ΕΙΔΗΣΕΙΣ

IATA: Χάος στα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω των διαφορετικών κανόνων στα κράτη μέλη

news room 3 λεπτά ανάγνωση
αεροδρομιο

Πύργος της Βαβέλ” οι κανόνες ταξι­διού στην Ευρώπη, απο­κα­λύ­πτει έκθεση από την Διεθνή Ένωση Αερο­με­τα­φο­ρών (IATA).

Η IATA προει­δο­ποί­ησε πως η ελεύ­θερη κυκλο­φο­ρία εντός της Ευρώπης δια­κυ­βεύ­ε­ται από την απο­τυ­χία των κρατών μελών της ΕΕ να εναρ­μο­νί­σουν τους κανο­νι­σμούς εισόδου COVID-19.

Ως απο­τέ­λε­σμα, η επα­να­λει­τουρ­γία των συνόρων μπερ­δεύει τους ταξι­διώ­τες και τις επι­χει­ρή­σεις. Και δεν απο­φέ­ρει τα ανα­με­νό­μενα οφέλη όσον αφορά στην ευκο­λό­τερη μετα­κί­νηση και την οικο­νο­μική ανά­καμψη.

Οι σημα­ντι­κές δια­φο­ρές στους ταξι­διω­τι­κούς κανόνες χωρών της ΕΕ

Η έρευνα της IATA δια­πί­στωσε σημα­ντι­κές δια­φο­ρές στον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη της ΕΕ δια­χει­ρί­ζο­νται τα ταξίδια:

Περίπου το 30% των κρατών που χρη­σι­μο­ποιούν το ψηφιακό πιστο­ποι­η­τικό Covid της ΕΕ (DCC) δεν δέχο­νται γρή­γο­ρες δοκιμές.

Το 19% των κρατών δεν εξαιρεί τα παιδιά από τις απαι­τή­σεις δοκιμών.

Το 41% ​​των κρατών δεν επι­τρέ­πει την είσοδο σε εμβο­λια­σμέ­νους ταξι­διώ­τες από χώρες της «Λευκής Λίστας» εκτός ΕΕ.

Για τις φόρμες εντο­πι­σμού επι­βα­τών, το 45% το απο­δέ­χε­ται δια­δι­κτυακά, ενώ το 33% δέχεται υπο­βο­λές σε έντυπη και ηλε­κτρο­νική μορφή. Το 11% δέχεται μόνο χαρτί και ένα άλλο 11% δεν έχει καθόλου φόρμες εντο­πι­σμού.

Χάος λόγω μη εναρ­μο­νι­σμέ­νων ταξι­διω­τι­κών κανο­νι­σμών

“Είναι απα­ραί­τητο τα ευρω­παϊκά κράτη να συγκε­ντρω­θούν για τις δια­δι­κα­σίες ταξι­διού COVID-19, δήλωσε ο Rafael Schvartzman Περι­φε­ρεια­κός Αντι­πρό­ε­δρος της IATA για την Ευρώπη.

Η καλή δουλειά της Επι­τρο­πής και των κρατών για την ανά­πτυξη του DCC χάνεται από ένα χάος μη εναρ­μο­νι­σμέ­νων κανο­νι­σμών.

Πώς μπορούν οι επι­βά­τες να ταξι­δεύ­ουν με σιγου­ριά όταν οι κανόνες είναι έτσι δια­φο­ρε­τι­κοί σε κάθε χώρα εντός της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης;

Δεν μπορούν να είναι σίγου­ροι εάν τα παιδιά τους πρέπει να υπο­βλη­θούν σε τεστ ή όχι, ή εάν πρέπει να συμπλη­ρώ­σουν μια φόρμα σε χαρτί, στο δια­δί­κτυο ή καθόλου.

Μία είναι η Ευρω­παϊκή Ένωση και οι άνθρω­ποι εύλογα περι­μέ­νουν ενιαία προ­σέγ­γιση στη δια­χεί­ριση των ταξι­διών”.

Τι ζητά η IATA από την ΕΕ για εναρ­μό­νιση

Όσον αφορά στην εναρ­μό­νιση των απαι­τή­σεων γύρω από το DCC, η IATA και άλλοι ενδια­φε­ρό­με­νοι φορείς προ­έ­τρε­ψαν τα κράτη της ΕΕ να:

Διε­ξά­γει ψηφιακή επα­λή­θευση DCC πριν φτάσουν οι επι­βά­τες στο αερο­δρό­μιο, για να δοθεί στους επι­βά­τες η βεβαιό­τητα ότι είναι έτοιμοι να πετά­ξουν. Η Γερ­μα­νία και η Ισπανία είναι δύο χώρες που τηρούν τις βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές σε αυτόν τον τομέα.

Ανά­πτυξη κρα­τι­κής πύλης για τη διευ­κό­λυνση της επα­λή­θευ­σης DCC απευ­θείας από τις εθνικές αρχές και τον περιο­ρι­σμό της επε­ξερ­γα­σίας δεδο­μέ­νων υγείας από αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες.

Ενσω­μά­τωση ψηφια­κών φορμών εντο­πι­σμού επι­βα­τών σε κρατική πύλη για επα­λή­θευση DCC. Κάτι που δεν συμ­βαί­νει προς το παρόν στο 80% των ευρω­παϊ­κών χωρών.

Να ευθυ­γραμ­μι­στούν με τις απαι­τή­σεις υγείας τα κράτη της ΕΕ

Επι­πλέον, η IATA ζητά από τα κράτη της ΕΕ να ευθυ­γραμ­μι­στούν με τις απαι­τή­σεις υγείας που περι­λαμ­βά­νουν:

Καθο­λική αποδοχή ταχείας δοκιμής αντί για ακριβές και περιτ­τές δοκιμές PCR.

Καθο­λική απαλ­λαγή ανη­λί­κων από απαι­τή­σεις δοκιμών και εμβο­λια­σμού.

Το καθο­λικό άνοιγμα των συνόρων στους εμβο­λια­σμέ­νους επι­βά­τες και να επι­τρέ­πε­ται στους ταξι­διώ­τες από χώρες χαμηλού κιν­δύ­νου να εισέρ­χο­νται στην Ευρώπη χωρίς περιο­ρι­σμούς (ή με από­δειξη αρνη­τι­κού τεστ από μη εμβο­λια­σμέ­νους ταξι­διώ­τες).

Οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Σλο­βε­νία ​​και η Ισπανία πρω­το­στα­τούν στην ευθυ­γράμ­μιση αυτών των πολι­τι­κών.

Να λύσουν τα ευρω­παϊκά κράτη το σημε­ρινό χάος

“Η εμπει­ρία κατά τη διάρ­κεια του ευρω­παϊ­κού καλο­και­ριού δείχνει ότι ένα τυπικό ψηφιακό πιστο­ποι­η­τικό δεν είναι αρκετό, υπο­γραμ­μί­ζει ο Rafael Schvartzman.

Οι δια­δι­κα­σίες ταξι­διού γύρω από τον COVID-19 πρέπει επίσης να εναρ­μο­νι­στούν και να εξο­μα­λυν­θούν.

Προ­τρέ­πουμε τα ευρω­παϊκά κράτη να λύσουν το σημε­ρινό χάος και να δώσουν στους πιε­σμέ­νους επι­βά­τες μεγα­λύ­τερη σιγου­ριά για τα ταξι­διω­τικά τους σχέδια”.

Πηγή tourismtoday.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.