Ειδήσεις

Κουμουτσάκος: H Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό-Ενισχύουμε Έβρο και νησιά

μεταναστες

Την άποψη ότι έως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις, η Τουρκία θα εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα με μοχλό το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Σκάι.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και στα νησιά, με τελευταίο παράδειγμα τις 4 τουρκικές μηχανότρατες που έφτασαν σε απόσταση 600 μέτρων από την Κάλυμνο, ο υπουργός επίσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι ροές μειώνονται» καθώς και ότι τα νησιά θα ενισχυθούν με 500 συνοριοφύλακες.

Σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».

Σχολιάζοντας τη μετακίνηση των τουρκικών αρμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι δεν πρόκειται για μεταφορά επιπλέον δυνάμεων αλλά για αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.