Τοπικές Ειδήσεις

Εμφανίστηκαν κρούσματα και σε σχολεία της Ρόδου – Σε κατάσταση “συναγερμού” οι αρμόδιες αρχές

«Συναγερμός» σήμανε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό πως στα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου, εμφανίσθηκαν κρούσματα κορωνοϊού.
Αμέσως ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, με απόφασή του, έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου Ρόδου και του 3ου Λυκείου Ρόδου, ενώ ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν απολυμάνσεις στα δύο σχολικά συγκροτήματα.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα κανονικά, με εξαίρεση τρία τμήματα στο 3ο ΓΕΛ, ένα της Α’ τάξης και δύο της Γ’ Λυκείου που φοιτούν οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊο και είναι συγγενικά πρόσωπα και δύο τμήματα της Γ’ Λυκείου στο Καζούλειο. Σε αυτές τις τάξεις οι μαθητές θα συνεχίσουν την φοίτησή τους με τηλεκπαίδευση για 14 ημέρες.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής κ. Στράτος Καρίκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας
«Από το απόγευμα της την Πέμπτης (11 Φεβρουαρίου) μόλις ενημερωθήκαμε από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη για τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης έδωσε αμέσως εντολή να μείνουν κλειστά την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και να προχωρήσουν σε απολυμάνσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο κρούσματα στο 3ο ΓΕΛ (Καπνοβιομηχανία -1ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο). Θα διευκρινίσω ότι στο 1ο Γυμνάσιο δεν εντοπίστηκε κρούσμα αλλά επειδή συστεγάζονται με το 3ο ΓΕΛ, αποφασίστηκε να κλείσουν. Ανάλογα με την πορεία και τα τεστ που είναι σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ θα δούμε τα αποτελέσματα. Το έτερο σχολικό συγκρότημα (για το οποίο ενημερωθήκαμε στις 11.30 το βράδυ) ήταν το 2οΓΕΛ (Καζούλλειο) όπου εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε μαθητή. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς και οι μαθητές και βρίσκεται επίσης σε διαδικασία απολύμανσης. Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα κάνουν τεστ σε καθηγητές και μαθητές προκειμένου να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Μέχρι την Δευτέρα, θα ξέρουμε τι θα γίνει. Επιπλέον, στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου κλείσαμε δύο τμήματα αλλά το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Να διευκρινίσουμε ότι στο ΕΠΑΛ δεν εμφανίσθηκαν κρούσματα αλλά επειδή κάποιοι μαθητές ήρθαν σε επαφή με εξωσχολικό κρούσμα κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τα τμήματα. Κι εκεί γίνονται τεστ και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Καρίκης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της δημοτικής αρχής καθώς στο νησί της Ρόδου δεν σημειώθηκε κάποια έξαρση είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ούτε και αριθμός θανάτων, αλλά αν δεν υπάρξει η δέουσα προσοχή, μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση.
«Το πρόβλημα εντοπίστηκε ξαφνικά στα μεγάλα σχολεία της Ρόδου και γι αυτό είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Βλέπουμε ότι ο ιός εντοπίστηκε σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας –γεγονός που πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους επιστήμονες και το υπουργείο Παιδείας», είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Σάββας Χριστοδούλου, ο οποίος διαβεβαίωσε με δηλώσεις του προς την «δ» ότι ακολουθήθηκαν αμέσως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες:
«Εμείς κάναμε απολυμάνσεις και αναλόγως με τα αποτελέσματα των τεστ θα δούμε τι θα γίνει», ανέφερε.

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Την ίδια ώρα, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εργαζόμενη σε τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου της Ρόδου, το οποίο από χτες το πρωί έχει κλείσει, καθώς ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο. Ο χώρος έχει ήδη απολυμανθεί και έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης και στους συναδέλφους της με τους οποίους εργάζονται στο ίδιο τμήμα.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης: «Ακολουθήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά. Στην κλινική COVID-19 νοσηλεύεται ένας ασθενής –ο οποίος δεν βρίσκεται σε βαριά κατάσταση, ούτε είναι διασωληνωμένος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου