ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Πέτσας: Θετική ενέργεια η δήλωση Καλίν περί «παγώματος» ερευνών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Έχουμε δια­μη­νύ­σει πως θέλουμε έμπρα­κτη απο­κλι­μά­κωση από πλευράς Τουρ­κίας, σημεί­ωσε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Στέλιος Πέτσας, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας θετική ενέρ­γεια τη δήλωση του εκπρο­σώ­που της τουρ­κι­κής προ­ε­δρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος νωρί­τερα ανέφερε πως η Άγκυρα θα μπο­ρούσε να δια­κό­ψει τις επι­χει­ρή­σεις έρευνας στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο προ­σω­ρινά, εν αναμονή συνο­μι­λιών με την Ελλάδα.

Μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η αναφορά του εκπρο­σώ­που του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν «δείχνει πως μία παρά­νομη -όπως την έχουμε χαρακτηρίσει- Navtex απο­σύ­ρε­ται».

Σημεί­ωσε πάντως ότι οι διε­ρευ­νη­τι­κές επαφές είχαν δια­κο­πεί με απόφαση και ευθύνη της Τουρ­κίας και παρα­τή­ρησε ότι ζητή­ματα όπως η δρα­στη­ριό­τητα της Άγκυρας στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, το μνη­μό­νιο Τουρ­κίας – Λιβύης, αλλά και η μετα­τροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δημιουρ­γούν προ­βλή­ματα.

«Αν συνε­χί­σουν τέτοιες ενέρ­γειες δεν υπάρχει υπό­βα­θρο για διάλογο» συμπλή­ρωσε.

Τόνισε επι­πλέον ότι δεν ασκεί­ται εξω­τε­ρική πολι­τική με τρικ και επε­σή­μανε ότι δεν συμ­φέ­ρει καμία πλευρά η ένταση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.