ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Λείψανο του Αποστόλου Θωμά έρχεται από την Πάτμο για προσκήνυμα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κύριλλος

Στη Ρόδο θα βρεθεί πάλι μετά απο πολλά χρόνια και ύστερα απο αίτημα εκα­το­ντά­δων πιστών η τεθη­σαυ­ρι­σμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεο­λό­γου Πάτμου το Ιερό Λείψανο του Αγίου Απο­στό­λου Θωμά.

Το Ιερό Λείψανο έρχεται στο νησί της Ρόδου με πρω­το­βου­λία του Σεβ.Μητρο­πο­λί­του Ρόδου κ.κ. Κυρίλ­λου της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεο­λό­γου, που ενέ­κρινε ασμένως η Διοί­κη­σης της Ι.Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεο­λό­γου και ο Καθη­γού­με­νός της κ.κ.Κυρίλ­λος και του Συλ­λό­γου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

Η υποδοχή της θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με κάθε επι­ση­μό­τητα στο χώρο προ του Δικα­στι­κού Μεγάρου την Παρα­σκευή 28 Μαρτίου και ώρα 18.00. Ως τον Καθε­δρικό Ναό του Ευαγ­γε­λι­σμού θα την συνο­δεύ­σει αντι­προ­σω­πεία από την Πάτμο, ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητρο­πό­λεως Ρόδου προ­ε­ξάρ­χο­ντος του Σεβ. Μητρο­πο­λί­του κ.κ. Κυρίλ­λου και μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ” Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ” με τις παρα­δο­σια­κές βυζα­ντι­νές φορε­σιές.

Σύμφωνα με το πρό­γραμμα της Ιεράς Μητρο­πό­λεως Ρόδου αμέσως μετά την υποδοχή η πομπή θα κατα­λή­ξει στην Ιερά Μητρό­πολη όπου θα τελε­στεί Αρχιε­ρα­τική Δοξο­λο­γία και θα ακο­λου­θή­σει η Ακο­λου­θία των Δ Χαι­ρε­τι­σμών.

Η Τίμια Κάρα θα παρα­μεί­νει στον Ιερό Ναό του Ευαγ­γε­λι­σμού ως την Δευτέρα 31 Μαρτίου και αμέσως μετά την Θεία Λει­τουρ­γία των προη­για­σμέ­νων θα επι­σκε­φθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο χωριό Μονό­λι­θος της Ρόδου και ακο­λού­θως θα πραγ­μα­το­ποιεί στάσεις στα γύρω χωριά για προ­σκύ­νημα.

Την Τρίτη θα μετα­φερ­θεί σε χωριά της Δυτικής Ρόδου. Ανα­λυ­τικό πρό­γραμμα των περιο­δειών θα εκδοθεί από την Ιερά Μητρό­πολη Ρόδου. Το ιερόν Λείψανο του Αγίου Απο­στό­λου Θωμά μετα­φέρ­θηκε, απο την Ινδία, όπου εμαρ­τύ­ρησε, αρχικά στην Έδεσσα της Συρίας.

Από εκεί έγινε η ανα­κο­μιδή του εις Κων­στα­ντι­νού­πολη και τοπο­θε­τή­θηκε από τον Κων­στά­ντιο, τον υιό του Μ. Κων­στα­ντί­νου το 337 μ.Χ. εις τον Ναό των Αγίων Απο­στό­λων. Το έβαλαν μαζί με τα ιερά Λείψανα του Απο­στό­λου Ανδρέου, του Απο­στό­λου Λουκά και άλλων Αγίων.

Μετά την Άλωση της Κων­στα­ντι­νου­πό­λεως κατά το 1204 υπό των Λατίνων, τα ιερά Λείψανα εσυ­λή­θη­σαν και μετε­φέρ­θη­σαν από αυτούς στη Ρώμη.

Η άγια Κάρα του Απο­στό­λου Θωμά είναι θησαυ­ρι­σμένη σήμερα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεο­λό­γου στην Πάτμο.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.