Ρεπορτάζ

Το Σάββατο ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στη Ρόδο

Το προσεχές Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 ξεκινά ο εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα για τα άτομα άνω των 85 ετών.
Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στην «δημοκρατική», ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός, υπογραμμίζοντας πως μέχρι και χτες, η διαδικασία εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου κύλησε ομαλά ενώ τα εμβόλια θα κατανεμηθούν με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και ειδικά στο Νομό Δωδεκανήσου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε κάποια διαφοροποίηση. Η διανομή των εμβολίων προχωρά κανονικά, με βάση το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και με τις ποσότητες που παραλαμβάνει η Ελλάδα. Όσο αυξάνονται τα εμβόλια που έρχονται, τόσο θα αυξάνονται και τα σημεία εμβολιασμών. Στη Ρόδο ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ενώ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Αυτό ισχύει και για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όλα γίνονται σε συνάρτηση με τον αριθμό των εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας και προκύπτει από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση –αναλογικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να ανοίξουμε όλα τα σημεία εμβολιασμού χωρίς να υπάρχει η ζήτηση και η κατανομή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια του προσωπικού και αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ο κ. Ροϊλός δήλωσε:
«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για όσα εμβολιαστικά κέντρα έχουμε δεσμευτεί ότι θα ανοίξουν θα στελεχωθούν επαρκώς. Εάν χρειαστεί αργότερα, θα αυξήσουμε τα σημεία εμβολιασμών και θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ιδιώτες ιατρούς. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσουμε τους ιατρούς του ΕΣΥ, όλων των ειδικοτήτων. Αυτό θα το αποφασίσει το υπουργείο Υγείας» κατέληξε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου.

-Να σημειωθεί πως στην Ρόδο θα υπάρξουν (προς το παρόν) τρία εμβολιαστικά κέντρα: ένα στο Κέντρο Υγείας Ρόδου (παλιό ΙΚΑ), ένα στον Αρχάγγελο κι ένα στην Ιαλυσό.
Η ημερομηνία επισπεύστηκε για τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών.
-Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία, και τις επόμενες ημέρες ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, οδοντίατρων και φαρμακοποιών. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν μεταφερθεί τα εμβόλια σε όλα τα σημεία της χώρας.
-Στην Ρόδο (όπως έγραψε η «δ») παρελήφθησαν 437 εμβόλια της Pfizer και μέχρι χτες, εμβολιάστηκαν 331 άτομα.
-Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί (που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες και αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου) για τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου, τους γιατρούς, τους υγειονομικούς στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ και τους υγειονομικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εμβολιασμοί γίνονται σε δύο κέντρα που λειτουργούν στο γραφείο Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Ρόδου.
-Επιπλέον, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού για άνω των 85 ετών αφού η ηλικία αποτελεί αυξημένο παράγοντα κινδύνου και γι’ αυτό έγινε και η προτεραιοποίηση, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού άλλων χωρών του κόσμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου