ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκέρτσος: «Έχουμε επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να περάσουμε την πανδημία»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκέρτσος

«Έχουν ήδη δια­τε­θεί 24 δισ. ευρώ και έχουν προ­βλε­φθεί ακόμη 7 δισ. ευρώ για τη νέα χρονιά», τονίζει ο υφυ­πουρ­γός παρά τω πρω­θυ­πουργό

«Η Ελλάδα έχει τη δυνα­τό­τητα να στη­ρί­ξει την οικο­νο­μία και την κοι­νω­νία, έχουμε επαρκή ταμειακά δια­θέ­σιμα», δηλώνει στο podcast του «ΘΕΜΑ Ράδιο 104,6» ο υφυ­πουρ­γός παρά τω πρω­θυ­πουργό, Άκης Σκέρ­τσος και προ­σθέ­τει: «Έχουν ήδη δια­τε­θεί 24 δις ευρώ και έχουν προ­βλε­φθεί ακόμη 7 δις ευρώ για τη νέα χρονιά».

Ο κ. Σκέρ­τσος ανα­φέ­ρε­ται και στα ευρω­παϊκά κον­δύ­λια ύψους 72 δις ευρώ, που θα αξιο­ποι­η­θούν με βάση το εθνικό σχέδιο ανά­καμ­ψης και στόχους την πράσινη οικο­νο­μία, τη στήριξη της εργα­σίας, του κοι­νω­νι­κού κράτους και των εκπαι­δευ­τι­κών δομών, την υπο­στή­ριξη των ιδιω­τι­κών επεν­δύ­σεων και την ψηφιο­ποί­ηση του κράτους και της οικο­νο­μίας.

«Στόχος είναι ανά­πτυξη με ρυθμούς 3% με 3,5 % για τα επόμενα χρόνια: πρέπει να τρέ­ξουμε πολύ πιο γρήγορα» λέει χαρα­κτη­ρι­στικά και δηλώνει πως «το δημόσιο χρέος είναι ρυθ­μι­σμένο και δεν απο­τε­λεί εμπόδιο, γεγονός που απο­τυ­πώ­νε­ται στα πολύ χαμηλά επι­τό­κια με τα οποία δανεί­ζε­ται η χώρα μας».

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.