Αθλητικά

Ένας σύγχρονος Μαγγελάνος στον ΑΣΙΑΘΡ

«Φαντάσου τη σκηνή να είσαι με άλλους 9 σ’ ένα μικρό ιστιοπλοϊκό 15 μ., να ξεκινήσεις από Σύδνεϋ, να βγεις στον Ειρηνικό να πας νοτιοανατολικά Νέα Ζηλανδία και από εκεί ανατολικά δυο – τρεις χιλιάδες μίλια στον Ειρηνικό στη μέση του πουθενά για να καταλήξεις στη Γη του Πυρός, ένα αφιλόξενο και διεκδικούμενο μέρος στο νότιο «κάβο» Χιλής και Αργεντινής, στον πορθμό του Μαγγελάνου λίγο πιο πάνω από την Ανταρκτική, να ταξιδεύεις ασταμάτητα 34 μερόνυχτα με βάρδιες εναλλασσόμενες των 4 ωρών τη νύχτα και 6 ωρών την ημέρα, να κοιμάσαι και να στάζει πάνω σου η υγρασία, να κάνεις …πάρτι με ένα πιάτο μακαρόνια, να καβαλάς κύμα με μήκος 100 μ και ύψος όσο μια …πολυκατοικία πάνω – κάτω σαν να βρίσκεσαι σε ασανσέρ (μπρρρ το στομάχι μου…), να τιμονάρεις χωρίς γάντια και να παθαίνεις …κρυοπαγήματα, να πλένεις, να σκουπίζεις, να καθαρίζεις, να χαράσσεις πορεία, να είσαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και μετά να έχεις το κουράγιο να τα διηγηθείς κιόλας!».

Αυτό έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Reinner Heinstein, ένας Γερμανός σύγχρονος Μαγγελάνος, ηλεκτρονικός μηχανικός το επάγγελμα, που ήλθε από τη Γερμανία με δικά του έξοδα, για να παρουσιάσει στο Αθλητικό Σύλλογο Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου την περιπέτεια αυτή για την οποία και βραβεύθηκε στη χώρα του, με μια φυσικότητα λες και ήταν το απλούστερο πράγμα στον κόσμο! Κάπως έτσι έγιναν και οι μεγάλες ανακαλύψεις που άλλαξαν το ρου της ιστορίας και απέδειξαν ότι η γη δεν είναι επίπεδη!

Πολύς ήταν ο κόσμος στην αίθουσα του συλλόγου όπου και πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του κ. Heinstein ο οποίος ταξίδεψε με ιστιοπλοϊκό σκάφος στον Ειρηνικό Ωκεανό (Ταζμανία – Νέα Ζηλανδία – Γη του Πυρός – Παταγονία). Σε όλη τη διάρκεια του μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού του, στο σκάφος κυμάτιζε η σημαία του ΑΣΙΑΘ Ρόδου. Ο κ. Heinstein αφηγήθηκε τις εμπειρίες του από το ταξίδι, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου