Πολιτιστικά

Παρουσία Παυλόπουλου ο εορτασμός για την επέτειο του αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑ»

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε επί του Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ, επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 75 χρόνια από τον θρυλικό επανάπλου του Αντιτορπιλικού “ΑΔΡΙΑΣ “ (L67) στην Αλεξάνδρεια, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος..

Μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (ΠΝ), αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του την τεράστια σημασία της ιστορικής έρευνας και της αποτύπωσής της, προκειμένου αυτή να αποτελεί πηγή γνώσης για το παρελθόν και έμπνευση για το μέλλον.
Στην συνέχεια ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αφού αναφέρθηκε στις δράσεις της πολιτιστικής ομάδας, παρουσίασε κι ευχαρίστησε τους παρόχους αρχειακού υλικού για την δημιουργία του ντοκυμαντέρ που επρόκειτο να προβληθεί για πρώτη φορά, με τίτλο “Ελεύθερον το Εύψυχον”. Η ταινία διάρκειας 70 λεπτών, περιλαμβάνει συνεντεύξεις και μαρτυρίες από τους “πρωταγωνιστές” του ηρωικού κατορθώματος του “ΑΔΡΙΑΣ” και οπτκοακουστικό υλικό που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά. Η παραγωγή είναι αποτέλεσμα διετούς έρευνας, μελέτης, τεκμηρίωσης και συγκέντρωσης οπτικοακουστικού υλικού της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.

Μετά την προβολή της ταινίας, ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική κρυστάλλινη πλακέτα και ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Τσούνης ένα αντίγραφο του ημερολογίου του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι “Όταν μιλά η Ιστορία, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να σιωπά” !
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημ. Γάκης , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος κ. Πετράκης, επίτιμοι Αρχηγοί , τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιναύαρχος ε.α. κ. Παναγόπουλος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Εθ.Α Αντιστράτηγος ε.α κ. Μπελεγράτης, βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγγενείς του πληρώματος του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ.

Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου