ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Αγγελοπούλου: Σύμβολο αγώνα και αναγέννησης η Κάσος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
877

Ερχό­με­νοι στην Ηρωική Νήσο Κάσο αισθα­νό­μα­στε ότι είναι μια ιερο­τε­λε­στία είναι μία μύηση σε αυτό το σύμβολο του αγώνα της θυσίας και της ανα­γέν­νη­σης. Οι Κασιώ­τες έδωσαν πολλά, το βιός τους καράβια τους το 1821 βοή­θη­σαν την άλλη Ελλάδα και έπεσαν στιγ­μιαία σε μία άνιση ανα­μέ­τρηση αλλά ανα­γεν­νη­θη­καν όπως ο φοί­νι­κας της ελλη­νι­κής μυθο­λο­γίας. Και ήρθαμε στην Κάσο γιατί πρω­το­πο­ρεί στο να δημιουρ­γή­σει τις βάσεις για εναλ­λα­κτική ενέρ­γεια σ αυτό το νησί έχει κάνει προ­τά­σεις που θυμί­ζουν το παρελ­θόν τους με περη­φά­νια και τιμή στους εχθρούς αλλά σκέ­φτε­ται και το μέλλον ….»

Αυ υπο­γράμ­μισε μεταξύ άλλων πρό­ε­δρος της επι­τρο­πής ελλάδα 2021 από την Ηρωική Νήσο Κάσο οποία επι­σκέ­φθηκε σήμερα η πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής » Ελλάδα 2021″ κ. Γιάννα Αγγε­λο­πού­λου Δασκα­λάκη. Συνα­ντή­θηκε με το Δήμαρχο της ηρωικης νησου κασου κύριο Μιχάλη Ερω­τό­κριτο και την Έπαρχο Καρ­πά­θου και Κάσου κ. Καλ­λιόπη Νικό­λαι­δού και μέλη του Δ.Σ. Ο κ. Ερω­τό­κρι­τος μεταξύ των άλλων πρό­τεινε μία σειρά δράσεων για το 2021 ψήνει όπως , η ηρωική Νήσος Κάσος η ιστορία στην άκρη του χάρτη, βιβλίο για την ιστορία του νησιού, κατα­σκευή μνη­μείου του κασιώτη ήρωα του 1821 Μάρκου Μαλ­λια­ράκη καθώς επίσης και την ίδρυση στο νησί σχολής καρα­βο­μα­ρα­γκός σε επίπεδο ΙΕΚ. Η η κ. Αγγε­λο­πού­λου επι­σκέ­φθηκε μεταξύ άλλων κατά την επί­σκεψη της στην Κάσο το δημαρ­χείο τη δημο­τική βιβλιο­θήκη, όπου συνα­ντή­θηκε με φορείς του νησιού και έγινε ανταλ­λαγή δώρων ξενα­γη­θηκε στο Αρχαιο­λο­γικό μουσείο και σε ένα παλιό παρα­δο­σιακό σπίτι της Κάσου. Μεταξύ των άλλων ο δήμαρ­χος του νησιού Μιχάλης Ερω­τό­κρι­τος υπο­γράμ­μισε πως «στον αγώνα της εθνικής μας Παλιγ­γε­νε­σίας η Κάσος και οι κασιώ­τες βρέ­θη­καν όχι τυχαία στην πρω­το­πο­ρία και έφτασαν να πλη­ρώ­σουν βαρύ τίμημα για την ολόψυχη συμ­με­τοχή τους σε αυτόν με το τραγικό ολο­καύ­τωμα του νησιού τους ιστο­ρικό γεγονός που χαρα­κτήρα που συντε­λέ­σθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 με πάνω από 3.000 νεκρούς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.