ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βατόπουλος: Τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί και η πανδημία δεν έχει τιθασευτεί-υγειονομικά επικίνδυνο να ανοίξει η αγορά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βατόπουλος

Για την πορεία της παν­δη­μίας αλλά και για το εμβόλιο μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαβ­βα­το­κύ­ριακο» ο Καθη­γη­τής Μικρο­βιο­λο­γίας του Πανε­πι­στη­μίου Δυτικής Αττικής, Αλκι­βιά­δης Βατό­που­λος και ο Ανα­πλη­ρω­τής Καθη­γη­τής Κλι­νι­κής Φαρ­μα­κο­λο­γίας της Ιατρι­κής Σχολής ΑΠΘ, Γιώργος Παπα­ζή­σης.

Σύμφωνα με τον κ. Βατό­πουλο, για λόγους που δεν έχουν διε­ρευ­νη­θεί ακόμα, τα κρού­σματα δεν έχουν ελατ­τω­θεί και η παν­δη­μία δεν έχει τιθα­σευ­τεί. Ακόμα, υπό διε­ρεύ­νηση είναι και το κατά πόσο έχει ελατ­τω­θεί η κινη­τι­κό­τητα.

Σημεί­ωσε πως είναι υγειο­νο­μικά επι­κίν­δυνο να ανοίξει η αγορά και πως τα πράγ­ματα είναι πιο χαλαρά σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου. Για το ενδε­χό­μενο ενός τρίτου κύματος, είπε πως αυτό εξαρ­τά­ται από τη συμπε­ρι­φορά μας και από τον τρόπο με τον οποίο λει­τουρ­γεί η κοι­νω­νία.

Από την πλευρά του ο κ. Παπα­ζή­σης, μίλησε για το εμβόλιο λέγο­ντας πως η έναρξη των εμβο­λια­σμών θα εξαρ­τη­θεί από την έγκριση του ΠΟΥ, ο οποίος έχει ανα­κοι­νώ­σει ότι μέχρι τις 29 Δεκέμ­βρη θα έχει ολο­κλη­ρώ­σει την αξιο­λό­γηση του φακέλου της εται­ρείας. Στη συνέ­χεια, θα ξεκι­νή­σουν οι εμβο­λια­σμοί από Γενάρη.

Ανα­φο­ρικά με το κατά πόσο ασφαλές θα είναι το εμβόλιο, υπο­στή­ριξε πως οι μελέτες έγιναν σε μεγάλο μέγεθος δείγ­μα­τος, κάτι που απο­τε­λεί ασφα­λι­στική δικλείδα.

Για να θεω­ρή­σει κάποιος ότι έχει πλέον ανοσία στον κορο­ναϊό, θα πρέπει να περά­σουν του­λά­χι­στον δύο εβδο­μά­δες και από τη δεύτερη δόση του εμβο­λίου, συμ­φώ­νη­σαν και οι δύο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.