ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την έλλειψη φαρμάκων

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Φαρμακείο

Στον Αντει­σαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου κ. Ι. Μητσιό­πουλο, παρα­δό­θηκε για τα περαι­τέρω, η προ­κα­ταρ­κτική δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στηκε για τη δια­πί­στωση τυχόν τελέ­σεως του αδι­κή­μα­τος της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέ­μι­της άρνησης διά­θε­σης σκευα­σμά­των, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της συγκε­κα­λυμ­μέ­νης άρνησης δια της μη παροχής νόμιμου πιστώ­σεως, καθώς και της με οποιον­δή­ποτε τρόπο πρό­κλη­σης τεχνη­τής ελλεί­ψεως φαρ­μά­κων στην αγορά.

Η δικο­γρα­φία σχη­μα­τί­στηκε μετά από παρέμ­βαση του Αντει­σαγ­γε­λέα Εφετών Δωδε­κα­νή­σου κ. Γ. Κτι­στάκη, που προ­κλή­θηκε κατόπιν σχε­τι­κής ερώ­τη­σης στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκε­κρι­μένα ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πανα­γιώ­της Κου­ρου­μπλής, υπέβαλε στη Βουλή ερώτηση για τις πρα­κτι­κές πολυ­ε­θνι­κών εται­ρειών φαρ­μά­κου, ζητώ­ντας και εισαγ­γε­λική παρέμ­βαση. Ειδι­κό­τερα, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ζήτησε την άμεση εφαρ­μογή της υπουρ­γι­κής από­φα­σης με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, με την οποία, όπως σημειώ­νει, οι φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρείες υπο­χρε­ού­νται να παρέ­χουν πίστωση διάρ­κειας του­λά­χι­στον δύο μηνών στα φαρ­μα­κεία, στους φαρ­μα­κε­μπό­ρους και στους συνε­ται­ρι­σμούς.

Ο κ. Κου­ρου­μπλής υπο­στή­ριξε πως οι πρα­κτι­κές των πολυ­ε­θνι­κών φαρ­μα­κευ­τι­κών εται­ρειών, που προ­κα­λούν τεχνη­τές ελλεί­ψεις φαρ­μά­κων, θέτο­ντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώ­πων, είναι απα­ρά­δε­κτες.

Μάλιστα, ο βου­λευ­τής ζήτησε συνά­ντηση με τον εισαγ­γε­λέα του Αρείου Πάγου καθόσον πιστεύει ότι υπάρ­χουν και ποι­νι­κές ευθύνες, λόγω έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών.

Ο κ. Εισαγ­γε­λέας έλαβε κατα­θέ­σεις από τον πρόεδρο του Φαρ­μα­κευ­τι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου κ. Ν. Φου­τούλη, από εκπρο­σώ­πους φαρ­μα­κα­πο­θη­κών, συνε­ται­ρι­σμούς φαρ­μα­κείων και μεμο­νω­μένα φαρ­μα­κεία για να δια­πι­στώ­σει εάν υπήρξε άρνηση διά­θε­σης των ανα­γκαίων για τη δημόσια υγεία σκευα­σμά­των εκ μέρους γνωστών πολυ­ε­θνι­κών εται­ρειών.

Δια­πι­στώ­θηκε ότι όταν υπήρξε σημα­ντική μείωση της τιμής των φαρ­μά­κων πολλές πολυ­ε­θνι­κές προ­έ­βη­σαν σε επα­νε­ξα­γω­γές για κέρδος.

Πλην όμως από επίσημη ενη­μέ­ρωση που έλαβε από αστυ­νο­μικά τμήματα της ζώνης ευθύνης της Εισαγ­γε­λίας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου δεν προ­έ­κυψε να σχη­μα­τί­στηκε δικο­γρα­φία, ούτε να υπήρξε καταγ­γε­λία για έκθεση λόγω έλλει­ψης φαρ­μά­κων ασθενών ούτε και αναφορά ότι δεν δόθηκαν σε ασθε­νείς φάρμακα από συγκε­κρι­μένα άτομα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.