ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταμπουλίδης: Δεν έπρεπε ποτέ να σταματήσει το click away- Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

news room 3 λεπτά ανάγνωση
κατάστημα

Για το άνοιγμα του λια­νε­μπο­ρίου, αλλά και τη δυσα­ρέ­σκεια των εμπόρων των «κόκ­κι­νων» περιο­χών της χώρας, όπου το άνοιγμα πήρε αναβολή στο… παρά πέντε, μίλησε ο Γ.Γ. Εμπο­ρίου και Προ­στα­σίας Κατα­να­λωτή, Πανα­γιώ­της Στα­μπου­λί­δης.

«Η επι­τροπή είναι αυτό­νομο όργανο. Λει­τουρ­γεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισή­γηση, και τον πρώτο λόγο των έχουν οι υγειο­νο­μι­κοί. Πρέπει όμως όταν λαμ­βά­νουμε τέτοιες απο­φά­σεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντα­νούς οργα­νι­σμούς, όπως είναι οι επι­χει­ρή­σεις. Χρη­σι­μο­ποιούμε ό,τι εργα­λείο χρη­μα­το­δο­τικό έχουμε. Το επίδομα θα είναι ένα ικανό πόσο που αφορά στο σύνολο της χώρας, όχι μόνο τις τρεις περιο­χές», είπε ο κ. Στα­μπου­λί­δης, μιλώ­ντας στο MEGA.

«Η κυβέρ­νηση ετοι­μά­ζει προ­τά­σεις και η επι­τροπή δίνει το πράσινο φως. Πριν ανα­κοι­νώ­σουμε το άνοιγμα του λια­νε­μπο­ρίου στις 5 του μήνα, πέρασε από την επι­τροπή των λοι­μω­ξιο­λό­γων η πρόταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Έχουμε δείξει και συνε­χί­ζουμε να δεί­χνουμε μεγάλη εμπι­στο­σύνη στην επι­τροπή. Όπου χρειά­ζε­ται να παρέμ­βουμε το κάνουμε, για να δια­τη­ρη­θεί η ισορ­ρο­πία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προ­φα­νώς έχει τους λόγους της. Εμπι­στευό­μα­στε την επι­τροπή και όπου χρειά­ζε­ται να κάνουμε διορ­θώ­σεις τις κάνουμε», πρό­σθεσε στο ίδιο θέμα.

«Εμείς κάθε εβδο­μάδα παρου­σιά­ζουμε στην επι­τροπή τις προ­τά­σεις και την οικο­νο­μική κατά­σταση της χώρας. Πρέπει και η επι­τροπή να γνω­ρί­ζει την επί­πτωση κάθε από­φα­σης στα δημόσια οικο­νο­μικά. Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα, δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, έχει αρκετά πιο αυστη­ρούς περιο­ρι­σμούς από ό,τι στην προη­γού­μενη φάση. Ο Απρί­λιος είναι ένας σπου­δαίος μήνας για το εμβο­λια­στικό πρό­γραμμα της χώρας», τόνισε ο κ. Στα­μπου­λί­δης.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανα­κλεί­σει το λια­νε­μπό­ριο»

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανα­κλεί­σει το λια­νε­μπό­ριο. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα κατα­στή­ματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυ­πη­ρε­τεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε. Σήμερα γρά­φουμε ιστο­ρικό ρεκόρ εμβο­λια­σμού στη χώρα, οπότε κερ­δί­ζο­ντας έδαφος προσ­δο­κούμε να συνε­χί­σουμε», είπε ακόμα ο ΓΓ Εμπο­ρίου και Προ­στα­σίας Κατα­να­λωτή.

«Σήμερα μπήκε ο περιο­ρι­σμός στις τρεις περιο­χές. Ας δούμε πώς θα εξε­λι­χθεί η εβδο­μάδα. Αν δια­τη­ρή­σουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνω­στι­σμό σε εμπο­ρι­κούς δρόμους, μπο­ρούμε να συνε­χί­σουμε. Αν όμως δεν τηρού­νται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να δια­σφα­λί­σουμε τις ζωές των συναν­θρώ­πων μας», σημεί­ωσε ο ίδιος.

Μιλώ­ντας για τα της δια­δι­κα­σίας, ο κ. Στα­μπου­λί­δης ανέφερε ότι «Για να πάμε σε εμπο­ρικό κατά­στημα πρέπει να έχουμε κλείσει ραντε­βού με την επι­χεί­ρηση και έχουμε απα­ντη­τικό ή mail ή μήνυμα. Μετά στέλ­νουμε στο 13032 μόνο το ονο­μα­τε­πώ­νυμό μας για να πάμε στο ραντε­βού μας. Κατά τον έλεγχο ο πολίτης πρέπει να επι­δεί­ξει το μήνυμα στο 13032 και το απο­δει­κτικό μήνυμα από την επι­χεί­ρηση. Η διάρ­κεια του μηνύ­μα­τος είναι τρεις ώρες, και μπο­ρούμε να πάμε σε όσα μαγαζιά έχουμε κλείσει ραντε­βού. Επίσης είναι για μία φορά την ημέρα αυτό το μήνυμα και έτσι ελπί­ζουμε ότι θα ελέγ­ξουμε την κατά­σταση. Τα εμπο­ρικά κέντρα παρα­μέ­νουν κλειστά και τα εκπτω­τικά χωριά. Το θέμα θα το επα­να­φέ­ρουμε στην επι­τροπή σύντομα».

«Για το Πάσχα θα κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Η παν­δη­μία έχει άλλη δυνα­μική μέρα με τη μέρα», είπε κλεί­νο­ντας ο κ. Στα­μπου­λί­δης.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.