήρωσε η εται­ρεία για την παρα­γωγή της σειράς.

Μπορεί η επι­τυ­χία της εν λόγω σειράς να έχει απο­φέ­ρει εκα­το­ντά­δες εκα­τομ­μύ­ρια στα ταμεία του Netflix και να έχει στρέψει πολλούς προς την κινη­μα­το­γρα­φική σχολή της Νότιας Κορέας, ωστόσο δεν χαμο­γε­λούν όλοι με την επι­τυ­χία του «καλα­μα­ριού», αφού εκτός από συναι­σθή­ματα ενθου­σια­σμού έχει προ­κα­λέ­σει έντονο προ­βλη­μα­τι­σμό διεθνώς τόσο σε ψυχο­λό­γους όσο και σε γονείς.

Η βασική ιδέα της σειράς είναι η εξής: σειρά ανθρώ­πων στρα­το­λο­γού­νται από έναν οργα­νι­σμό, για να αντα­γω­νι­στούν σε παι­χνί­δια ζωής ή θανάτου, με τα επει­σό­δια να έχουν πολλές σκηνές βίας. Ο κυνι­σμός και η βία που χαρα­κτη­ρί­ζει τη σειρά είναι και ο κύριος λόγος που γονείς και εκπαι­δευ­τι­κοί ανη­συ­χούν, καθώς η σειρά έχει κερ­δί­σει και πολλούς μικρούς οπαδούς.

Προ­βλη­μα­τι­σμός για την ασφά­λεια των παιδιών

Στο πλαίσιο αυτό όλα και περισ­σό­τερα σχολεία στέλ­νουν επι­στο­λές προς τους γονείς, προ­κει­μέ­νου να μην επι­τρέ­πουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή.

Σύμφωνα με στοι­χεία της Daily Mail, τέτοια περι­στα­τικά έχουν ήδη ανα­φερ­θεί στη Βρε­τα­νία και το Βέλγιο, ενώ… σιγά σιγά κάνουν την εμφά­νισή τους και στην Ελλάδα.

Φαί­νε­ται λοιπόν πως παρό­μοιες προ­τρο­πές έχουν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει και κάποια σχολεία της χώρας μας, αφού στην εκπομπή της «Έλα Χαμο­γέλα» το πρωί της Κυρια­κής η Σίσσυ Χρη­στί­δου ανέφερε πως έλαβε μία σχετική επι­στολή από το σχολείο του γιου της, η οποία συνέ­στηνε στους γονείς να προ­σέ­ξουν τα παιδιά τους, ώστε να μην δουν την σειρά.

«Την δική μου την προσοχή την τράβηξε η σειρά αρχικά με μια επι­στολή που μου έστειλε το σχολείο. Και λέω για να μου στέλνει το σχολείο ‘προ­σέξτε τα παιδιά σας μην δουν τη συγκε­κρι­μένη σειρά κλπ.’, τι συμ­βαί­νει με αυτή τη σειρά; Στη συνέ­χεια ακού­στη­καν κι άλλα σχολεία, μετά χώρες το απα­γό­ρευ­σαν, έχει γίνει ένας κακός χαμός με τη σειρά. Βρέθηκα αντι­μέ­τωπη με τον γιο μου, όταν μου ήρθε αυτή η επι­στολή. Μου είχε ζητήσει ο Φίλιπ­πος να την δει. Εγώ τι κάνω; Ελέγχω τις ηλικίες. Μπαίνω μέσα στην πλατ­φόρμα και βλέπω σε ποια ηλικία απευ­θύ­νε­ται. Η σειρά απευ­θύ­νε­ται σε 16+. Οπότε του είπα «όχι αγάπη μου δεν μπορείς να την δεις αυτή τη σειρά». Μετά ξεκί­νησε μια μάχη μεταξύ μας ότι ‘όλοι οι συμ­μα­θη­τές μου το έχουν δει, όλοι μιλάνε γι’ αυτό. Έχουν πάει να αγο­ρά­σουν πρά­σι­νες φόρμες, τι θα κάνω; Δεν μπορείς να με έχεις εμένα στο περιθώριο’» ανέφερε η γνωστή παρου­σιά­στρια μέσα από το MEGA.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη παγίδα»

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη παγίδα στο συγκε­κρι­μένο σίριαλ και ο λόγος είναι ότι παντρεύει το παιδικό παι­χνίδι, κάτι που είναι πολύ οικείο στα παιδιά και έχει μια παιδική αφέλεια και ανε­με­λιά, με κάτι πολύ τραυ­μα­τικό, όπως είναι το έγκλημα, με κάτι πάρα πολύ επι­κίν­δυνο» ανα­φέ­ρει στον ΣΚΑΙ η ψυχο­θε­ρα­πεύ­τρια, Άννα Καν­δα­ράκη, μιλώ­ντας στον ΣΚΑΙ.

«Γι’ αυτό ακριβώς και μπορεί να οδη­γή­σει με πολύ περί­ερ­γες συνέ­πειες» συμπλη­ρώ­νει.

«Ένα έφηβος είναι πολύ δύσκολο να ξεχω­ρί­σει κάποιες φορές πότε τελειώ­νει η πραγ­μα­τι­κό­τητα και πότε ξεκι­νάει η φαντα­σία. Και οι έφηβοι τα ζουν όλα σε πολύ υπερ­βο­λικό βαθμό» κατέ­ληξε.

Στέλ­νουν μηνύ­ματα για… «παι­χνίδι καλα­μα­ριού» στην Ελλάδα

Την παγκό­σμια τρέλα που επι­κρα­τεί τις τελευ­ταίες ημέρες με την δημο­φιλή τηλε­ο­πτική σειρά του Netflix, «Squid Game», επι­χει­ρούν να εκμε­ταλ­λευ­τούν επι­τή­δειοι, οι οποίοι δια­φη­μί­ζουν μέσω Facebook ότι έχουν τη δυνα­τό­τητα να στήσουν παρό­μοιες δοκι­μα­σίες σε κρυφές τοπο­θε­σίες της Αττικής.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορ­τάζ του ΣΚΑΙ, στο μικρο­σκό­πιο της αστυ­νο­μίας έχει μπει ανάρ­τηση ομάδας κοι­νω­νι­κού δικτύου για συμ­με­τοχή σε «παι­χνί­δια θανάτου».

Μονα­δική προ­ϋ­πό­θεση είναι οι συμ­με­τέ­χο­ντες να δώσουν 25 ευρώ και να δώσουν ραντε­βού, με την τοπο­θε­σία μάλιστα να επι­ση­μαί­νε­ται πως θα τους ανα­κοι­νω­θεί σε μετα­γε­νέ­στερο χρόνο.

«Θα λάβεις την κάρτα σου, με την ώρα και το μέρος (εντός Αττικής) και τον τρόπο πλη­ρω­μής» ανα­φέ­ρουν σε… υπο­ψή­φιο δια­γω­νι­ζό­μενο που επι­κοι­νώ­νησε μαζί τους.

Πηγή in.gr

#Squid Game#Βία#Παιδιά

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.