Τοπικές Ειδήσεις

Κύρια σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Γάκη

 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» και τη δημοσιογράφο Τζίνα Μοσχολιού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε:

Για το προσφυγικό πρόβλημα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου:

Η πραγματικά σημαντική είδηση των τελευταίων ημερών, που λίγο απασχόλησε τα ΜΜΕ ήταν ο θάνατος του Διονύση Αρβανιτάκη, του «Φούρναρη της Κω». Η Δωδεκάνησος και ολόκληρη η Ευρώπη έχασε ένα κομμάτι από την ανθρωπιά της. Είχε ταυτιστεί με την αλληλεγγύη και την προσφορά προς τους πρόσφυγες. Το πρόβλημα των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, παρ’ όλες τις ηρωικές προσπάθειες, όπως αυτή του Διονύση Αρβανιτάκη, εξακολουθεί να υπάρχει και να ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες. Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι πώς θα βρεθεί μια λύση που θα δώσει ανάσα στις κοινωνίες των νησιών μας, που όντας χώροι γεωγραφικά περιορισμένοι, δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το κύμα των προσφύγων. Και αυτό σε συνάρτηση με την κατοχύρωση και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προσφύγων.

 

Για την πολιτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μαζί με την έξοδο από τα μνημόνια, ο Ελληνικός λαός περιμένει την επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας τους. Αυτή η επίλυση προϋποθέτει άνοιγμα προς την Αριστερά, που είχαμε χάσει την επαφή μαζί της όσο ήμασταν αναγκασμένοι να λειτουργούμε στο πλαίσιο που έθεταν τα μνημόνια. Είναι αναγκαία λοιπόν σήμερα, παράλληλα με τις επαφές με την κεντροαριστερά, μια διαδικασία αναζήτησης επαφών με τον κόσμο της Αριστεράς που έχει απομακρυνθεί και τώρα οφείλουμε να ρίξουμε γέφυρες προς εκείνη την πλευρά.

 

Για τις επιθέσεις στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας:

Ο Παύλος Πολάκης έχει μπει στο στόχαστρο χωρίς να υπάρχουν ή να ελέγχεται η αλήθεια και η εγκυρότητα των κατηγοριών εναντίον του. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για το δάνειο προς τον Υπουργό ήταν απολύτως νόμιμη, από μια Τράπεζα που δεν ήταν συστημική, μέσα από μια διαδικασία που δεν έγινε στο παρασκήνιο, αλλά ήταν όλα στο φως. Αντίθετα, υπάρχουν άλλες διαδικασίες δανειοδοτήσεων προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που είναι εντελώς αδιαφανείς. Αυτό που φαίνεται, είναι η απόπειρα να σιωπήσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση για το σκάνδαλο Novartis. Το παλαιό σύστημα εξουσίας, οικονομικό και πολιτικό, που ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας και θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ προσωρινό «ενοικιαστή» της εξουσίας, στοχεύει στο να φιμώσει τις ασυμβίβαστες φωνές σαν αυτή του Παύλου του Πολάκη. Να ξέρουν όμως ότι δεν είναι μόνος του.

 

Για τη σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου:

Είναι πραγματικά λυπηρό δύο σημαντικά στελέχη της πολιτικής ζωής να φτάνουν σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Οι πρώην Υπουργοί είναι και οι δύο πολύ ισχυροί χαρακτήρες, οι οποίοι θα πρέπει όταν εισέρχονται στη δημόσια σφαίρα να χαμηλώνουν τους τόνους και να ελέγχουν τον αυθορμητισμό στη συμπεριφορά τους. Η συμπεριφορά του κυρίου Καμμένου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ειδικά όταν πρόκειται για μια σημαντική απόφαση της Κυβέρνησης, μια επιτυχία της Ευρώπης με θετικό διεθνή αντίκτυπο, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί να είναι ανεκτή η υπονόμευσή της με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου