Ειδήσεις

Καμπανάκι ΙΟΒΕ για τις γεννήσεις: Κάθετη πτώση λόγω κρίσης-Μείωση των σχολικών μονάδων

σχολείο

Μείωση των σχολικών μονάδων, μείωση εισακτέων στα ανώτατα ιδρύματα και αλλαγές στην αγορά εργασίας με ευρύτερες επιπτώσεις προβλέπει πανελλαδική μελέτη που διεξήγαγε ο ΙΟΒΕ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα τα ”ΝΕΑ”.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα 1,53 εκατ. μαθητές που φοιτούσαν στα ελληνικά σχολεία το 2000, μειώθηκαν σε 1,49 εκατ. το 2009 (3,1%) και σε 1,44 εκατ. το 2016 (-5,9% συγκριτικά με το 2000).

Εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές σύντομα, ο συνολικός αριθμός των μαθητών στην Ελλάδα( η επόμενη «νέα γενιά» της χώρας) θα μειωθεί σε περίπου 1.05 εκατ.( 29,2% ή 423,3 χιλιάδες λιγότεροι μαθητές ) μέχρι το 2035.

Από τη συγκεκριμένη μελέτη προκύπτει ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μείωση των σχολικών μονάδων στη χώρα, μείωση των εισακτέων στα ανώτατα ιδρύματα και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Η έρευνα καταγράφει μία χώρα με λιγότερους μαθητές, αλλά και λιγότερους εκπαιδευτικούς, ενώ καταλήγει και σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα: τα κενά εκπαιδευτικών που καταγράφονται κάθε χρόνο στα σχολεία και οι ελλείψεις, « οφείλονται περισσότερο σε διαχειριστικές αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης » και όχι τόσο στην έλλειψη δασκάλων και καθηγητών!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.