ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Deep Purple: Έσκασε η πρώτη αναβολή για τις μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες του 2021

news room 3 λεπτά ανάγνωση
873

Όταν το περσινό καλο­καίρι ακυ­ρώ­νο­νταν η μία συναυ­λία μετά την άλλη, λόγω των περιο­ρι­στι­κών μέτρων που επι­βλή­θη­καν σε ολό­κληρο τον κόσμο για την αντι­με­τώ­πιση του κορω­νοϊού, θεω­ρού­σαμε βέβαιο πως την επόμενη χρονιά η κανο­νι­κό­τητα θα είχε επέλθει, μεταξύ άλλων, και στα μουσικά δρώμενα. Δυστυ­χώς όμως η πραγ­μα­τι­κό­τητα έρχεται να μάς δια­ψεύ­σει καθώς «έσκασε» η πρώτη μεγάλη αναβολή για το καλο­καίρι του 2021, που αφορά στην ζωντανή εμφά­νιση των θρυ­λι­κών Deep Purple ενώ, όπως εξε­λίσ­σε­ται η κατά­σταση, μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε κι άλλες ανα­βο­λές.

Οι Deep Purple είχε αρχικά προ­γραμ­μα­τι­στεί να παίξουν στο Terra Vibe της Μαλα­κά­σας και θα ήταν οι μεγάλοι πρω­τα­γω­νι­στές του Rockwave Festival που θα γιόρ­ταζε πανη­γυ­ρικά την επέτειο των 25 χρόνων του. Η περσινή διορ­γά­νωση δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε τελικά και η συναυ­λία του συγκρο­τή­μα­τος ανα­βλή­θηκε για τις 5 Ιουνίου του 2021. Τα χιλιά­δες προ­πω­λη­μένα μάλιστα θα ίσχυαν κανο­νικά για την νέα ημε­ρο­μη­νία.

Deep_Purple_2
Οι Deep Purple ανα­κοί­νω­σαν πως δεν θα δώσουν την προ­γραμ­μα­τι­σμένη για τον Ιούνιο του 2021 συναυ­λία τους στην Ελλάδα

Τελικά όμως δεν ήταν γραφτό να απο­λαύ­σουμε ζωντανά ούτε φέτος την διάσημη βρε­τα­νική μπάντα καθώς όπως οι ίδιοι ανα­κοί­νω­σαν δεν θα κατα­φέ­ρουν να είναι συνε­πείς  στο καλο­και­ρινό ραντε­βού τους με το ελλη­νικό κοινό: «Λόγω των τρε­χου­σών και απρό­βλε­πτων περι­στά­σεων, με θλίψη οι Deep Purple ανα­γκά­στη­καν να ακυ­ρώ­σουν την εμφά­νισή τους στο Rockwave festival που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμένη για τις 5 Ιουνίου 2021. Η απόφαση ακύ­ρω­σης της εμφά­νι­σης ήταν πολύ δύσκολη και κάτι που οι Deep Purple θα προ­σπα­θού­σαν πάντα να απο­φύ­γουν. Ανυ­πο­μο­νούμε να σας δούμε σύντομα και ελπί­ζουμε να εμφα­νι­στούμε στην Ελλάδα το 2022» ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στικά στην επίσημη ανα­κοί­νωσή τους.

Σύμφωνα με την διορ­γα­νώ­τρια εταιρία τα εκδο­θέ­ντα εισι­τή­ρια παρα­μέ­νουν σε ισχύ για την ημέρα διε­ξα­γω­γής του φεστι­βάλ και παράλ­ληλα δίνεται η δυνα­τό­τητα έκδοσης πιστω­τι­κού σημειώ­μα­τος (voucher) στους κατό­χους εισι­τη­ρίων που δεν επι­θυ­μούν να παρευ­ρε­θούν σε αυτό. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν μπορούν να ανα­κοι­νώ­σουν με σιγου­ριά αν και με ποια ονόματα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Rockwave Festival 2021.

Celine_Dion
Η Σελίν Ντιόν

Στάση ανα­μο­νής εξάλλου τηρούν και όλες οι άλλες εγχώ­ριες μου­σι­κές διορ­γα­νώ­σεις που είχαν ανα­λά­βει για το καλο­καίρι του 2021 τις μεγάλες ξένες συναυ­λίες τους λόγω της παν­δη­μίας. Ανάμεσά τους ξεχω­ρί­ζουν η παρ­θε­νική ζωντανή εμφά­νιση της Σελίν Ντιόν  στη χώρα μας που έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για τις 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, το πολυα­να­με­νό­μενο live των κορυ­φαίων Red Hot Chili Peppers στις 26 Ιουνίου στο Markopoulo Park στο πλαίσιο του Ejekt Festival, η επε­τειακή συναυ­λία για τα 50 χρόνια των Judas Priest στις 16 Ιουλίου στο Κλειστό του Φαλήρου και αυτές των Massive Attack και των Pet Shop Boys, που είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες για τις 25 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντί­στοιχα από το Release Athens.

RED-HOT-CHILLI-PEPPERS
Οι εκρη­κτι­κοί Red Hot Chilli Peppers

Τα συναυ­λιακά δρώμενα βέβαια βρί­σκο­νται αυτή τη στιγμή στον αέρα στις περισ­σό­τε­ρες χώρες της υφηλίου. Κάποιες πολύ μεγάλες διορ­γα­νώ­σεις, όπως το θρυλικό Glastonbury, ακυ­ρώ­νο­νται για δεύτερη συνεχή χρονιά καθώς δεν μπορούν να παίξουν στα…ζάρια το κόστος μιας πανά­κρι­βης διορ­γά­νω­σης που μπορεί να τινα­χτεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή. Άλλες διε­θνείς εται­ρείες συναυ­λιών παλι, έχοντας εξα­σφα­λί­σει την έγκριση από τους καλ­λι­τέ­χνες και τα συγκρο­τή­ματα που εκπρο­σω­πούν, παλεύ­ουν να βρουν εναλ­λα­κτι­κές λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η διορ­γά­νωση live με μικρό­τερο αριθμό ατόμων, η θερ­μο­μέ­τρηση κατά την είσοδο, το πιστο­ποι­η­τικό εμβο­λίου ως απα­ραί­τητη προ­ϋ­πό­θεση εισόδου στους συναυ­λια­κούς χώρους κ.α.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επι­στροφή στην συναυ­λιακή κανο­νι­κό­τητα, σε παγκό­σμιο επίπεδο, δυστυ­χώς, μοιάζει σήμερα, περισ­σό­τερο με μακρινό όνειρο παρά με μια κοντινή πραγ­μα­τι­κό­τητα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.