Τοπικές Ειδήσεις

Ανησυχία στην Πάτμο, λόγω αυξημένων κρουσμάτων COVID-19

21 κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στο νησί μας. Tα 14 εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.. Το κλιμάκιο βρισκόταν στη Λέρο για ιχνηλάτηση και κλήθηκε από το κέντρο υγείας να έρθει στην Πάτμο μετά τον εντοπισμό του γυμναστή και του καθηγητή .

Σημειωτέον οτι ο Γυμναστής παρουσίασε πνευμονία και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου το βράδυ,  διακομίστηκε με ελικόπτερο, σε ειδική κάψουλα στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Αναλυτικά,

200 περίπου άτομα προσήλθαν για τεστ στο κέντρο υγείας Πάτμου τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, κυρίως από τις επαφές των παραπάνω, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος και μη αναμενόμενος.
Χρησιμοποιήθηκαν covid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και επειδή εξαντλήθηκαν χρησιμοποιήθηκαν και τα μοριακά που διέθετε το κέντρο υγείας. Σε κάποιους για ακριβή επιβεβαίωση έγινε δύο φορές.
Τεστ από 15 άτομα εστάλησαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Κ. Υγείας κ. Τσουκαλά υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα.
Μεταξύ των κρουσμάτων είναι και 2 ανήλικοι σπουδαστές. Το κλιμάκιο αποχώρησε από το νησί την ίδια μέρα αλλά τα τεστ συνεχίζονται στο κέντρο υγείας.
Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες  και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής  του κέντρου υγείας Πάτμου κ. Αντώνης Γαμπιέρης, ζήτησαν από την 2ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ να εγκαταστήσουν κλιμάκιο στο νησί και να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση της τοπκής κοινωνίας για τη διαχείρηση της κρίσης στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά .

Συγκεκριμένα

χθες 16 Νοεμβρίου 2020 ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες και ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Κ. Υγείας κ. Γαμπιέρης  έστειλαν  αίτημα στον ΕΟΔΥ  στο οποίο αναφέρουν: ” λόγω του σοβαρότατο  ζητήματος που ανέκυψε στο Δήμο μας για άμεση αποστολή κλιμακίου στην Πάτμο επειδή τα κρούσματα στο νησί μας δείχνουν μεγάλη διασπορά του ιού στους κατοίκους μας . Στο πλαίσιο των αρμοδιτήτων μας και τη ςυποχρέωσης που έχουμε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε την κοινωνία της Πάτμου, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε  το ενδεχόμενο της αποσολής νέου κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα παραμείνει στο νησί μας για όσο χρειαστέι και μέχρι να ομαλοποιηθεί η επικίνδυνη κατα΄σταση που έχει αναπτυχθεί λόγω της διασποράς του COVID-19 και έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους μας “.

Όπως σε όλες τις δύσκολες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή,  οι κάτοικοι χρειάζεται να επιδείξουμε ψυχραιμία και να τηρούμε τα μέτρα. Εξάλου ο κορονοϊός δεν είναι ταμπού. Μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Όσο αφορά το δείπνο στο σπίτι της κοσμικής κυρίας στη Χώρα που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όντως έγινε, ήταν δείπνο γενεθλίων. Οι καλεσμένοι ήταν 20 σε σπίτι 400 τμ.

Πηγή: patmostimes.gr

Σμαράγδα Μουλιάτη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου