Τοπικές Ειδήσεις

Επιμένει ο Ακάρ: Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει κατά παράβαση 16 νησιά

Επιμένει στις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζήτησε να φύγει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, ο Ακάρ απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, αφότου μίλησε για την εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις, επανέλαβε τις προκλήσεις αναφέροντας: «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών».

Αργότερα και μιλώντας στο δίκτυο A Haber, ο Ακάρ κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι έχει εξοπλίσει 16 ελληνικά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία, όπως υποστήριξε, αναφέρει ότι 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Ακόμη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες επισκέπτονται τα νησιά και ότι πρόκειται για «κίνηση που χειροτερεύει την κατάσταση».

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια, προσθέτοντας ότι αυτά τα θέματα πρέπει να επιλυθούν ένα προς ένα και μάλιστα πολύ σύντομα. «Νομίζουν ότι κάνουν κάτι οι κυβερνόντες στην Ελλάδα με τον αγώνα των εξοπλισμών που έχουν ξεκινήσει», ανέφερε.

«Έφτασαν εδώ, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων», συμπλήρωσε. «Άδικος κόπος αν ο στόχος είναι να βλάψουν την Τουρκία ή να αποκτήσουν υπεροχή. Δεν είναι δυνατόν με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία να υπερέχουν και δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο να ισχυρίζονται κυριαρχία απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου