Τοπικές Ειδήσεις

Τιμοκατάλογος του Λιμενικού Ταμείου για την υποδοχή υγρών αποβλήτων

Με βάση την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, ενέκρινε τον τιμοκατάλογο για την παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής υγρών αποβλήτων, που προσεγγίζουν το εμπορικό λιμάνι και το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, το λιμάνι της Κολόνας της και την μαρίνα Μανδρακίου.
Με βάση τον τιμοκατάλογο, καθορίζεται τιμή κατ’ αποκοπή βάσει κόρων ολικής χωρητικότητας ενός εκάστου πλοίου κατά τρόπον ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες παράδοσης – μεταφοράς – τελικής νόμιμης διάθεσης των αποβλήτων, που παράγονται σε αυτό κατά την λειτουργία του, καθώς επίσης να εξασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητα και ετοιμότητα εξυπηρέτησης όλων των πλοίων, τα οποία κατατάσσονται σε κατηγορίες ως κατωτέρω:
11. Παραλαβή υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων με βυτιοφόρο όχημα τον Αναδόχου με μέσα άντλησης τον παραδίδοντος πλοίου.
α) ΚΟ.Χ.: 0- 1.000: Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 5m3 για δυο (2) ώρες: Χίλια πενήντα ευρώ (1.050,0Ο€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 5m3: Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον άρα, πέραν του 2ώρου: Διακόσια πενήντα ευρώ (250,00€)
β) ΚΟ.Χ.:1.001-5.088: Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 10m3 για δυο (2) ώρες: Χίλια τετρακόσια είκοσι πέντε ευρώ (1.425,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 1 Om3 : Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον ώρα, πέραν του 2ώρου: Διακόσια πενήντα ευρώ (250,00€)
γ) Κ.Ο.Χ.: 5.001 – 10.000: Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 13m3 για δυο (2) ώρες: Χίλια εξακόσια πενήντα ευρώ (1.650,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 13m3 : Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον άρα, πέραν ταυ 2ώρου:Διακόσια πενήντα ευρώ (250,00€).
δ) ΚΟ.Χ.: > 10.000: Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 15m3 για δυο (2) ώρες: Χίλια οκτακόσια εύρώ (1.800,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 15m3 : Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον άρα, πέραν ταυ 2ώρου: Διακόσια πενήντα εύρώ (250,00€)
12. Παραλαβή υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων με Δ/Ξ τον Αναδόχού. Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 50m3 για τέσσερις (4) ώρες: Τέσσερις χιλιάδες εκατό ευρώ (4.100,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 50m3 : Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον άρα, πέραν τον 4ώρου: Τρακόσια πενήντα ευρώ (350,00€) Στις ανωτέρω τιμές προστίθεται το κόστος ρυμούλκησης. Εάν η παραλαβή γίνεται στο αγκυροβόλιο, οι ανωτέρω τιμές προσαυξάνονται κατά 40°/ο.
13. Παράδοση υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων απ’ ευθείας στις εγκαταστάσεις τον Αναδόχού (Μονάδα αποθήκευσης). Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 15m3 για δύο (2) ώρες: Χίλια πεντακόσια ευρώ(1.500,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό, πέραν των 15m3 : Εβδομήντα πέντε ευρώ (75,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον ώρα, πέραν τον 2ώρου: Διακόσια πενήντα ευρώ(250,00έ)
14. Παραλαβή βοθρολυμάτων με βυτιοφόρο όχημα. Τιμή κατ’ αποκοπή για παραλαβή μέχρι 15m3 για δύο (2) ώρες: Εξακόσια ευρώ (600,00€). Τιμή για κάθε επιπλέον κυβικό πέραν των 15m3 : Εβδομήντα ευρώ (70,00€) Τιμή για κάθε επιπλέον ώρα πέραν τον 2ώρου : Διακόσια πενήντα ευρώ (250,00€).
15. Παραλαβή υγρών επικίνδυνων αποβλήτων (Προσάρτημα ΙΙ της Δ.Σ. MARPOL 73/78). Εφόσον υπάρξει ανάγκη παράδοσης αποβλήτων πλοίων τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες των επικινδύνων υγρών αποβλήτων, η παραλαβή αυτών Θα πραγματοποιείται κατόπιν αναγνώρισης των αποβλήτων αυτών σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο του Αναδόχου.
16. Προσαύξηση των ανωτέρω χρεώσεων για εργασία εκτός εργασίμων ημερών & ωρών Το κανονικό ωράριο λειτουργίας είναι: 07.00 -15.00 εργασίμων ημερών. Για την επαρκή εξυπηρέτηση των πλοίων χωρίς να προκαλούνται σε αυτά αναίτιες καθυστερήσεις αρκετά συχνά απαιτείται η παράδοση αποβλήτων εκτός εργασίμων ημερών και ωρών. Οι ανωτέρω τιμές προσαυξάνονται ως εξής: : 40% επιπλέον, για υπερωριακή απασχόληση εντός εργασίμων ημερών: 60% επιπλέον, για απασχόληση Σάββατο, Κυριακή και επίσημες αργίες

Παρατηρήσεις
α) Η παραλαβή όλων των υγρών αποβλήτων θα γίνεται από τα πλοία με μέσα και μέριμνα του Αναδόχου οποιαδήποτε ώρα τον 24ώρου υπάρχει σχετικό αίτημα από πλοίο και ανεξάρτητα της μικρής ή της μεγάλης ποσότητας αποβλήτων που διαθέτουν και της περιεκτικότητας των αποβλήτων σε πετρελαιοειδή, έτσι άστε σε καμιά περίπτωση να μην προκύπτει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα πλοία. Η υποχρέωση αυτή ισχύει για όλες τις ημέρες, Σάββατα, Κυριακές και αργίες. Επίσης, η προαναφερόμενη υποχρέωση ισχύει για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε πλοίου ανεξαρτήτως σημαίας, τύπον και μεγέθους που καταπλέει στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, στον τουριστικό λιμένα της Ρόδου, στον λιμένα Κολώνας και στην μαρίνα Μανδρακίου.
β) Το αίτημα για την παραλαβή πρέπει να υποβάλλεται από το εξυπηρετούμενο πλοίο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του τουλάχιστον 48 ώρες προ της εργασίας παραλαβής των αποβλήτων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
γ) Ειδικά για τα επικίνδυνα απόβλητα και για όσα εξ αυτόν απαιτείται η έκδοση άδειας διασυνοριακής μεταφοράς, το αίτημα για την παραλαβή τους πρέπει να υποβάλλεται από το εξυπηρετούμενο πλοίο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό τον, 60 εργάσιμες ημέρες τουλάχιστον προ της εργασίας παραλαβής για την διεκπεραίωση των διατυπώσεων αστό τον ανάδοχο και με την επιφύλαξη των προϋποθέσεων που προβλέπονται από την διεθνή, εσωτερική και κοινοτική νομοθεσία (Σύμβαση Βασιλείας Ν. 2203/1994 (ΦΕΚ Α’ 58), Κανονισμός 1013/2006 ΕΕ), όπως ισχύει.
δ) Κατά την παραλαβή αποβλήτων Θα εκδίδεται «Απόδειξη παραλαβής αποβλήτων» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Δ.Σ. MARPOL 73/78, βάσει της οποίας ο Ανάδοχος θα εκδίδει σχετικό τιμολόγιο. ε) Τα τιμολόγια που εκδίδονται επ’ ονόματι διαχειρίστριας ή πλοιοκτήτριας εταιρείας τον εξυπηρετούμενου πλοίου απαλλάσσονται αστό τον ΦΠΑ. Σε περίπτωση όμως που τα τιμολόγια εκδίδονται στο Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. ή στο όνομα τρίτον (π.χ. τον πράκτορα), τότε Θα επιβαρύνονται με τον εκάστοτε ισχύοντα ΦΠΑ.
Οι ως άνω τιμές και επιβαρύνσεις αφορούν και στα πλοία που εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια με συχνούς και τακτικούς ελλιμενισμούς, όταν υπερβαίνουν τα καθοριζόμενα στοιχεία (αριθμός παραδόσεων, χρόνος απασχόλησης, ποσότητα κτλ.) Όλες οι ανωτέρω τιμές της παραγράφου Ε ισχύουν μόνο για τον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, τον τουριστικό λιμένα της Ρόδου, τον λιμένα Κολώνας και την μαρίνα Μανδρακίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου