δημοκρατική
Από το 1982 η Εφημερίδα της Ρόδου
ΚΥΡΙΑΚΗ 15° Αίθριος Η Ρόδος σήμερα
Από το 1982 η Εφημερίδα της Ρόδου
ELEN

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολάκης: Υπήρχε κίνδυνος να φτάσουμε σε επεισόδιο όπως στα Ιμια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αποστολάκης

Ο πρώην υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας, Ευάγ­γε­λος Απο­στο­λά­κης, μιλώ­ντας στην ενη­με­ρω­τική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι» κι ανα­φε­ρό­με­νος στην στρα­τιω­τική επι­χεί­ρηση της Τουρ­κίας στη Συρία, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτής της επι­χεί­ρη­σης θα δείξει αν θα ανοίξει η «όρεξη» του Ερντο­γάν στην ευρύ­τερη περιοχή.

Οκ. Απο­στο­λά­κης δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις προ­θέ­σεις της για το Αιγαίο και την ανα­το­λική Μεσό­γειο, με συνε­χείς ανα­φο­ρές περί «Γαλά­ζιας πατρί­δας» κι απώ­τε­ρος στόχος του είναι να ανα­τρέ­ψει το ενερ­γειακό πρό­γραμμα της Κύπρου.

Ο πρώην υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας, απο­κά­λυψε ότι κατά δια­στή­ματα υπήρξε ένταση σε δια­λό­γους που είχε με τον ομόλογο του Χου­λουσί Ακάρ, τονί­ζο­ντας του ότι η τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα στο Αιγαίο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ήταν υπο­χρε­ω­μέ­νος να δια­τη­ρή­σει ένα κανάλι επι­κοι­νω­νίας που λει­τουρ­γούσε ως δίαυλος ασφα­λείας.

Όπως είπε ο κ. Απο­στο­λά­κης, υπήρξε πολλές φορές ο κίν­δυ­νος να φτά­σουμε σε ένα «θερμό επει­σό­διο» ανάλογο με αυτό των Ιμίων και αν η ελλη­νική πλευρά δεν είχε επι­δεί­ξει την απα­ραί­τητη ψυχραι­μία και είχε «τσι­μπή­σει» στις προ­κλή­σεις των Τούρκων, οι συνέ­πειες θα ήταν ανυ­πο­λό­γι­στες.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Απο­στο­λά­κης δήλωσε ότι το Προ­σφυ­γικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις προ­σπά­θειες της Ελλάδας και θα πρέπει η ΕΕ να ανα­λά­βει τις ευθύνες της.

πηγή real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.