ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ισχύει για τα γυμναστήρια – Διαχωριστικό ή απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στα όργανα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
522

Σύμ­φω­να με το ΦΕΚ, στα γυ­μνα­στή­ρια θα πρέ­πει να το­πο­θε­τη­θεί στα­θε­ρό προ­στα­τευ­τι­κό χώ­ρι­σμα από δια­φα­νές υλικό (plexiglass) στην υπο­δο­χή

Τα μέτρα για τη λει­τουρ­γία των γυ­μνα­στη­ρί­ων πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στην Κοινή Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση με τα νέα μέτρα κατά της δια­σπο­ράς του κο­ρο­νοϊ­ού.

Σύμ­φω­να με το ΦΕΚ, στα γυ­μνα­στή­ρια θα πρέ­πει να το­πο­θε­τη­θεί στα­θε­ρό προ­στα­τευ­τι­κό χώ­ρι­σμα από δια­φα­νές υλικό (plexiglass) στην υπο­δο­χή, έτσι ώστε να προ­στα­τεύ­ο­νται τόσο το προ­σω­πι­κό όσο και τα ει­σερ­χό­με­να μέλη.

Πα­ράλ­λη­λα θα πρέ­πει να υπάρ­χει ανάρ­τη­ση οδη­γιών, στην εί­σο­δο και σε εμ­φα­νή ση­μεία εσω­τε­ρι­κά του γυ­μνα­στη­ρί­ου, που αφο­ρούν σε:

κα­νό­νες ανα­πνευ­στι­κής υγιει­νής (υπο­χρε­ω­τι­κή χρήση μά­σκας)

εφαρ­μο­γή της υγιει­νής των χε­ριών

τή­ρη­ση απο­στά­σε­ων (σύμ­φω­να με τα ορι­ζό­με­να κα­τω­τέ­ρω)

Πόσοι θα μπο­ρούν να βρί­σκο­νται μέσα στο γυ­μνα­στή­ριο

Ταυ­τό­χρο­νη πα­ρου­σία ατό­μων (συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των μελών του προ­σω­πι­κού του γυ­μνα­στη­ρί­ου), ανά­λο­γα με τα τε­τρα­γω­νι­κά μέτρα της επι­φά­νειας του γυ­μνα­στη­ρί­ου [ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ.) ενώ για ομα­δι­κές ασκή­σεις αε­ρό­βιας γυ­μνα­στι­κής, που εκτε­λού­νται ανά ομά­δες, εφαρ­μό­ζε­ται η τή­ρη­ση απο­στά­σε­ων του­λά­χι­στον δύο (2) μέ­τρων με­τα­ξύ των αθλου­μέ­νων.

Εί­σο­δος των αθλου­μέ­νων με προ-συ­νεν­νό­η­ση για την ημέρα και ώρα προ­σέ­λευ­σής τους, μέσω τη­λε­φώ­νου ή γρα­πτού μη­νύ­μα­τος και με κα­τα­γρα­φή των προ­σω­πι­κών στοι­χεί­ων (ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο, τη­λέ­φω­νο), προ­κει­μέ­νου να είναι δυ­να­τή η ιχνη­λά­τη­ση σε πε­ρί­πτω­ση εμ­φά­νι­σης κρού­σμα­τος.

Όλα τα μέλη του γυ­μνα­στη­ρί­ου (ερ­γα­ζό­με­νοι και αθλού­με­νοι) υπο­χρε­ού­νται σε εβδο­μα­διαίο προ­λη­πτι­κό έλεγ­χο είτε με self-test για όσους είναι δι­καιού­χοι self-testing ή με rapid test για τους υπο­λοί­πους. Το απο­τέ­λε­σμα είτε του self-test είτε του rapid test επι­δει­κνύ­ε­ται στο προ­σω­πι­κό υπο­δο­χής και ισχύ­ει μόνο για την τρέ­χου­σα εβδο­μά­δα κάθε φορά. Εξαι­ρού­νται από την εφαρ­μο­γή του υπο­χρε­ω­τι­κού εβδο­μα­διαί­ου προ­λη­πτι­κού ελέγ­χου οι ερ­γα­ζό­με­νοι και αθλού­με­νοι που έχουν ολο­κλη­ρώ­σει προ του­λά­χι­στον δε­κα­τεσ­σά­ρων (14) ημε­ρών τον εμ­βο­λια­σμό για κορoνοϊό COVID-19 και επι­δει­κνύ­ουν πι­στο­ποι­η­τι­κό εμ­βο­λια­σμού.

Κατά την προ­σέ­λευ­σή τους οι αθλού­με­νοι υπο­γρά­φουν στον «Κα­τά­λο­γο Ει­σερ­χο­μέ­νων Εξερ­χο­μέ­νων στην Αθλη­τι­κή εγκα­τά­στα­ση», όπου δη­λώ­νουν ότι δεν έχουν συμ­πτώ­μα­τα, καθώς και την ημε­ρο­μη­νία διε­νέρ­γειας του τεστ, εφό­σον απαι­τεί­ται.

Πα­ράλ­λη­λα πρέ­πει να υπάρ­χει πρό­βλε­ψη για επάρ­κεια υγειο­νο­μι­κού υλι­κού:

αλ­κο­ο­λού­χο αντι­ση­πτι­κό πυ­κνό­τη­τας του­λά­χι­στον 70%

χει­ρουρ­γι­κές μά­σκες

γά­ντια μιας χρή­σης

Το­πο­θέ­τη­ση κλει­στών πο­δο­κί­νη­των κάδων σε εμ­φα­νή ση­μεία

Plexiglass ή από­στα­ση 2 μέ­τρων ανά­με­σα στα όρ­γα­να αε­ρό­βιας άσκη­σης

Επί­σης απαι­τεί­ται:

Κα­θα­ρι­σμός/απο­λύ­μαν­ση των ορ­γά­νων με κα­θα­ρι­στι­κό/απο­λυ­μα­ντι­κό, σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του κα­τα­σκευα­στή, μετά από κάθε χρήση.

Συ­νε­χής και επαρ­κής αε­ρι­σμός των εγκα­τα­στά­σε­ων με φυ­σι­κό αε­ρι­σμό και όσον αφορά στη χρήση κλι­μα­τι­στι­κών μο­νά­δων, εφαρ­μο­γή των εγκυ­κλί­ων του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας.

Στους χώ­ρους ανα­μο­νής αφαι­ρού­νται πε­ριτ­τά αντι­κεί­με­να (π.χ. πε­ριο­δι­κά) και τη­ρού­νται οι κα­νό­νες της φυ­σι­κής από­στα­σης.

Στο ΦΕΚ υπάρ­χει και εν­δει­κτι­κή ει­κό­να γυ­μνα­στη­ρί­ου με Plexiglass ανά­με­σα στα όρ­γα­να αε­ρό­βιας άσκη­σης.

Τα απο­δυ­τή­ρια

Τα απο­δυ­τή­ρια να χρη­σι­μο­ποιού­νται μόνο για τη φύ­λα­ξη των προ­σω­πι­κών αντι­κει­μέ­νων των ει­σερ­χό­με­νων στο γυ­μνα­στή­ριο μελών, όπου υπάρ­χουν ατο­μι­κά ερ­μά­ρια, στα οποία θα γί­νε­ται απο­λύ­μαν­ση πριν από κάθε χρήση.

Απα­γο­ρεύ­ε­ται η χρήση των λου­τρών και η χρήση σά­ου­νας, όπου υπάρ­χει.

Πρέ­πει να υπάρ­χει αλ­κο­ο­λού­χο αντι­ση­πτι­κό (με αντλία) σε εμ­φα­νή ση­μεία στο χώρο των απο­δυ­τη­ρί­ων.

Ανά­με­σα στα κα­θί­σμα­τα να πα­ρεμ­βάλ­λε­ται ένα κενό κά­θι­σμα.

Ο χώρος να αε­ρί­ζε­ται κατά προ­τί­μη­ση από ανοι­κτά πα­ρά­θυ­ρα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση του κλι­μα­τι­σμού εφαρ­μο­γή της σχε­τι­κής εγκυ­κλί­ου του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας. Εάν υπάρ­χει σύ­στη­μα εξα­ε­ρι­σμού, ρύθ­μι­ση για ροή αέρα από μέσα προς τα έξω χωρίς ανα­κύ­κλω­ση.

Το προ­σω­πι­κό κα­θα­ριό­τη­τας κατά τη διάρ­κεια της ερ­γα­σί­ας του πρέ­πει να φορά στολή/ρόμπα ερ­γα­σί­ας, διπλή μάσκα ή εναλ­λα­κτι­κά μάσκα υψη­λής ανα­πνευ­στι­κής προ­στα­σί­ας (FFP2/N95) και γά­ντια μίας χρή­σε­ως, τα οποία θα πρέ­πει να αλ­λά­ζει τα­κτι­κά.

Μετά την αφαί­ρε­ση των γα­ντιών θα πρέ­πει να ακο­λου­θεί υγιει­νή των χε­ριών [πλύ­σι­μο με νερό και σα­πού­νι ή εφαρ­μο­γή αλ­κο­ο­λού­χου αντι­ση­πτι­κού για εί­κο­σι (20) δευ­τε­ρό­λε­πτα] και, αφού τα χέρια στε­γνώ­σουν καλά, να χρη­σι­μο­ποιεί­ται νέο ζευ­γά­ρι γα­ντιών. Πρό­σθε­τος εξο­πλι­σμός ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας, όπως προ­στα­τευ­τι­κά γυα­λιά και αδιά­βρο­χη ποδιά, μπο­ρεί να χρειά­ζε­ται κατά την πα­ρα­σκευή δια­λυ­μά­των, ανά­λο­γα με το κα­θα­ρι­στι­κό/απο­λυ­μα­ντι­κό που χρη­σι­μο­ποιεί­ται και τη δια­δι­κα­σία κα­θα­ρι­σμού, για την προ­στα­σία του προ­σω­πι­κού κα­θα­ριό­τη­τας, ιδιαί­τε­ρα εάν υπάρ­χει κίν­δυ­νος πι­τσι­λί­σμα­τος. Μετά την αφαί­ρε­σή τους τα μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας πρέ­πει να απορ­ρί­πτο­νται σε κά­δους απορ­ριμ­μά­των με κα­πά­κι και να ακο­λου­θεί υγιει­νή των χε­ριών [πλύ­σι­μο με νερό και σα­πού­νι ή εφαρ­μο­γή αλ­κο­ο­λού­χου αντι­ση­πτι­κού για εί­κο­σι (20) δευ­τε­ρό­λε­πτα].

Μετά τη χρήση των εγκα­τα­στά­σε­ων συ­στή­νε­ται κα­θα­ρι­σμός/απο­λύ­μαν­ση σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ για μη υγειο­νο­μι­κούς χώ­ρους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.