Αθλητικά

“Ο αδελφός μου παλεύει για ένα σκοπό”

Για όλους και για όλα μίλησε στην Cosmote Tv o Κερέμ Καντέρ. Ο Τούρκος σέντερ του Κολοσσού είναι ξεκάθαρος όταν αφορά τον αδελφό του, Ένες, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν: «Είναι ο αδελφός μου και τον στηρίζω 100%». Απλώς, ο ίδιος επιλέγει να μην εκφράζεται το ίδιο συχνά με τον σέντερ των Σέλτικς. Ο Κερέμ Καντέρ παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV και την εκπομπή “Pick n’ Roll” του Βασίλη Σκουντή και με την συζήτηση να πηγαίνει στον αδελφό του είπε αυτά που σκέφτεται: «Ο αδελφός μου παλεύει για έναν σκοπό. Πάντα ήταν ένας άνθρωπος που όταν έβλεπε κάτι λάθος θα έβγαινε μπροστά και θα μιλούσε. Από την στιγμή που παίζει στο ΝΒΑ έχει μία μεγαλύτερο βήμα και το χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο μιλώντας για την ελευθερία των ανθρώπων. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να διορθωθούν τα πράγματα. Ξέρω πως κάποια μέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα».
Ο σέντερ του Κολοσσού είπε ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος έχει να πάει στην Τουρκία από το 2015. Σε αντίθεση ωστόσο με τον αδελφό του, δεν υπάρχει απαγορευτικό για αυτόν, με τον Καντέρ να τονίζει σχετικά: «Τελευταία φορά βρέθηκα στην Τουρκία το 2015. Πέρασα το καλοκαίρι με την εθνική εφήβων της Τουρκίας και αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδα τους γονείς μου και την αδελφή μου. Δεν έχω επιστρέψει από τότε. Δεν είμαι σαν τον αδελφό μου, έχω την δυνατότητα να επιστρέψω στην Τουρκία, απλώς ήμουν απασχολημένος κάθε καλοκαίρι στις ΗΠΑ και φέτος είχαμε την πανδημία. Αγαπώ την πατρίδα μου, θα ήθελα να την επισκεφτώ κάποια στιγμή όταν θα έχω ελεύθερο χρόνο, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην καριέρα μου».
Μιλώντας για την απόφασή του να υπογράψει στον Κολοσσό, ο νεαρός ψηλός τόνισε πως ήξερε τι θα ακολουθούσε: «Από την αρχή γνώριζα πως θα τραβούσα την προσοχή των συμπατριωτών μου. Ο κόσμος θα αναρωτιόταν γιατί επέλεξα την Ελλάδα, ειδικά τώρα με την ένταση που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στο τέλος της ημέρας όμως είμαι μπασκετμπολίστας και θα διαλέξω την ομάδα που θα με βοηθήσει περισσότερο στην συνέχεια της καριέρας μου. Αφού μίλησα με τον γενικό διευθυντή και το προπονητικό επιτελείο ένιωσα πως το να παίξω για τον Κολοσσό ήταν το καλύτερο για εμένα και την καριέρα μου».
Κλείνοντας πάντως, ο Καντέρ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε πολιτική συζήτηση αλλά και για την κρίση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας: «Δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Κάνω την δουλειά μου ως αθλητής. Στηρίζω τον αδελφό μου 100%. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώμη για τα πολιτικά ανάμεσα στις δύο χώρες, δεν ξέρω αν η μία πλευρά έχει δίκιο και η άλλη άδικο. Παίζω μπάσκετ στην Ελλάδα και αγαπώ τους ανθρώπους εδώ, ενώ γεννήθηκα στην Τουρκία, η οποία θα είναι η χώρα μου. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να τσακώνονται για το ποιος έχει δίκιο. Σε ότι αφορά την πολιτική δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου