Τοπικές Ειδήσεις

Σαν να μην υπάρχει πανδημία η κίνηση στη Pόδο! Oύτε μέτρα, ούτε πρωτόκολλα

Εμφανή είναι πλέον τα σημάδια κόπωσης στην κοινωνία της Ρόδου από το παρατεταμένο διάστημα του απαγορευτικού (καραντίνας). Η κίνηση στους δρόμους μοιάζει σαν να μην υπάρχουν πανδημία και οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Οικογένειες με μικρά παιδιά, έφηβοι και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της 7ης Μαρτίου, απολαμβάνοντας τις ηλιόλουστες μέρες του Δεκεμβρίου χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα συχνά, παρόλο που είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους!

Ελεύθερη θέση στάθμευσης στο κέντρο της πόλης δεν βρίσκει κανείς όπως ακριβώς συνέβαινε… προ καραντίνας, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να αποδείξει την αυξημένη κίνηση που υπάρχει.
Το επιχείρημα ότι η αύξηση της κίνησης συνδέεται με την λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του Click Away, μάλλον δεν είναι τόσο ισχυρό, αφού στα εμπορικά καταστήματα η προσέλευση είναι χαλαρή έως ανύπαρκτη. Μάλιστα ορισμένα από τα καταστήματα δεν λειτουργούν καν, αδυνατώντας να εφαρμόσουν αυτό το μοντέλο πωλήσεων-αγορών.
Το γεγονός ότι η Ρόδος δεν βρέθηκε ποτέ μεταξύ των «κόκκινων περιοχών» και τα ελάχιστα κρούσματα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα έχουν πλέον σχεδόν εξαλειφθεί, οδήγησε προφανώς πολλούς να αναθαρρήσουν. Άλλωστε, τα μάλλον χαλαρά μέτρα αστυνόμευσης δεν αποτρέπουν κανένα από το να… τολμήσει μία βόλτα στο κέντρο.
Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η δεύτερη καραντίνα δεν μοιάζει καθόλου με το πρώτο διάστημα του απαγορευτικού κατά το οποίο η κίνηση ήταν σαφώς πιο χαλαρή. Βέβαια, αυτή τη φορά πολλοί κλάδοι συνεχίζουν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές μετακινήσεις ενώ και στο δημόσιο εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία με τις υπηρεσίες να λειτουργούν έως και με το 70% του προσωπικού.
Την τιμητική τους έχουν και οι παραλίες. Το 13033 θα πρέπει λογικά να έχει δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων με τον κωδικό 6 της σωματικής άσκησης! Το μεσημέρι οι κεντρικές παραλίες (Έλλη, Ενυδρείο) κατακλύζονται από κόσμο σαν να πρόκειται για καλοκαίρι! Άλλοι κάνουν ηλιοθεραπεία, άλλοι κολυμπούν και άλλοι παίζουν ρακέτες, χωρίς να τηρούνται απαραίτητα οι απαιτούμενες αποστάσεις. Και δεν πρόκειται προφανώς για τους συνήθεις χειμερινούς κολυμβητές.
Η εικόνα της Ρόδου σε αυτό το δεύτερο διάστημα της καραντίνας είναι η εικόνα μίας ζωντανής, ενεργής πόλης. Αντίστοιχες εικόνες παρατηρεί ωστόσο κανείς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου