Ειδήσεις

Υμνοι της Die Zeit για τον Σωτήρη Τσιόδρα: Ο διεθνούς φήμης γιατρός που βρίσκεται πίσω από την ελληνική επιτυχία

“Κατά την κρίση του ευρώ η Ελλάδα θεωρήθηκε αποτυχημένο κράτος. Η κυβέρνηση χειρίζεται τώρα το θέμα του κορονοϊού με υποδειγματικό τρόπο. Αυτό έχει να κάνει επίσης και με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο”, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και συνεχίζει:

“Ειδικά η Ελλάδα, η χώρα της χρόνιας κρίσης σημειώνει εκπληκτική επιτυχία στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Η γαλλική δεξαμενή σκέψης “The Bridge” ανέλυσε την στρατηγική δέκα ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού . Η Ελλάδα τα πήγε μακράν καλύτερα, “χάρη στους έγκαιρους και αυστηρούς περιορισμούς”.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: με έντεκα θανάτους από τον Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Ελλάδα κατατάσσεται 58η παγκοσμίως και 21η στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Γερμανία, ο αριθμός των θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πέντε φορές υψηλότερος, στην Ιταλία και την Ισπανία ακόμη και περίπου 30 φορές υψηλότερος. Η Ελλάδα ήταν (παγκοσμίως) 66η στις διαπιστωμένες μολύνσεις μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, τώρα είναι 85η.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου