Ρεπορτάζ

K. Kαρίκης: Ετοιμες οι παραλίες να υποδεχτούν τους τουρίστες

Ετοιμες από κάθε άποψη να υποδεχτούν τους τουρίστες, είναι οι παραλίες της Ρόδου.
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε χτες στους δημοσιογράφους, ο κ. Κωνσταντίνος Καρίκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος διαχείρισης παραλιών – ακτών ως προς τις αρμοδιότητες που εκ του νόμου απονέμονται στους Δήμους και των προγραμμάτων ‘Γαλάζιων Σημαιών’ – Καθαρών Ακτών καθώς και τη μέριμνα Ναυαγοσωστικής Κάλυψης.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου Ρόδου από συνεργεία, για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό των παραλιών του νησιού μας.
Οι παραλίες στην περιοχή “ΕΛΛΗ”, στο Λαδικό και στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου καλλωπίστηκαν και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τουρίστες που αφίχθησαν ήδη στο νησί. Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη για την εξέλιξη της διαδικασίας.
Συνεχίζουμε καθημερινά και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαριστούν άμεσα, όπως σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε, οι παραλίες της Ρόδου, αφού και οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες μας, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν τα μπάνια τους», ανέφερε ο κ. Καρίκης.
Να σημειωθεί ότι οι επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις οργανωμένες παραλίες της Ρόδου, έχουν συνάψει συμβόλαια από πέρσι τα οποία ισχύουν για τρία χρόνια, ενώ κάποια πόστα που είχαν βγει άγονα, θα επαναδημοπρατηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα.
«Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα, τόσο από άποψη καθαρισμών όσο και από μια σειρά από παρεμβάσεις στη λειτουργικότητα των παραλιών. Συμφωνήσαμε με τους ομπρελάδες, φέτος να έχουν μια κοινή ενδυμασία, ενώ οι παραλίες θα έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να αναδεικνύεται ο τόπος μας, δηλαδή η Ρόδος. Οι οργανωμένες παραλίες του νησιού (που έχει στη δικαιοδοσία του ο Δήμος Ρόδου) είναι οι εξής:
ΕΛΛΗ, Ακτή Κανάρη, Ακτή Διαγόρα, Ρένη Καλλιθεας, Φανερωμένη Ιξιάς, Φαληράκι Καθαρό, Μεγάλος Γιαλός (Λίνδος), Τσαμπίκα και Αγγελιένα (περιοχή Κιοταρίου).

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
Σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, η ανακοίνωση για την απονομή των γαλάζιων σημαιών θα γίνει σήμερα από την ειδική επιτροπή:
«Εμείς ως Δήμος Ρόδου έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες και διαδικασίες για την βράβευση 16 παραλιών με γαλάζιες σημαίες.
Συγκεκριμένα προτείνονται οι εξής παραλίες:
-Ενυδρείο 1 – Άγαλμα Διαγόρα
-Ενυδρείο 2 – Grand Hotel
– Ενυδρείο 3 – ΕΛΛΗ
-Ρένη – Sunwing
-Καλλιθέα
-Φαληράκι Α
-Καθαρά
-Μαντώματα
-Άντονι Κουίν
-Λαδικό
-Τραουνού
-Τσαμπίκα
-Μεγάλος Γιαλός – Λίνδος
-Μικρός Γιαλός – Λίνδος
-Κιοτάρι
-Θεολόγος».
Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος οι γαλάζιες σημαίες που ελάμβανε η Ρόδος, ήταν από ιδιωτική πρωτοβουλία των επιχειρηματιών – ξενοδόχων που διαθέτουν παραλίες.
Ερωτηθείς σχετικά με τα «γνώριμα» φαινόμενα που εμφανίζονται κάθε χρόνο στις δημοφιλείς παραλίες (και κυρίως στην πόλη) με μασέρ, πλανόδιους κ.λπ. ο κ. Καρίκης δήλωσε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά ο Δήμος Ρόδου βρίσκεται σε συνεργασία με την Αστυνομία για το θέμα. Επιπρόσθετα, για όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας των παραλιών αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, βρίσκονται σε αναμονή της σχετικής ΚΥΑ.
Τέλος, όσον αφορά την πρόσληψη ναυαγοσωστών αναμένεται η σχετική προκήρυξη στο προσεχές διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου