ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα μορφή απάτης μέσω υποκλοπής e-mail

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Απάτη υπολογιστής

Μία νέα μορφή ηλε­κτρο­νι­κής απάτης σε βάρος πολιτών εντό­πισε η Αρχή Κατα­πο­λέ­μη­σης Εσόδων από Παρά­νο­μες Δρα­στη­ριό­τη­τες και εφαρ­μό­ζο­ντας μία νέα πολι­τική πρό­λη­ψης του εγκλή­μα­τος, δια της ενη­με­ρώ­σεως του κοινού, ανα­κοι­νώ­νει τα εξής:

«Κατά τη διάρ­κεια του έργου της Αρχής δια­πι­στώ­νε­ται νέα μορφή απάτης με ηλε­κτρο­νικά μέσα, με τα οποία οι δράστες υπο­κλέ­πτουν περιε­χό­μενο μηνυ­μά­των ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μείου και εν συνε­χεία επι­κοι­νω­νούν με τα θύματα εμφα­νι­ζό­με­νοι ως εκπρό­σω­ποι  φυσικών και νομικών προ­σώ­πων, με τα οποία το θύμα έχει συναλ­λα­γές».

«Στη συνέ­χεια ζητούν από αυτούς (σ.σ. τα θύματα) να κατα­τε­θούν  οφει­λό­μενα  σε άλλους λογα­ρια­σμούς από τους συνήθως χρη­σι­μο­ποιού­με­νους ,με απο­τέ­λε­σμα να  απο­στέλ­λουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογα­ρια­σμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγ­μα­τικά οφεί­λουν τα χρήματα», τονί­ζε­ται ακόμη και προ­στί­θε­ται:

«Σημειώ­νε­ται η επι­κοι­νω­νία  μπορεί να γίνεται και με δια­κρα­τι­κούς διαύ­λους επι­κοι­νω­νίας . Εφι­στούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή  η νέα μορφή ηλε­κτρο­νι­κής μορφής».

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.