Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Ο Κικίλιας ενημερώνει την αντιπολίτευση για τις εξελίξεις

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ενημερώνει σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συναντηθεί σήμερα με τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας.

Η συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 15:00.

Τι προέκυψε από την έκτακτη σύσκεψη της Τετάρτης για τις ΜΕΘ

Με φόντο την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ευαγγελισμό που έχει ήδη γεμίσει, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης και την καταγραφή των ΜΕΘ. Παράλληλα, δόθηκαν εντολές στους διοικητές των νοσοκομείων.

Πλέον το βάρος έχει πέσει τόσο στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται πίεση, αλλά και στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ενώ αναμένεται να αποφασιστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο lockdown.

Όσον αφορά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, που είναι στο «κόκκινο», στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν νέες κλίνες και να μετατραπούν μονάδες γενικών περιστατικών σε Covid- 19.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, στην Αττική από τα 337 κρεβάτια ΜΕΘ (στρατιωτικά και κρατικά) έχουν διατεθεί 149 κρεβάτια για τις ανάγκες των ασθενών με Covid-19. Η ίδια τονίζει πως ειδικότερα από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% .

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου