ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τελετή λήξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
872

Με επι­τυ­χία πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε την Κυριακή 18 Οκτω­βρίου η τελετή λήξης του 1ου Διε­θνούς Φεστι­βάλ Θεάτρου που έγινε στο νησί μας. Μία δράση που έγινε σε συν­διορ­γά­νωση του ΔΟΠΑΡ και του Θεα­τρι­κού Συλ­λό­γου Δωδε­κα­νή­σου με την στήριξη του Υπουρ­γείου Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού. Κατά την τελετή έναρξης ο αντι­δή­μαρ­χος πολι­τι­σμού και πρό­ε­δρος του ΔΟΠΑΡ Αλέ­ξαν­δρος Κολιά­δης τόνισε την ανάγκη τόνωσης της θεα­τρι­κής ζωής του τόπου με εκδη­λώ­σεις που θα συμ­βά­λουν στην ανά­πτυξη της πολι­τι­στι­κής ταυ­τό­τη­τας του τόπου μας.

Στην τελετή λήξης παρευ­ρέ­θη­καν ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Κώστας Ταρα­σλιάς και ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Γιάννης Καμπού­ρης και η σύμ­βου­λος κ. Δέσποινα Χατζη­διά­κου. Η κριτική επι­τροπή με προ­ε­δρεύ­ο­ντα τον προ­σκε­κλη­μένο δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο, τον κ. Σπύρο Συρό­πουλο και τον κ. Πέτρο Μόσχο κλήθηκε επί σκηνής για την παρά­δοση των θεα­τρι­κών βρα­βείων.

Τα βραβεία του πρώτου διε­θνούς φεστι­βάλ θεάτρου στη Ρόδο QuintaTheatreFest έχουν ως εξής:

-Best performance (Grand Prix): ΙΡΑΝ , από το Bojnourd Art Theatre Group, για την παρά­σταση DAYIK (ΜΗΤΕΡΑ)

-Best Acting Ensemble: ΡΟΥΜΑΝΙΑ, από την ομάδα SKEPSIS για την παρά­σταση THE MASTER

-Best Direction: ΡΟΥΜΑΝΙΑ, από την ομάδα SKEPSIS για την παρά­σταση THE MASTER

-Best original screenplay award: ΙΣΠΑΝΙΑ, από τους Aqui y Ahora, για την παρά­σταση SCARED BY THE WIND

-Best adapted screenplay award: ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, από τους Rossignol, για την παρά­σταση Lux Diei – Το φως της αυγής

-Best male role: ΙΤΑΛΙΑ, στον Cristian Izzo για την ερμη­νεία του στην παρά­σταση Achilles on the half divine

-Best female role: ΙΣΠΑΝΙΑ (LA PARATA) στην Maria Adrio για την ερμη­νεία της στον ομώνυμο ρόλο στην παρά­σταση ISMENIA DECIDES NEVER TO DECIDE.

-Best male supporting role: ΜΑΡΟΚΟ (The Abolhaytham team) στον Abdelhadi Filali για την ερμη­νεία του στο ρόλο του Masoud στην παρά­σταση MAHMOUD AND MASOUD IN THE INDIAN FOREST

-Best female supporting role: ΡΟΥΜΑΝΙΑ, από την ομάδα SKEPSIS, στην Ludmila Cioflica για την ερμη­νεία της στην παρά­σταση THE MASTER.

-Outstanding male solo performance: ΙΤΑΛΙΑ, στον Cristian Izzo, για την ερμη­νεία του στην παρά­σταση scared by the wind

-Outstanding female solo performance: ΙΣΠΑΝΙΑ, στην Valeria Tejero Nadas, για την παρά­σταση Crazy things of a flamengo.

-Best choreography: ΡΩΣΙΑ, από την ομάδα MUESLI, για την παρά­σταση FRINTA

-Best musical arrangement of the show: ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, από την ομάδα Rossignol για την παρά­σταση Lux Diei – Το φως της αυγής

-Best costumes: ΡΩΣΙΑ, από την ομάδα MUESLI, για την παρά­σταση FRINTA

-Βest scenography: ΙΡΑΝ, από το Bojnourd Art Theatre Group, για την παρά­σταση DAYIK (ΜΗΤΕΡΑ)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.