Τοπικές Ειδήσεις

Ειρηνική κινητοποίηση των ταξιτζήδων της Ρόδου – Zητούν έμπρακτη στήριξη

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, χτες στις 11 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί διεκδικώντας από το κράτος να στηρίξει εμπράκτως τον κλάδο τους, που πλήττεται βαριά εδώ κι ένα χρόνο από την έναρξη της κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Η κινητοποίηση, είχε αφετηρία το Δημαρχείο της Ρόδου, με σημείο τερματισμού την Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου συνάντησαν τον προϊστάμενο της, κ. Νίκο Καλογερόπουλο, και του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών.
Η κινητοποίηση – διαμαρτυρία των ιδιοκτητών οδηγών ταξί έγινε με τα οχήματά τους, ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο των ενεργειών διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί).
Οι ιδιοκτήτες ταξί χαρακτηρίζουν άδικη τη μεταχείριση του κλάδου έναντι άλλων επαγγελμάτων όσον αφορά στα μέτρα στήριξης εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της πως δεν μπορεί να παράσχει καμιά άλλη οικονομική ενίσχυση στον κλάδο πέρα από αυτή που προβλέπεται από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, υπογράμμισε τα εξής:
«Οι κινητοποιήσεις που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, δείχνουν πόσο μας έχει καταδικάσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης για όλους τους συναδέλφους μας. Προσπαθήσαμε να μην συμμετέχουμε με πάρα πολλά οχήματα στην κινητοποίηση αυτή λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, ενώ ενημερώσαμε την τροχαία και τις αρχές εκ των προτέρων.
Η κυβέρνηση, έδωσε στον κλάδο μας μόνον μία επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ οι περισσότεροι από τους συναδέλφους δεν έχουν λάβει τίποτε άλλο. Βεβαίως, οι προκαταβολές αυτές παραμένουν δάνεια και δεν γνωρίζουμε πώς θα τα επιστρέψουμε όταν θα έρθει η ώρα. Πάρα πολλοί δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν ενώ αυτή την περίοδο το 90% των ταξί δεν δουλεύει. Αυτή κατάσταση, μας ανάγκασε να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες, με συντονισμένο τρόπο».
Μιλώντας τα μέλη Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί τόνισαν πως εξάντλησαν όλα τα όρια υπομονής αφού μόνον το 16% έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή: «Νιώθουμε αδικημένοι αφού οι λοιποί κλάδοι που ανήκουν στο υπουργείο Μεταφορών έχουν στηριχθεί, ενώ ο κλάδος των ταξί που βιώνει την χειρότερη περίοδο, όχι. Τα οχήματά μας, παραμένουν σταθμευμένα για μία διαδρομή. Δεν επαιτούμε, ζητάμε τα αυτονόητα. Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε εισφορές και δεν έχουμε άλλα περιθώρια ή διευκολύνσεις».
Ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την έντονη πικρία του κλάδου προς τους βουλευτές της Δωδεκανήσου, λέγοντας πως δεν άκουσαν τα αιτήματα του κλάδου και δεν τους στήριξαν: «Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δεν μας έκαναν καμία χάρη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου