Αθλητικά

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: «Ανοιχτές οι εγκαταστάσεις»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ενημέρωσε τα σωματεία- μέλη της, ότι οι εγκαταστάσεις ιππασίας παραμένουν ανοιχτές με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε και με αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Προς τα Ιππικά Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Ι.
Μετά την έκτακτη επιβολή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με την συνημμένη ΚΥΑ, και σε συνέχεια της επείγουσας ανακοίνωσης της Ε.Ο.Ι., σας ενημερώνουμε ότι:
Μετά από συνεννόηση της Ε.Ο.Ι. με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιά και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την ιππασία, ως ατομικό άθλημα σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχίζει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα για την προσέλευση των αθλητών/ιδιοκτητών/αθλούμενων στα σωματεία για την ευζωία και φροντίδα των αλόγων και την ατομική τους άσκηση, ήτοι με βεβαίωση από την Ε.Ο.Ι. ή από το σωματείο.
Η προσέλευση των ιδιοκτητών/αθλητών/αθλουμένων θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες για τον καθένα και για περιορισμένο αριθμό τους ανά ώρα, και μετά το πέρας της ώρας θα αποχωρούν αμέσως από την εγκατάσταση για την αποφυγή συνωστισμού.
Η βεβαίωση του σωματείου θα πρέπει να αναφέρει ότι η μετάβαση γίνεται για την ευζωία και την φροντίδα των αλόγων και την ατομική τους άσκηση, όπως έχει εγκριθεί και προβλέπεται από την Γ.Γ.Α., καθώς επίσης τις συγκεκριμένες ημέρες και τις ώρες της προσέλευσης των ιδιοκτητών/αθλητών/αθλουμένων.
Στους ομίλους και ιππικές εγκαταστάσεις συνεχίζουν να ισχύουν απαράβατα τα εγκεκριμένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης αποστάσεων εντός αυτών και της καταγραφής εισερχομένων -εξερχομένων στις ειδικές καταστάσεις της Γ.Γ.Α., για την περίπτωση της ιχνηλάτησης κρούσματος, οι οποίες τηρούνται για 14 ημέρες, (επισυνάπτεται).
Η Ε.Ο.Ι. παραμένει σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και για ό,τι νεότερο θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση. Εφιστούμε την προσοχή όλων στην πιστή τήρηση όλων των οδηγιών και εντολών της Κυβέρνησης και των επιστημονικών φορέων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID 19 και στην αυστηρή τήρηση όλων των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου