ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Μαυρωτάς: «Είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις»

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Γιωργος Μαυρωτας- Αθλητισμος

Ο γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας Αθλη­τι­σμού, Γιώρ­γος Μαυ­ρω­τάς, μι­λώ­ντας στην εκ­πο­μπή Face2Face, του sdna, με τον Βα­σί­λη Βέργη άφησε ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο να αρ­χί­σουν οι προ­πο­νή­σεις στο δεύ­τε­ρο δε­κα­πεν­θή­με­ρο του Δε­κεμ­βρί­ου και σε άλλα αθλή­μα­τα και πρω­τα­θλή­μα­τα πέρα από την S.L.1 και την Basket League.

Με­τα­ξύ άλλων ο κ. Μαυ­ρω­τάς τό­νι­σε:

«Να βά­λου­με ξανά μπρο­στά την αθλη­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, πρώτα με προ­πο­νή­σεις. Το πότε είναι το με­γά­λο ερώ­τη­μα. Αυτό είναι που προ­σπα­θού­με να πεί­σου­με για να εί­μα­στε στο δεύ­τε­ρο δε­κα­πεν­θή­με­ρο του Δε­κεμ­βρί­ου, ώστε μετά τις 10 Ια­νουα­ρί­ου να μπο­ρούν να ξε­κι­νή­σουν κά­ποιες διορ­γα­νώ­σεις, να έχουν γίνει τρεις εβδο­μά­δες προ­πο­νή­σε­ων.

Είναι πι­θα­νό μέσα στον Δε­κέμ­βριο να αρ­χί­σουν οι προ­πο­νή­σεις. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προ­σπα­θή­σου­με, μαζί με τον υφυ­πουρ­γό να πεί­σου­με ότι υπάρ­χει σχέ­διο και δεν είναι σαν να ανοί­γου­με τα μπαρ ή τα κα­τα­στή­μα­τα επο­χια­κών. Ότι εδώ πέρα υπάρ­χει ένα σχέ­διο, συ­γκε­κρι­μέ­νοι άν­θρω­ποι που με λίστα θα μπαί­νουν να κά­νουν προ­πο­νή­σεις, συ­γκε­κρι­μέ­νους αγω­νι­στι­κούς χώ­ρους, συ­γκε­κρι­μέ­νο ωρά­ριο και εβδο­μα­διαίο τεστ covid, κάτι το οποίο δίνει μία ασφά­λεια στο σύ­στη­μα ότι δεν είναι πα­ρά­γο­ντες που μπο­ρούν να επι­τεί­νουν το επι­δη­μιο­λο­γι­κό φορ­τίο. Ελ­πί­ζου­με να τα κα­τα­φέ­ρου­με».

Γιατί έχουν ξε­κι­νή­σει μέχρι στιγ­μής μόνο η S.L.1 και η Basket League:

«Στο πο­δό­σφαι­ρο είχαν ήδη τον εβδο­μα­διαίο προ­λη­πτι­κό έλεγ­χο, οπότε ήταν η εύ­κο­λη λύση. Ποιοι το έχουν και το εφαρ­μό­ζουν, ωραία, ξε­κι­νά­με με αυ­τούς και βλέ­που­με στην πο­ρεία. Τώρα ελ­πί­ζω να κα­τα­φέ­ρου­με να τους πεί­σου­με ότι αυτά που ισχύ­ουν για την Basket League και την S.L.1 που θα ισχύ­σουν και για τις άλλες κο­ρυ­φαί­ες κα­τη­γο­ρί­ες των υπο­λοί­πων αθλη­μά­των, θα κά­νουν ασφα­λές του­λά­χι­στον για να κα­τα­φέ­ρου­με να ξε­κι­νή­σουν σε αυτό το άμεσο χρο­νι­κό διά­στη­μα τις προ­πο­νή­σεις. Ο λόγος δη­λα­δή είναι ότι ήδη είχαν ξε­κι­νή­σει αυτά τα πρω­τα­θλή­μα­τα από τον Σε­πτέμ­βριο».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.