ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλεψε η Σπανουδάκη στο Παγκόσμιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Στην έκτη και τελευ­ταία προ­κρι­μα­τική σειρά των 200 μ. αγω­νί­στηκε η Ραφαέλα Σπα­νου­δάκη στο ντε­μπούτο της σε Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα, το από­γευμα της Δευ­τέ­ρας στη Ντόχα. Η Ροδί­τισσα αθλή­τρια τερ­μά­τισε στην έβδομη θέση της σειράς της με 23.48 (-0,1) επίδοση που δεν της επέ­τρεψε να περάσει στον επόμενο γύρο, που ήταν και ο μεγάλος της στόχος.

Η Σπα­νου­δάκη, παρότι άργησε λίγο στον βατήρα, ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μισό της κούρσας, ωστόσο δεν μπόρεσε να δια­τη­ρή­σει την ταχύ­τητα της μέχρι το τέλος και να κυνη­γή­σει κάτι καλύ­τερο. Η 24άδα του ημι­τε­λι­κού έκλεισε στα 23.15, επίδοση καλύ­τερη από το 23.16, το οποίο είναι το ατομικό ρεκόρ της Ελλη­νί­δας. Τον καλύ­τερο χρόνο του προ­κρι­μα­τι­κού πέτυχε η Ντίνα Άσερ – Σμιθ (Μ. Βρε­τα­νία) με 23.32 (0,4) και ακο­λού­θησε η Μπρί­τανι Μπράουν με 22.33 (0,7). Η Σπα­νου­δάκη κατέ­λαβε την 34η θέση στο σύνολο, ενώ μετά τον αγώνα της, έγραψε στον προ­σω­πικό της λογα­ρια­σμό στο facebook: «Στο πρώτο παγκό­σμιο ανοι­χτού της καριέ­ρας μου δεν κατά­φερα να τρέξω αυτό που μπο­ρούσα και αυτό που έπρεπε… μεγάλη και απαι­τη­τική χρονιά που κάπου εδώ όμως τελειώ­νει! Ένα τερά­στιο ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους χορη­γούς μου, στο σωμα­τείο μου Γ.Σ Ηλιού­πο­λης και κυρίως στον προ­πο­νητή μου Κώστα Βογια­τζάκη που μαζί κάθε χρόνο κατα­φέρ­νουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο και να παλεύ­ουμε για το καλύ­τερο!».

Την πολύ καλή αγω­νι­στική του κατά­σταση επι­βε­βαί­ωσε ο Κώστας Δου­βα­λί­δης. Ο πρω­τα­θλη­τής μας κατέ­λαβε την τρίτη θέση στην 4η προ­κρι­μα­τική σειρά των 110 μ. εμπ. με 13.43 (0,4) και βελ­τί­ωσε το φετινό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 13.46. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έτσι προ­κρί­θηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον ημι­τε­λικό της διορ­γά­νω­σης, στην έκτη του συμ­με­τοχή σε Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα. Ο Δου­βα­λί­δης προ­κρί­θηκε με την 10η επίδοση κι αν και γνω­ρί­ζει πως η υπόθεση πρό­κριση στον τελικό είναι κάτι παρα­πάνω από δύσκολη, στον ημι­τε­λικό της Τετάρ­της θα προ­σπα­θή­σει να κάνει το καλύ­τερο δυνατό και να κατέβει το φράγμα των 13.40.

Την καλύ­τερη επίδοση του προ­κρι­μα­τι­κού σημεί­ωσε ο Ορλάντο Ορτέγκα (Ισπανία) με 13.15 (-0,5) και ακο­λού­θησε ο νικητής της προη­γού­με­νης διορ­γά­νω­σης, Ομάρ Μακλί­ντον με 13.17 (0,2). Στον ημι­τε­λικό προ­κρί­θηκε και ο Κύπριος Μίλαν Τραί­κο­βιτς με 13.37 (0,2), που ήταν η έκτη επίδοση του προ­κρι­μα­τι­κού.

Στον δύσκολο και μονα­χικό 9ο διά­δρομο της 5ης σειράς , στον οποίο για πολλά μέτρα δεν υπάρχει επαφή με τις υπό­λοι­πες δια­δρο­μές αγω­νί­στηκε η Ειρήνη Βασι­λείου στα 400 μ., στην τέταρτη ημέρα του Παγκο­σμίου Πρω­τα­θλή­μα­τος στη Ντόχα του Κατάρ. Η αθλή­τρια από την Κρήτη, στη δεύτερη συμ­με­τοχή της στη διορ­γά­νωση σημεί­ωσε 52.31 και κατέ­λαβε την έβδομη θέση. Η Βασι­λείου προ­σπά­θησε στο δεύτερο μισό της κούρσας να ανε­βά­σει το ρυθμό της όμως δεν κατά­φερε να βρει το χρόνο, που θα της έδινε κάτι καλύ­τερο από την 36η θέση στο σύνολο. Η Βασι­λείου ολο­κλή­ρωσε τη σεζόν έχοντας νωρί­τερα κάνει ατομικό ρεκόρ.

(φωτο­γρα­φία: an sports+media agency)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.