ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Χατζημάρκος: Τα νησιά μας ηγούνται της προσπάθειας ανάτασης της εθνικής οικονομίας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Οι του­ρι­στι­κές επι­δό­σεις των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και οι πρω­το­βου­λίες της περι­φέ­ρειας για την επόμενη ημέρα βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της συνέ­ντευ­ξης που έδωσε ο περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, στην εκπομπή του Χάρη Ντι­γρι­ντάκη, Τρί­πο­ντο στην οικο­νο­μία, στον Alpha 98,9.

«Το 2021 πάει πάρα πολύ καλά και συνε­χί­ζει κι αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Φέτος κεφα­λαιο­ποιούμε και την πολύ μεγάλη επι­τυ­χία του 2020. Αυτό που πετύ­χαμε το 2020 ήταν άθλος πραγ­μα­τι­κός. Οταν όλος ο πλα­νή­της ήταν κλει­στός, δεν έβρισκε τρόπο, μηχα­νι­σμό, είχε αμη­χα­νία ή φόβο να ανοίξει του­ρι­στικά, εμείς κάναμε το άλμα αυτό και είπαμε “θα ανοί­ξουμε, θα λει­τουρ­γή­σουμε”. Κάναμε μία σεζόν την οποία όλοι χαρα­κτή­ρι­σαν μια μικρή σεζόν σε σχέση με το 2019. Ειλι­κρινά δεν κατα­λα­βαίνω πώς γίνεται να συγκρί­νεις το ρεκόρ σου με τον συνα­γερμό, δηλαδή την περίοδο της ειρήνης και την περίοδο του πολέμου. Η χρονιά βγήκε καλύ­τερη απ’ ό,τι την περι­μέ­ναμε όλοι. Εμείς είχαμε μια ευχά­ρι­στη έκπληξη στο spending, στη δαπάνη ανά επι­σκέ­πτη. Σχεδόν όλα μας τα νησιά έχουν ήδη πιάσει τα επίπεδα της οικο­νο­μίας και του ΑΕΠ του 2019, με εξαί­ρεση τα δύο πολύ μεγάλα, τη Ρόδο και την Κω, για τα οποία όμως έχουμε ακόμη δύο μήνες σεζόν μπροστά μας. Και για το α’ 10ήμερο του Νοεμ­βρίου έχουμε κρα­τή­σεις», επε­σή­μανε ο Γιώργος Χατζη­μάρ­κος.

«Με ασφά­λεια σήμερα μπο­ρούμε να κάνουμε μία πρό­βλεψη, όσο παρα­κιν­δυ­νευ­μένο και αν ακού­γε­ται αυτό. Μετά την COVID περίοδο και μόλις τελειώ­σει η παν­δη­μία, θα έχουμε μία έκρηξη της ζήτησης σε όλα τα επίπεδα στην οικο­νο­μία μας, δηλαδή ζήτηση και για το development και για το real estate και για το yachting και για τον του­ρι­σμό και τα νησιά μας θα βρεθούν μπροστά να ηγηθούν πάλι μιας πολύ μεγάλης δια­δρο­μής ανά­καμ­ψης. Ηδη σήμερα νομίζω ότι ηγού­νται της προ­σπά­θειας ανά­τα­σης της εθνικής οικο­νο­μίας. Τα απο­τε­λέ­σματά τους είναι ξεκά­θαρα δηλαδή. Εχουμε ήδη ξεπε­ρά­σει τα 2,1 εκατ. αφίξεις απευ­θείας από το εξω­τε­ρικό με 14.500 μόνο διε­θνείς πτήσεις. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ενδια­φέ­ρον για επεν­δύ­σεις στην περιοχή», τόνισε ο περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή tourismtoday.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.