ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φόβοι για “έκρηξη” κρουσμάτων σήμερα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κορωνοϊος- Περιφέρεια

Συνα­γερ­μός έχει σημάνει στις υγειο­νο­μι­κές αρχές καθώς τα στοι­χεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους δεί­χνουν ότι τα κρού­σματα του κορο­νοϊού σήμερα θα ξεπε­ρά­σουν κατά πολύ τα 1.000, με πλη­ρο­φο­ρίες να ανα­φέ­ρουν πως μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 1.700. Αυτή την ώρα βρί­σκε­ται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρω­θυ­πουργό, προ­κει­μέ­νου να αξιο­λο­γη­θούν τα τελευ­ταία επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα τα οποία παρα­μέ­νουν ανη­συ­χη­τικά για την Αττική. Αυτό εξάλλου τόνισε και ο υπουρ­γός Υγείας Βασίλης Κικί­λιας το πρωί ο οποίος είπε ότι θα ειση­γη­θεί σύντομο ολικό lockdown για την Αττική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο για το θέμα αυτό από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κυβερ­νη­τι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν ότι ήταν μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και στην θυελ­λώδη σύσκεψη της Επι­τρο­πής την Παρα­σκευή, από μερίδα λοι­μω­ξιο­λό­γων. Μάλιστα, δεν απο­κλεί­ο­νται ανα­κοι­νώ­σεις εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα η συγκέ­ντρωση ιικού φορτίου στα λύματα προ­κα­λούν τρόμο. “Η επι­βά­ρυνση που έχει το υπο­φορ­τίο στα λύματα εμφα­νί­στηκε πριν από 15 ημέρες με μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 80% πριν 10 ημέρες και αντί­στοιχα έρχεται αυτή η εβδο­μάδα που μας πέρασε να κλείσει με 205%. Τι λέει αυτό; Λέει ότι υπήρξε και υπάρχει μια εκτε­τα­μένη δια­σπορά του κορο­νοϊού στην Αττική, η οποία θα μετα­φρα­στεί αν όχι, ήδη έχει αρχίσει να μετα­φρά­ζε­ται, σε κρού­σματα, σε εισα­γω­γές στο νοσο­κο­μείο και φυσικά σε εισα­γω­γές στη ΜΕΘ” δήλωσε ο Νίκος Θωμα­ΐ­δης, καθη­γη­τής Ανα­λυ­τι­κής Χημείας του ΕΚΠΑ, μιλώ­ντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζη­νι­κο­λάου.

“Υπάρχει ανάγκη ανά­σχε­σης αυτού του κύματος και της περαι­τέρω δια­σπο­ράς, λαμ­βά­νο­ντας υπόψιν και την αυξη­μένη μετα­δο­τι­κό­τητα που έχουν τα τρέ­χο­ντα στελέχη του ιού” πρό­σθεσε.

Από την πλευρά του ο καθη­γη­τής Πνευ­μο­νο­λο­γίας Νίκος Τζα­νά­κης, εκτί­μησε ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημε­ρή­σια κρού­σματα κορο­νοϊού ενδέ­χε­ται να φτάσουν τα 2.500. Μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ, εξέ­φρασε την αγωνία του για τον αριθμό των νέων μολύν­σεων που θα ανα­κοι­νώ­σει σήμερα και αύριο ο ΕΟΔΥ εξη­γώ­ντας ότι η Τρίτη και η Τετάρτη είναι «καθαρές» ημέρες κατά τις οποίες γίνεται σωστή μέτρηση των κρου­σμά­των. Ο κ. Τζα­νά­κης επέ­μεινε πως πρέπει να κλεί­σουν τα σχολεία όλων των βαθ­μί­δων καθώς σε αυτό το επι­δη­μικό κύμα φαί­νε­ται πως παίζουν κάποιο ρόλο.

Υπέρ ενός καθο­λι­κού lockdown δύο εβδο­μά­δων τάσ­σε­ται και ο καθη­γη­τής Περι­βαλ­λο­ντι­κής Μηχα­νι­κής του ΑΠΘ Δημο­σθέ­νης Σαρη­γιάν­νης. Αν είναι να γίνει καθο­λικό lockdown, να γίνει τώρα, είπε ο κ. Σαρη­γιάν­νης, μιλώ­ντας στην εκπομπή “Καλη­μέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1. Σημεί­ωσε ότι ένα τέτοιο σκληρό  lockdown θα πρέπει να συνο­δεύ­ε­ται από κλειστά σχολεία.

 

 

 

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.