ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ ο Κορκίδης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κορκίδης
Ο Βασίλης Κορ­κί­δης ανα­κοί­νωσε την Πέμπτη ότι απο­φά­σισε να απο­χω­ρή­σει από τη θέση του προ­έ­δρου της Ελλη­νι­κής Συνο­μο­σπον­δίας Εμπο­ρίου και Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας το Νοέμ­βριο, με την ολο­κλή­ρωση της τρίτης θητείας του.
Σε χαι­ρε­τι­σμό του σε εκδή­λωση της Οικο­νο­μι­κής και Κοι­νω­νι­κής Επι­τρο­πής με θέμα: σχέση ΟΚΕ, κοι­νω­νι­κών εταίρων, Βουλής και κοι­νω­νίας των πολιτών για την εδραί­ωση της δημο­κρα­τίας, την ανά­πτυξη και τη μείωση των ανι­σο­τή­των ο κ. Κορ­κί­δης ανα­κοί­νωσε αυτή την απόφαση, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι σήμερα, “ο επα­να­προσ­διο­ρι­σμός του ρόλου και του τρόπου δράσης της πλευράς της εργα­σίας και εκείνης των επι­χει­ρή­σεων είναι πιο ανα­γκαίος από ποτέ. Με έναν στόχο τη δια­τή­ρηση και εμβά­θυνση του δημο­κρα­τι­κού κεκτη­μέ­νου με ταυ­τό­χρονη μείωση των ανι­σο­τή­των που βαθαί­νουν”.
Επίσης ο πρό­ε­δρος της ΕΣΕΕ τόνισε: «Ένα κύκλος έκλεισε με την ολο­κλή­ρωση των προ­γραμ­μά­των οικο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής… Αισθά­νο­μαι ότι με την πολύ­τιμη συμβολή των συνα­δέλ­φων μου στην ΕΣΕΕ κατα­φέ­ραμε να εγγρά­ψουμε στη συλ­λο­γική συνεί­δηση ότι ο κοι­νω­νι­κός διά­λο­γος απο­τε­λεί βασική προ­ϋ­πό­θεση της δημο­κρα­τίας και σε αυτό το πλαίσιο να κατο­χυ­ρώ­σουμε έναν αυτό­νομο ρόλο για τη ΜμΕ στο πεδίο των πολι­τι­κών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρω­παϊκό επίπεδο.
Η ΕΣΕΕ, σε έναν μήνα έχει εκλογές, θα ανα­δεί­ξουμε τη νέα διοί­κηση και θα εισέλ­θει σε μια νέα εποχή.
Η δέσμευσή της, ωστόσο, για την ουσια­στική συνερ­γα­σία με τους υπό­λοι­πους κοι­νω­νι­κούς εταί­ρους αλλά και την ενεργό συμ­με­τοχή στον διάλογο με την ΟΚΕ είναι δεδο­μένη.
Άλλωστε και η χώρα εισέρ­χε­ται σε μια νέα εποχή και καλεί­ται να συνε­χί­σει τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις εκείνες ώστε να επι­τύ­χει τη βιώσιμη ανά­πτυξη».

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.