ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η σκέψη και η ψυχή του Δημάρχου δίπλα σε όλους τους δημότες – Δήλωση Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Θεοδόσης Νικηταράς

«Συν­δη­μό­τες, συν­δη­μό­τισ­σές μου,

από την πρώτη στιγμή που προ­έ­κυψε η παν­δη­μία μονα­δική αγωνία μου, όπως και όλων εσάς, είναι η προ­στα­σία καθενός μας, της κοι­νω­νίας μας στο σύνολό της και του νησιού μας.

Παρότι, σύμφωνα με τη νομο­θε­σία, ο Δήμος μας δεν έχει καμία ευθύνη ή δυνα­τό­τητα εμπλο­κής στην εξα­κρί­βωση κρού­σμα­τος, στην ιχνη­λά­τηση των επαφών του, στον περιο­ρι­σμό του και στην ενη­μέ­ρωση των πολιτών, κινή­θηκα σε όλες τις κατευ­θύν­σεις με μονα­δική σκέψη την προ­στα­σία του νησιού μας.

Για αυτό κάλεσα σε παν­στρα­τιά τις ζωντα­νές δυνά­μεις της κοι­νω­νίας μας.

Για αυτό πήρα την πρω­το­βου­λία συνερ­γα­σίας και συνεν­νό­η­σης με τους εκπρο­σώ­πους συναρ­μό­διων υπη­ρε­σιών και Φορέων του νησιού μας.

Για αυτό απο­κα­τέ­στησα δίαυλο επι­κοι­νω­νίας με την Γενική Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας.

Για αυτό ζήτησα από την πρώτη στιγμή, με αίτημά μου στον Πρω­θυ­πουργό, να κλεί­σουν αερο­δρό­μιο και λιμάνι.

Για αυτό έστειλα τη Δημο­τική Αστυ­νο­μία και την Πολι­τική Προ­στα­σία του Δήμου μας, για θερ­μο­μέ­τρηση στο αερο­δρό­μιο και στο λιμάνι όσων έφταναν στην Κω.

Αντί για ομο­ψυ­χία όμως συνά­ντησα την πλήρη αδια­φο­ρία και την υπο­νό­μευση της δημο­τι­κής μειο­ψη­φίας, που έφτασε στο σημείο να κοροϊ­δεύει το αίτημα της κοι­νω­νίας μας για κλεί­σιμο αερο­δρο­μίου και λιμα­νιού.

Παράλ­ληλα είδαμε όλοι την εκδίωξη της Δημο­τι­κής Αστυ­νο­μίας από το αερο­δρό­μιο και την απα­γό­ρευση θερ­μο­μέ­τρη­σης των αφι­κνού­με­νων στο νησί μας.

Όσον αφορά στην εμφά­νιση 2ου κρού­σμα­τος, που εισήχθη και αυτό στην Κω μέσω αερο­δρο­μίου, το πλη­ρο­φο­ρή­θηκα με ανε­πί­σημο τρόπο, δίχως να γνω­ρί­ζει κανένας στην Κω τι γίνεται. Καμία ενη­μέ­ρωση από πουθενά.

Για αυτό και αντέ­δρασα άμεσα με επι­στολή μου στον Υφυ­πουργό κ. Χαρ­δα­λιά (την οποία και δίνω στη δημο­σιό­τητα) από τον οποίο ζήτησα ενη­μέ­ρωση και ανα­θε­ώ­ρηση του επι­χει­ρη­σια­κού σχεδίου της κυβέρ­νη­σης για τα νησιά.

Συν­δη­μό­τες και συν­δη­μό­τισ­σές μου,

το μέγεθος της παν­δη­μίας και οι συνέ­πειές του στη ζωή μας και στην οικο­νο­μία του νησιού μας, μας κάνει πιο συγκρα­τη­μέ­νους.

Κάποιοι νομί­ζουν ότι βρήκαν ευκαι­ρία να αντι­πο­λι­τευ­τούν τη δημο­τική αρχή.

Πλα­νώ­νται πλάνην οικτρά.

Με δια­σπορά φημών και αστή­ρι­κτων υπο­θέ­σεων το μόνο που κατα­φέρ­νουν είναι να δηλη­τη­ριά­ζουν τους συμπο­λί­τες μας, σπέρ­νο­ντας περισ­σό­τερο φόβο στην ψυχή τους.

Όλους αυτούς πρέπει να τους απο­μο­νώ­σουμε. Το κάνουν από ιδιο­τέ­λεια.

Δεν έχουν να προ­σφέ­ρουν τίποτα στην αντι­με­τώ­πιση της απειλής και όλων των κακών που αυτή φέρνει.

Με ψυχραι­μία, ομο­θυ­μία, σύνεση και τη φωνή της λογικής, αντι­με­τω­πί­ζουμε αυτή τη δύσκολη κατά­σταση.

Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, στα δυσκο­λό­τερα που μας περι­μέ­νουν.»

Γραφείο Τύπο

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.