Αθλητικά

Στην “τέντα” για κορυφή και πρόκριση!

«Φωτιά» παίρνει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας… Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο τη 12ης αγωνιστικής, θα διεξαχθεί σήμερα (19:30) το μεγάλο ντέρμπι του ομίλου Ρόδου ανάμεσα στον Διαγόρα και την Καλλιθέα. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν το 2 στα 2 με την Καλλιθέα και τη Γαλάζια Ακαδημία (εκτός έδρας) για να κόψουν πρώτοι το νήμα και να εξασφαλίσουν ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλο Ρόδου. Η ομάδα του Νίκου Μοσχοβάκου κερδίζοντας στην «τέντα» θα είναι πρώτη και μαθηματικά… Ο «γηραιός» θέλει νίκη έστω και με μισό πόντο για να τερματίσει πρώτος, αφού η Καλλιθέα μπορεί να κέρδισε στον α’ γύρο με 64-46, αλλά ξεκίνησε με -1 στο πρωτάθλημα. Ο νικητής θα τερματίσει πρώτος, θα προκριθεί κατά 99% στο φάιναλ-φορ και θα έχει πιο εύκολο έργο για να φτάσει στον τελικό.
Με τον «γηραιό» δεν θα παίξει ο Αναστάσης Μαρκουλής, ενώ κατά πάσα πιθανότατα τη φανέλα της Καλλιθέας θα φορέσει ο στρατευμένος Νίκος Κανύχης, ο οποίος ορκίστηκε χθες και θα τεθεί στη διάθεσή του Νίκου Μοσχοβάκου. Το σημερινό παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσει αρκετός κόσμος στην «τέντα», αφού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχεια.
Στον όμιλο νήσων ο Αίολος Κεφάλου είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους έφηβους του Ιπποκράτη Κω, με την ομάδα του Κώστα Πολίτη να έχει πλέον στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο. Στην αναμέτρηση του α’ γύρου, οι Κεφαλιανοί κέρδισαν δύσκολα με 79-74.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Κ.Γ. Διαγόρα (19:30): Γ.Σ. Διαγόρας- Καλλιθέα (όμιλος Ρόδου)
(Αντωνίου- Νικηφορίδης)
Δ.Κ.Γ. Κω (20:00): Αίολος Κεφάλου- Ιπποκράτης Κω (όμιλος νήσων)
(Πατμίου- Νικολάου)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου